Το σχόλιο της Δευτέρας (15/01).


Του συνεργάτη μας "threepointer".
Θες να γράψεις δύό λόγια για τις σπουδαίες νίκες του Ηρακλείου εκτός και του ΟΦΗ εντός, αλλά από τη μια η διαβολοβδομάδα που μπήκε στη Euroleadue και από την άλλη κάποια πράγματα στο ΝΒΑ, όπως το απίστευτο επίτευγμα των Warriors με 80 πόντους στο πρώτο μισό του αγώνα με το απόλυτο ποσοστό ευστοχίας (αν είναι δυνατόν)με τους Raptors ή οι 48 εμφατικοί πόντοι του Αντονι Ντέιβις των New Orleans Pelicans και τέλος η κατρακύλα του Λεμπρόν και της παρέας του, δεν σε αφήνουν να το κάνεις γιατί το ενδιαφέρον στο μπάσκετ είναι μεγάλο και πολυδιάστατο και η επικαιρότητα τρέχει με χίλια.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν καλείται στο ΣΕΦ απέναντι στη Μακάμπι να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το διασυρμό στη χώρα των Βάσκων και να δείξει ότι ήταν μια κακή παρένθεση. 

Έχει τον τρόπο, το ξέρουμε μετά από κακές ήττες να σηκώνεται όρθιος. Πρέπει όμως να λύσει τα θέματά του (και τα επιμέρους τραυματισμοί, ρόστερ κλπ )και το βασικό, ξέρετε εσείς που μας διαβάζετε, το συντομότερο για να μην πάρει την κάτω βόλτα και μείνει εκτός νυμφώνος.

Ο ΠΑΟ από την άλλη, κάνει limit up αυτή την εποχή με τον Καλάθη στα χνάρια του Διαμαντίδη. 

Όμως η τόσο μεγάλη εξάρτηση του παιχνιδιού της ομάδας απ´ αυτόν είναι πιθανή παγίδα που αν πέσει μέσα, δεν θα μπορεί να ξεφύγει.

Καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Το έλλειμμα δημιουργίας χωρίς αυτόν οδηγεί μαθηματικά εκτός final4. Προσευχές λοιπόν μην πάθει κάτι. Αλλά οι πρωταθλητές δεν χτίζονται με προσευχές αλλά με plan B και C και D. 

Όπως λέμε 3D. Μην ξεχνάμε ότι ο 3D όταν έπαιρνε τους τίτλους είχε δίπλα του παίκτες - γκαρντ όπως ο Σπανούλης, ο Γιασικεβίτσιους, ο Νίκολας, ο Λάκοβιτς κλπ.

Ονόματα που τρομάζουν αλλά τώρα που τέτοιες πολυτέλειες.

Και επειδή η κουβέντα ήρθε στους γκάρντ και αυτοί είναι που παίρνουν τα πρωταθλήματα, φαίνεται ότι ΤΣΣΚ και ΦΕΝΕΡ έχουν τον πρώτο λόγο, λόγω ρόστερ είτε μας αρέσει είτε όχι, αλλά και λόγω plan B, C κλπ που λέγαμε.

Αν τώρα ο συνωμοτήσει το σύμπαν και ο Σπανούλης βρεθεί στο final4 με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ, όλα τα παραπάνω ξεχάστε τα. 

Ο λόγος; το αποτέλεσμα το ξέρετε. Δεν χρειάζετε να το πώ εγώ.



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.