Το σχόλιο της Δευτέρας (08/01).


Του συνεργάτη μας "threepointer".
Φεύγεις από τα Δυο Αοράκια, έχοντας δει το Ηράκλειο να παίζει πολύ καλό μπάσκετ και να κερδίζει δίκαια και άνετα τον πρωτοπόρο Ιωνικό, ο οποίος βέβαια, για όσους καταλαβαίνουν, είχε έναν ανεκδιήγητο Βασιλόπουλο,  play maker απ΄αυτούς που καταστρέφουν το παιχνίδι της ομάδας τους.

Μπαίνεις στο αυτοκίνητο για το σπίτι και ενώ έχεις στο μυαλό σου το τέλειο παιχνίδι που έκανε ο Χάλαρης για το Ηράκλειο, ξαφνικά ακούς στο ραδιόφωνο ότι ο ΠΑΟΚ, μόλις  κέρδισε τον Ολυμπιακό και μάλιστα μάλλον άνετα και με τον Χαραλαμπόπουλο από τους πρωταγωνιστές για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Μοιραία σκέφτεσαι ότι καλά έκανε ο Χαραλαμπόπουλος, έστω και αργά, όπως άλλωστε και ο Μποχωρίδης, και αποφάσισε να παίξει μπάσκετ και όχι να κοιτάει από τον πάγκο, έστω και σε πιό κάτω ποιότητας ομάδα. Κι αυτό γιατί όπως έχουμε πεί πολλές φορές, ο ταλαντούχος παίκτης πρέπει να παίζει όσο γίνεται περισσότερο.

Ακόμα πιό πολύ όμως σε προβληματίζει η ήττα και η κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν δικαιολογίες αλλά όχι τόσες ώστε να πεις: εντάξει δεν τρέχει και τίποτα φοβερό, όπως έντεχνα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Και η συνέχεια θα δείξει αν η ήττα από τον ΠΑΟΚ ήταν τυχαία ή όχι.

Και ενώ το έχουμε πει και αναλύσει κι αυτό το θέμα, να η αφορμή ξανά να το πούμε.
Υπάρχει και θα υπάρχει από εδώ και στο εξής συνεχώς το ερώτημα: Τι γίνεται με το Σπανούλη;

Θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να βάλει λιγότερο Σπανούλη στο παιχνίδι του έτσι ώστε οι υπόλοιποι παίκτες και ιδιαίτερα οι ξένοι, να είναι συνεχώς σε εγρήγορση και να έχουν ενεργή συμμετοχή και υψηλά στάνταρ απόδοσης με καλή διάρκεια;

Δύσκολο ερώτημα, δύσκολη η απάντηση. 

Παρ΄όλο που έχουμε πει ότι με τους μεγάλους παίκτες ζεις και πεθαίνεις και η καριέρα του Bill ίσως έχει πιάσει το pick και δεν πάει παραπάνω, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα πεθάνει κι ο Ολυμπιακός, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα.

Πρέπει όμως ο σύλλογος και ο Σφαιρόπουλος να αποδεχθεί την ηλικία του μεγάλου του γιού, όπως χαρακτήρισε το Σπανούλη, και να πιστέψει ακόμα και με ρίσκο, περισσότερο στους νεαρότερους παίκτες του ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιό ομαλά η μετάβαση στη μετά Σπανούλη εποχή.

Επίσης ο ίδιος ο Σπανούλης πρέπει να τιθασεύσει, αν μπορεί, αυτό που τον χαρακτηρίζει σαν παίκτη:  τον μπασκετικό του εγωισμό ο οποίος μαζί με το ταλέντο τον έφτασε στο ψηλότερο σκαλί.

Χωρίς να φταίει κανείς απαραίτητα κι αποκλειστικά, όλα αυτά  μάλλον είναι αδύνατον να γίνουν, όπως λέει και ο κανόνας. 

Πάντως στη Μπαρτσελόνα αφού τους πήρε 2-3 και κάτι χρόνια, με πολύ κατρακύλα ,φαίνεται να μεταβαίνουν σιγά σιγά στην μετά Ναββάρο εποχή, μάλιστα χωρίς να έχει αποσυρθεί ακόμα ο παίκτης σύμβολο της ομάδας, η οποία λόγω ποιότητας και ρόστερ, τολμώ να κάνω την πρόβλεψη ότι μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη του δεύτερου γύρου της euroleague.

Aν μάλιστα καταφέρει να φύγει από το ΟΑΚΑ την Πέμπτη με τη νίκη, προσωπικά δεν το αποκλείω, τότε νομίζω ότι η ανοδική της πορεία δεν θα έχει επιστροφή ως το τέλος.
Πολύ κρίσιμο λοιπόν το ματς της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ, αλλά μήν ανησυχείτε: μέχρι το επόμενο.

Η φετινή euroleague είναι ατελείωτη και απρόβλεπτη.. Ενα δεύτερο,μικρό NBA.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.