Το "φλουρί" στο Ηράκλειο, που έσπασε το αήττητο του Ιωνικού (94-83, pics).


Στην καλύτερή του φετινή εμφάνιση, το Ηράκλειο,  ξεκίνησε το ιδανικά το 2018 ,καθώς επικράτησε με 94-83 του αήττητου (και "πολύ"), μέχρι σήμερα Ιωνικού Νικαίας στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής.

Η πρώτη ήττα του Ιωνικού, αποδεικνύει το γεγονός που γράψαμε στα μέσα της εβδομάδας, ότι ο Μακράκης, είχε "κυκλώσει" το ματς ως ματς απολύτου σημασίας, και όχι σαν παιχνίδι με τον πρωτοπόρο τυπικής διαδικασίας, καθώς αποτελούσε πρόκληση,.

Η ομάδα του Γιώργου Μακράκη, (που δημιουργεί μια μικρή παράδοση καθώς και πέρυσι με τον Εργοτέλη, είχε νικήσει μέσα στην Νίκαια),  πραγματοποίησε σχεδόν άριστο παιχνίδι, ειδικά στην επίθεση και είχε το προβάδισμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, απέναντι σε μια ομάδα που διαθέτει πλήρες ρόστερ ανώτερης κατηγορίας, αλλά, στηρίζεται στην ατομικότητα.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με το Γιώργο Μακράκη να ανοίγει από νωρίς το ροτεισον χρησιμοποιώντας 10 παίκτες , προτιμώντας σχήμα με δυο ψηλούς με τρεις κοντούς, που εναλλάσσονταν , με αποτέλεσμα να υπάρχει φρεσκάδα και ενέργεια από τους γηπεδούχους , ιδιαίτερα των ψηλών.

Ιδιαίτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο,  η ομάδα δεν είχε κενά στην άμυνα ενώ επιθετικά, ο Χαλαρης, είχε τον τρόπο να χτυπά μέσα στην αντίπαλη ρακέτα, πράγμα που επέτρεψε να πάρει μια μικρή διαφορά και να διατηρηθεί σε απόσταση ασφαλείας. στο ημίχρονο.

Λάθη στις αλληλοκαλύψεις, όμως, και αδυναμία περιορισμού της παραγωγικότητας του Ιωνικού (που έγινε πιο ομαδικός),  έφεραν τους Νικαιώτες και πάλι σε απειλητική θέση που ισορρόπησαν το ματς στο 23:00 (53-53).

Ωστόσο αμέσως, ο Μακράκης, επανέφερε το σχήμα με τρεις "κοντούς", οι οποίοι έδρεψαν δάφνες σε εκτέλεση και δημιουργία και με οδηγό τον εκπληκτικό (σχεδόν άριστο)  Στέλιο Χάλαρη, στην επίθεση και το Ηράκλειο  ξέφυγε και ο βρέθηκε και στο +14 (71-57), στην εκπνοή του 3ου δεκαλέπτου.

Οι φιλοξενούμενοι εγιναν πιο ομαδικοι και πίεσαν περισσότερο στην 4η περίοδο και σιγά-σιγά ροκάνισαν τη διαφορά μειώνοντας σε 74-69 στο 33’:30’’. 

Ένα καθοριστικό τρίποντο Πετράκη και επίσης  σημαντικό καλάθι εκπληκτικής ομορφιάς του Λιανού σε μια συνεργασία "χάρμα ιδέσθαι" επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (79-69).

Με οδηγό τον Νίκο Μποχωρίδη στην επίθεση και έχοντας την ασφάλεια της άμυνας το Ηράκλειο δεν αγχώθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο,  ξέφυγε με 87-74 και δεν κοίταξε πίσω μέχρι το τελικό 94-83.

Σχεδόν αλάνθαστος ο Χάλαρης, στην  καλύτερή φετινή του εμφάνιση (έχασε μόνο μια βολή), ήταν ο κορυφαίος του παρκέ.

Εξαιρετικοί οι Μποχωρίδης , Λάκκας, ο Πετράκης πολύ ουσιαστικός με ώριμο παιχνίδι (η καλύτερη φετινή "μεστή"εμφάνιση), ο Λιανός  έβαλε επάξια την υπογραφή του πρόσφερε τα μέγιστα ο Πρωτογεράκης όπως και ο Παπαδάκης.

Ομάδα...μονάδων ο Ιωνικός, δεν δικαιολόγησε τον..ντόρο, γύρω από το όνομά του καθώς εμφανίστηκε ..."μπλαζέ" και το πλήρωσε, ενώ ο πάγκος του δεν αντέδρασε, όταν βρισκόταν πίσω.

Καλός παίκτης ο Βασιλόπουλος, αλλά ικανός για το..χειρότερο όταν παίζει (συνήθως) ατομικά και βγάζει και άλλους παίκτες ποιότητας εκτός ρυθμού (όπως τον Κανονίδη σήμερα), αποτελεί τον ...έκτο παίκτη της αντίπαλης ομάδας.

Στα αξιοσημείωτα, η πρώτη παρουσία (και γουρλίδικη), στον πάγκο του Ηράκλειου του έμπειρου παράγοντα Ηρακλή Σφακιανάκη, που από το καλοκαίρι βρίσκεται στην "Δ.Μποφόρ", προσφεροντας τις υπηρεσίες του.

Λίγος σχετικά ο κόσμος στα Δυο Αοράκια, για τέτοιο κρίσιμο ματς (αν και λόγω Αη Γιάννη υπάρχουν δικαιολογίες), "κακόγουστο αστείο" ο διαγωνισμός τρίποντων με δώρο ένα ταξίδι, μας υποσχέθηκαν οι υπεύθυνοι ότι θα το βελτιώσουν άμεσα.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.  94-83
Δεκάλεπτα: 24-26, 53-46 (ημίχ.), 71-57, 94-83.

Ηράκλειο (Γ. Μακράκης): Κίτσος-Καλυβιανάκης, Γουμενάκης, Σταμπουλής 7, Μποχωρίδης 23 (5), Σταμίρης, Πετράκης 13 (3), Λιανός 12 (1), Πρωτογεράκης, Καλατζής, Χάλαρης 26, Παπαδάκης, Λάκκας 13.
Ιωνικός Νικαίας (Μ. Γούναρης): Βασιλόπουλος Θ., Κουντουράς 7, Καράμπουλας 24 (3), Βουγιούκας, Πετροδημόπουλος 6, Βασιλόπουλος Φ. 21 (5), Κανονίδης 11, Κατούφας 11, Παπαδόπουλος 3 (1).  

Η βαθμολογία :

Φωτορεπορταζ:


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.