Σπουδαία και ιστορική νίκη του Ρέθυμνο Cretan Kings , επί του Αρη. Δηλώσεις Βετούλα, η βαθμολογία.


Ευστοχώντας στις βολές του τελευταίου λεπτού, το Ρέθυμνο Cretan Kings επιβίωσε από το θρίλερ με τον Άρη, τον οποίο νίκησε με 80-73, φτάνοντας στην 100ή  νίκη του.στην ιστορία του στη Stoiximan.gr Basket League. 

Ο Γκούντγουϊν με 19 πόντους, οχτώ ριμπάουντ, ο Γιαννόπουλος με 14 πόντους και ο Άρμστεντ με 13 πόντους και έξι ασίστ ήταν οι κορυφαίοι των νικητών. 

Για τον Άρη ο Μποχωρίδης είχε 21 πόντους, οχτώ ριμπάουντ και επτά ασίστ, ενώ από 15 πόντους είχαν Βασιλόπουλος και Τσαϊρέλης.

Η νίκη επί του Άρη πέραν από τα προφανή βαθμολογικά οφέλη της, είχε και ιστορική αξία για το Ρέθυμνο Cretan Kings αφού ήταν η 100ή στην ιστορία του στη Stoiximan.gr Basket League. Οι Κρητικοί έγιναν η 12η ομάδα του επαγγελματικού πρωταθλήματος που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό νικών. Χρειάστηκαν 213 αγώνες για να τα καταφέρουν.

*Σε ένα επίτευγμα με ιστορική αξία έφτασε και ο Χάρης Γιαννόπουλος. Ο αρχηγός της ομάδας του Ρεθύμνου που είχε καθοριστική συμβολή στην επικράτηση της ομάδας του, με τα τέσσερα αμυντικά του ριμπάουντ, έφτασε τα 220 με τους Κρητικούς και έγινε ο 1ος στην ιστορία τους σε αυτή τη στατιστική κατηγορία. Ο διεθνής φόργουορντ ξεπέρασε τον Ρόλαντ Σάφτενααρ (219).

Ακόμη ο Γιαννόπουλος με τις τρεις εύστοχες βολές του, ξεπέρασε τις 200 στη Stoiximan.gr Basket League. Έχει 202/240 (84,16%).

Σε ξεχωριστά, ατομικά επιτεύγματα έφτασαν άλλοι δύο παίκτες του Ρεθύμνου Cretan Kings…

*Ο Ανδρέας Χριστοδούλου με τους 10 πόντους του, έγινε ο 20ός παίκτης στην ιστορία της ομάδας στο πρωτάθλημα, που ξεπέρασε τους 300.

Ακόμη ο γκαρντ των Κρητικών, με τη μία εύστοχη βολή του, έφτασε τις 95 με τη φανέλα τους και έγινε ο 9ος της σχετικής λίστας ξεπερνώντας τους Ίαν Βουγιούκα και Ρόμπερτ Άρνολντ (από 84).

*Ο Θωμάς Κώττας είχε μία τάπα με την οποία έφτασε τις 20 και έγινε ο 8ος μπλοκέρ στην ιστορία του Ρεθύμνου Cretan Kings αφήνοντας πίσω του τον Ντάριους Κάρτερ που είχε πρόπερσι 19 τάπες.


Νίκος Βετούλας (Προπονητής Ρεθύμνου Cretan Kings): 
«Θεωρώ πως έγινε ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι και ωραίο για τους φιλάθλους που ήρθαν να το παρακολουθήσουν. Είχε εναλλαγές στο σκορ και ιδιαίτερα στο β’ μέρος. Στο τεχνικό κομμάτι είχαμε τα προβλήματα που έχουμε σε όλα τα ματς. Το ένα ήταν τα ριμπάουντ, που δεχθήκαμε 15 πόντους και το δεύτερο τα λάθη, που νομίζω δεχθήκαμε επίσης 15 πόντους. Είναι δύο κομμάτια που αν τα βελτιώσουμε θα είμαστε σίγουρα καλύτεροι στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και για τη νίκη, γιατί έχουμε βγάλει δύσκολο πρόγραμμα και έχουμε καταφέρει να πάρουμε τις νίκες που έπρεπε. Είναι σημαντικό ότι σε κάθε ματς έχουμε και διαφορετικό πρωταγωνιστή. Περιμέναμε την αντίδραση του Άρη και πράγματι έτσι έγινε. Νομίζω πως το παιχνίδι κρίθηκε στο μεγάλο τρίποντο – φάουλ του Γιαννόπουλου».
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.