Aποχαιρέτησε το Ηράκλειο τον "θρυλικό" Φρ. Φορτέ.


Ο Φρεντερίκ Φορτέ, πρώην αθλητής του Ηράκλειο τη σεζόν 1998-99 ,πρωταθλητής Ευρώπης με τη Λιμόζ το 1993 και μέχρι πρότινος πρόεδρος της ομάδας, απεβίωσε το βράδυ της Κυριακής σε ηλικία 47 ετών.

Το όνομά του ήταν συνυφασμένο με τη σπουδαία Λιμόζ των αρχών της δεκαετίας του '90, η οποία στέφθηκε και πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1993 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, επικρατώντας στον τελικό της Μπενετόν Τρεβίζο.

Ο Φορτέ ολοκλήρωσε την αθλητική καριέρα του το 2005 σε ηλικία 35 ετών, για μία τριετία (2006 έως 2008) έγινε προπονητής στην αγαπημένη του Λιμόζ και εν συνεχεία διετέλεσε πρόεδρος στο γαλλικό σύλλογο.

Έχει φορέσει και τη φανέλα των Καέν, Γκραβελίν, Ρασίνγκ Παρί, Στρασμπούρ, Αβελίνο και Σκαφάτι, από το 1986.

Την σαιζόν 1998-99, αγωνίστηκε στην Ελλάδα και στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο αγωνίστηκε σε 39 αγώνες, σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Κόρατς, αφού ο Όμιλος εκείνη τη χρονιά έδωσε το παρών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στο πρωτάθλημα, σε 29 αγώνες μέτρησε κατά μ.ο. 7,8 πόντους και 2,3 ασίστ σε 28:31”, ενώ στο Κύπελλο Κόρατς είχε αντίστοιχα 10,3 πόντους, 2,1 ασίστ σε 29,6 λεπτά.

Εκείνη τη σεζόν είχε βρεθεί στο Λίντο, με συμπαίκτες μεταξύ άλλων τους Χρήστο Χαρίση, Χρήστο Πετρόπουλο, Χρήστο Μυριούνη, Γιώργο Κουκλάκη, Χάουαρντ Κάρτερ, Αντόνιο Χάρβεϊ και Σάσα Μάρκοβιτς.

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Φορτέ ο Όμιλος έγραψε στο facebook για τον πρώην αθλητή της ομάδας:
"Εμβληματική προσωπικότητα στον χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Υπηρέτησε τον αγαπημένο του άθλημα τόσο ως παίχτης όσο και ως διοικητικός παράγοντας διατελώντας πρόεδρος της ιστορικής Λιμόζ. Αποτέλεσε μια απο τις σπουδαιότερες μεταγραφές της ομάδας μας αγωνιζόμενος με τα χρώματα της φανέλας μας την σεζόν 1998-1999.

Καλό ταξίδι Φρεντερίκ."
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.