Στην Αμερική και στo Bard College NY, συνδυάζει σπουδές και μπάσκετ ο Στ.Καλομοίρης (pics+vid).



Στην Αμερική και στην  Νέα Υόρκη για να συνεχίσει  τις σπουδές του  συνεχίζοντας το πρότζεκτ που είχε από την Ελλάδα, σε συνδυασμό με την ακαδημαϊκή του εκπαίδευση, βρίσκεται από το καλοκαίρι ο νεαρός ταλαντούχος παίκτης του Ηράκλειο Σταύρος Καλομοίρης .

Ο νεαρός αθλητής αποφάσισε μαζί με την οικογένειά του να σπουδάσει σε Αμερικανικά Πανεπιστήμια και κυρίως σ’ αυτά που δίνουν υποτροφίες σε καλούς Έλληνες μαθητές με έμφαση στο μπάσκετ, μια κίνηση που πραγματικά δεν έχουμε συναντήσει στο πρόσφατο παρελθόν στην Κρήτη και το kritikobasket.gr, θα παρακολουθήσει, (όπως έκανε και με άλλους αθλητές), αυτήν την προσπάθεια.

Το πρώτο βήμα έγινε και ο πρώην παίχτης του Ηράκλειο, μετά την απαραίτητη , προσαρμογή, στo Bard College, άρχισε να εντάσσεται και στις αθλητικές απαιτήσεις, οι οποίες πραγματικά είναι πολύ υψηλές , μαθαίνοντας μυστικά του Αμερικάνικου μπασκετ, ενώ παράλληλα θα τον βοηθήσει να ξεδιπλώνει τις δυνατότητές του στα παρκέ.

Ο νεαρός σπουδαστής στην Νέα Υόρκη  απολαμβάνει απίστευτες εγκαταστάσεις, χωρίς να έχει ξανασυναντήσει κάτι ανάλογο, καθώς υπάρχουν πολλοί χώροι για προπόνηση, γυμναστήριο, αίθουσες βίντεο κλπ, αλλά και οι κατάλληλοι χώροι και υποδομές για διδασκαλία-μελέτη και συναντήσεις με τους καθηγητές.

Το προπονητικό επίπεδο  είναι εξαιρετικά υψηλό, ο ανταγωνισμός των κολεγίων της λίγκας της πολιτείας της Ν. Υόρκης μεγάλος, ενώ οι κανόνες της Κολεγιακής Ένωσης Αθλητισμού (NCAA) είναι πολύ αυστηροί για όλους, αλλά οι φοιτητές-αθλητές επιβραβεύονται όταν τα καταφέρνουν.

Το τεχνικό επιτελείο ελέγχει τις επιδόσεις του αθλητή, αλλά υπάρχουν και οι καθηγητές για το εκπαιδευτικό κομμάτι, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή τσεκάρουν την επίδοση των μαθητών τους, η οποία πρέπει να συμβαδίζει με το αθλητικό τους ταλέντο. 

Ο ταλαντούχος αθλητής ,  μαζί τα αδέρφια Καλαϊτζάκη, Παναγιώτη και Γιώργο ξεκίνησε από τις υποδομές του Ηράκλειο και δείχνουν ότι μπορεί να αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο, αρκεί να δουλέψουν πολύ και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται.


Ο Καλομοίρης αγωνίστηκε πρόσφατα με την ομάδα του κολεγίου του και στον πρώτο αγώνα είχε θετική παρουσία, αγωνιζόμενος για οκτώ λεπτά με τα παρακάτω στατιστικά που αναφέρει ο σχετικός πίνακας παρακάτω.

Παράλληλα στο παρακάτω βίντεο δείτε τις υψηλές απαιτήσεις , με τα "κατάλληλα εργαλεία" προπόνησης , με τον 18χρονο αθλητή-σπουδαστή να ανταποκρίνεται.


O Στ .Καλομοίρης στην Αμερική, στο Bard College NY.Καλομοίρης from kritikobasket on Vimeo.


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.