Άλωσε την Λάρισα, το Ρέθυμνο Cretan Kings,89-70 τον ΓΣΛ Φάρο. Δηλώσεις.


Την πρώτη του νίκη μετά τις 14 Οκτωβρίου και το 95-90 επί του Κόροιβου, πανηγυρίζει  το Ρέθυμνο Cretan Kings,καθώς η ομάδα ττου Νίκου Βετούλα, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, πέρασε νικηφόρα από την Λάρισα, συντρίβοντας τον ΓΣΛ Φάρο με 89-70,  πετυχαίνοντας την δεύτερη φετινή του νίκη, βάζοντας, παράλληλα, τέλος σε ένα αρνητικό σερί πέντε συνεχόμενων ηττών.

Τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα φαίνεται πως πείσμωσαν τους παίκτες του Ρέθυμνου, οι οποίοι μπήκαν αποφασισμένοι στο κλειστό της Νεάπολης, αποκτώντας από το ξεκίνημα προβάδισμα, κλείνοντας το δεκάλεπτο μπροστά με 28-22. Γκούντγουιν και Μούντι έδειχναν ασταμάτητοι, με χαρακτηριστικό το ότι οι Κρητικοί επικράτησαν και στα τέσσερα δεκάλεπτο, χτίζοντας σιγά – σιγά μια διαφορά ασφαλείας μέχρι το φινάλε, όπως δείχνει και το τελικό 70-89. 

Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή νίκη για το Ρέθυμνο, με τον ΓΣΛ Φάρο να πέφτει στο 3-4.

Εξαιρετικός ήταν ο Σακίλ Γκούντγουιν κάνοντας νταμπλ-νταμπλ με 26 πόντους και 10 ριμπάουντ, με τον Στέφαν Μούντι να ακολουθεί με 19 πόντους και 5 ασίστ. Από τους υπόλοιπους παίκτες δεν υστέρησε κανείς, με τον Άρμστεντ να σημειώνει 11 πόντους (5 ασίστ, 3 κλεψίματα), ολοκληρώνοντας τους «διψήφιους» της ομάδα

Αναιμική εμφάνιση για τον πρώην "Ρεθυμνιώτη"  Α.Σάφτεναρ, που σε κάτι παραπάνω από 23 λεπτά συμμετοχής, είχε μόλις 2 πόντους και 1 ριμπάουντ!


Δεκάλεπτα :22-28, 39-47, 53-67, 70-89.

ΓΣΛ Φάρος (Σκουρτόπουλος): Ουέαρ 12 (1), Ντρέιπερ, Μουράτος 6 (1), Σάφτενααρ 2, Γκάλογουεϊ 4, Μαραγκός 8, Διαμαντάκος 12 (6 ριμπάουντ), Χατζηκυριακίδης, Βαβάτσικος, Παπαντωνίου 13 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Στυλιανού, Παπαμακάριος 13 (3).
Ρέθυμνο Cretan Kings (Βετούλας): Γκούντγουιν 26 (11/14 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 10 ριμπάουντ), Μούντι 19 (3), Λι 9, Γιαννόπουλος 8 (0/5 τρίποντα), Άρμστεντ 11 (1), Ντάνιελς 9 (1), Κώττας, Χριστοδούλου 5 (1), Δραγάτης, Παναρετάκης, Θεοδωρίδης, Στεφανίδης 2.

Βετούλας: "Παίξαμε σαν ομάδα"

Το Ρέθυμνο πέρασε θριαμβευτικά από την Λάρισα, απέναντι στον ΓΣΛ Φάρο, με τον τεχνικό της ομάδας, Νίκο Βετούλα, να στέκεται στο καθαρό μυαλό των παικτών του, την στιγμή που οι γηπεδούχοι επιχείρησαν την τελική αντεπίθεση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Ρεθύμνου:
«Θεωρώ ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Είχαμε πει από την αρχή ότι αν ελέγξουμε τα ριμπάουντ θα είμαστε μέσα στο ματς και θα έχουμε πολλές πιθανότητες νίκης. Τα ριμπάουντ είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά σήμερα ήμασταν πολύ καλοί σε αυτό το κομμάτι.
Παίξαμε σαν μια ομάδα, σε όλο το ματς ήμασταν καλύτεροι από τη Λάρισα η οποία έκανε την αντεπίθεση στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου, αλλά είχαμε το καθαρό μυαλό στο ένας εναντίον ενός και στο μακρινό σουτ, έτσι ώστε να πάρουμε αυτή τη νίκη που είναι δίκαιη και καθαρή. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά παρότι ήρθαμε εδώ με την έλλειψη του καλύτερού μας παίκτη, του Ρόμπερτσον. Καλή συνέχεια στη Λάρισα».
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.