Θ.Κατσαούνης | 16χρονο φαινόμενο, ύψους 2.17 στη Θεσσαλονίκη (!!!) (pics)


Ο Θωμάς Κατσαούνης, είναι μόλις 16 ετών (γεννημένος στις  30 Ιουνίου  του 2001 στη Θεσσαλονίκη). Παίζει μπάσκετ από 8 ετών, έχει ασχοληθεί και με άλλα αθλήματα παράλληλα όπως η κολύμβηση και το τάε κβο ντο και τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται στην ομάδα της Ακαδημίας Αστέρια του Θόδωρου Ροδόπουλου (ομάδα από την οποία αναδείχθηκε και ο Μήτογλου).

Σήμερα είναι 2.17 και έχει άνοιγμα χεριών 2.25. Ειδικοί αναπτυξιολόγοι θεωρούν ότι θα ξεπεράσει σίγουρα τα 2.22 και αποτελεί τεράστιο μπασκετικό κεφάλαιο της χώρας  για τα επόμενα χρόνια.

Πολλά κολέγια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού  ήδη τον έχουν προσεγγίσει και διατηρούν επαφές ώστε να τον εντάξουν στα προγράμματα τους μετά την ενηλικίωση του.

Τεχνικά και εγκεφαλικά είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο ήδη και τώρα ασχολείται εντατικά με την ανάπτυξη των φυσικών και σωματικών γνωρισμάτων του, όπως η ταχύτητα, η δύναμη, η ευλυγισία και συναρμογή των ποδιών του, τα οποία όπως είναι φυσικό λόγω της τεράστιας της σωματικής διάπλασης του επιδέχονται ακόμα πάρα πολύ μεγάλη ανάπτυξη.  

Θεωρείται από τους ειδικούς ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ του ελληνικού μπάσκετ αν και μόλις 16 ετών.

Οπως ήταν φυσικό σε σχολικό επίπεδο οι άνθρωποι των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη εξασφάλισαν μια υποτροφία στο νεαρό γίγαντα, ώστε να αγωνιστεί στην πλέον πετυχημένη σχολική ομάδα την χώρας, με τις περισσότερες συμμετοχές και διακρίσεις σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.