ΣΥΔΚΑΚ|Επιτυχημένο το σεμινάριο κανονισμών μπάσκετ(pics).



Παρουσία 150 περίπου διαιτητών, προπονητών, αθλητών και παραγόντων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το «7ο Παγκρήτιο Σεμινάριο Διαιτησίας Καλαθοσφαίρισης» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου από τον Σύνδεσμο Διαιτητών μπάσκετ Κρήτης.

Η εκδήλωση κράτησε περισσότερο από τέσσερις ώρες με κεντρικό ομιλητή τον πρώην διεθνή διαιτητή και εθνικό καθηγητή διαιτησίας, Κώστα Κορομηλά ο οποίος ανέλυσε τους νέους κανονισμούς και απάντησε σε ερωτήματα των παρευρισκόμενων.

Στο τέλος του σεμιναρίου ο ΣΥΔΚΑΚ δώρισε  στον κ. Κορομηλά, προϊόντα της Κρήτης αλλά και τον αμφορέα- τρόπαιο των μεγάλων διοργανώσεων που πραγματοποιούνται στο νησί.

Η ενημέρωση του ΣΥΔΚΑK:

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 7 ου Παγκρήτιου Σεμιναρίου Διαιτησίας Καλαθοσφαίρισης με απόλυτη επιτυχία από το Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης. Βασικό θέμα ήταν η ανάλυση του κανονισμού παιδιάς (συμπεριλαμβανομένων και των πρόσφατων τροποποιήσεων). 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Πειραματικού Θεάτρου» του νέου Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 6/11/17. Βασικό στοιχείο ήταν η πρόσκληση όλων των εμπλεκομένων στην Καλαθοσφαίριση, τόσο Διαιτητές και Κριτές αλλά παράλληλα προπονητές, παράγοντες και παίκτες των σωματείων της ΕΚΑΣΚ - η επιμόρφωση των οποίων δρα καταλυτικά
στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Η αθρόα συμμετοχή όλων των παραπάνω, έδωσε ένα διαφορετικό «τόνο» στο σεμινάριο που ξέφυγε απ’ τα αμιγώς διαιτητικά πλαίσια και προσέγγισε το φάσμα του αθλήματος απ’ όλες τις πλευρές. Μ’ αυτόν τον τρόπο συνδυάστηκε η επιμόρφωση και κατανόηση πολλών δύσκολων θεμάτων – λύνοντας αρκετές απορίες - τα οποία αποτελούν «σημείο τριβής» ανάμεσα σε παίκτες, προπονητές και διαιτητές. 

Βασικός εισηγητής ήταν ο Εθνικός Καθηγητής Διαιτησίας, πρώην Διεθνής Διαιτητής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΟΚ, κος Κορομηλάς Κώστας, όπου οι γνώσεις, η παραστατικότητα και η μεταδοτικότητά του συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατανόηση του κανονισμού, καθηλώνοντας το ακροατήριο για περίπου τέσσερις ώρες.

Παράλληλα με τη διάλεξη του κ. Κορομηλά προβλήθηκαν και εκπαιδευτικά βίντεο με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων για την καλύτερη κατανόηση του κανονισμού.

Η εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, γεγονός το οποίο ικανοποιεί σε μέγιστο βαθμό όλους όσους εργάσθηκαν με επαγγελματική συνείδηση για να έρθει αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και το σύνολο των διαιτητών θα ήθελε να ευχαριστήσει το Δήμο Ηρακλείου και συγκεκριμένα τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Βαρδαβά Κωνσταντίνο για την παραχώρηση της αίθουσας του σεμιναρίου, αποτελώντας αρωγό για ακόμη μια φορά των προσπαθειών του Συνδέσμου Διαιτητών για την ανάπτυξη του αθλήματος τόσο σε τοπικό όσο και εθνικό επίπεδο.




Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.