Απέδρασε (με ανατροπή) με το διπλό από την Βούλα το Ηράκλειο.Η βαθμολογία.


Επανήλθε στις επιτυχίες το Ηράκλειο, που επικράτησε του Πρωτέα στη Βούλα, με 60-64 (με ανατροπή) ,στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής και "ρέφαρε" την εντός έδρας ήττα του από την Κόρινθο, σημειώνοντας παράλληλα τη δεύτερη νίκη του εκτός Κρήτης.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα, καθώς οι δυο αντίπαλοι  έδειχναν να  είναι προσηλωμένες και σφιχτές στην άμυνα, έχοντας την απαιτούμενη συγκέντρωση, χωρίς το Ηράκλειο να χρειαστεί να παίξει "σκληρή" άμυνα καθώς ολοκλήρωσε το ματς με 12 φάουλ έναντι 20 των αντιπάλων τους.

Έτσι πήγε το πρώτο μέρος και στην τρίτη περίοδο, ο Πρωτέας, με ένα μικρο ξέσπασμα κατάφερε να προηγηθεί με 46-39 στο 28:00, εκμεταλλευόμενο την καλή άμυνα του Μπάλλα (με βοήθειες) στον Μποχωρίδη. Ήρθε και ο τραυματισμός του Λιανού (προσωρινός για δέκα λεπτά περίπου), να δυσκολέψει τα πράγματα και το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται 48-46, χάρη στην σημαντικό καλάθι του Καλαντζή.

Ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι αλλαγές του Μακράκη απέδωσαν με τους Πρωτογεράκη , Παπαδάκη ,Σταμπουλή  να βγάζουν ενέργεια, έσφιξαν ακόμα περισσότερο στην άμυνα και μέσα από την πιεστική άμυνα  βρήκαν ρυθμό και στην επίθεση και με καταφέρνοντας την ανατροπή .

Οι δυο καλές άμυνες του Πρωτογεράκη όπως και στο 32:00 από ασίστ του Μποχωρίδη κάρφωμα του  Σταμπουλη που έκανε 50-51 και η τάπα του Παπαδακη (μοίρασε δυο) , στον Τοπάλη στο 33:33', αποδείχτηκαν καθοριστικές για το ματς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 36:00 ο Πρωτέας είχε σημειώσει ένα μόνο καλάθι (50-57).

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για την ανατροπή  καθώς στο 38:00 ο Τοπάλης με τρίποντο έκανε το 54-57, όμως το καλάθι φάουλ του Λιανού, έφερε την ισορροπία.

Ο Αθηνιώτης με ντράιβ μείωσε σε 59-61 47" πριν το τέλος. Λάθος πάσα του Ηράκλειο έφερε μικροπανικό, όμως στο τέλος χαμογέλασε το συγκρότημα του Γ.Μακρακη, που πήρε μια σημαντική νίκη ψυχολογίας.


ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ 60-64
Δεκάλεπτα: 17-15, 26-28  (ημ.),48-46 ,60-64 
Διαιτητές: Κωνσταντινίδου-Σταθόπουλος.

Πρωτέας Βούλας (Ποδαράς, Τερζής): Μπάλας 2, Αγγελόπουλος 6, Ματαλιωτάκης 1, Παπάδης 3, Ματσάγγος 3 (1), Αθηνιώτης 11 (1), Αυγενικός 6 (1), Τοπάλης 4, Βαρδαβάς 8, Γάργαλης 5 (1), Μόρφης 2, Καματερός 9.
Ηράκλειο (Μακράκης): Κίτσος-Καλυβιανάκης, Γουμενάκης, Σταμπουλής 18 (1), Μποχωρίδης 7 (1), Λάκκας 4, Μαραγκουδάκης, Λιανός 14(1), Πρωτογεράκης 1, Καλατζής, 4, Χάλαρης 12, Παπαδάκης 4, Μηλαθιανάκης

Τα αποτελέσματα  και η βαθμολογία .
Τετάρτη 22 Νοεμβρίου
2ο Ελευσίνας 19:00 Πανελευσινιακός-Δάφνη Δ.:  Διμπινούδης-Τσολάκος (Ζώης) 
*Ο αγώνας Πανερυθραϊκός-ΓΣ Μάνδρας (Μπούκας-Μαραμής, Ληνιάτης) αναβλήθηκε.




Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.