"Γεύση" Ευρωλίγκας , σήμερα στο κλ. Δύο Αοράκια.


Στην πόλη μας βρίσκεται, ο Ολυμπιακός που ξεκινάει σήμερα το βράδυ (21:00) από το "στολίδι του Ηρακλείου" τα “Δύο Αοράκια” το φετινό του ταξίδι στην Ευρωλίγκα και όσοι ..πιστοί προσέλθουν,  θα παρακολουθήσουν "δια ζώσης", ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου. 

Οι "ερυθρόλευκοι" θα υποδεχτούν την Μπασκόνια για την πρεμιέρα της Euroleague, λόγω τιμωρίας της έδρας τους και θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους, όμως θα κληθούν να αγωνιστούν με δύο σημαντικές απουσίες.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου, θα παραταχθει  χωρίς τους πιο ικανούς δημιουργούς τους, αφού εκτός από τον Σπανούλη που δεν ήρθε στο Ηράκλειο, απών θα είναι και ο Ρόμπερτς.
 Ο Αμερικανός πλέι μέικερ συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα και, όπως ξεκαθάρισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, θα ήταν λάθος να ρισκάρει τη συμμετοχή του.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Κώστας Παπανικολάου καθώς ο Ελληνας φόργουορντ δεν ειχε επιπτώσεις με  περαιτέρω αποκλεισμό σε αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, μετά το επεισόδιο που είχε με τον προπονητή των «ερυθρόλευκων» Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Η ..ευνοϊκή παράδοση:
Οι Πειραιώτες έχουν σε 18 πρεμιέρες, 11 νίκες και 7 ήττες, εκ των οποίων μόνο η μία από αυτές είναι εντός έδρας από την Μπολόνια το 2005 στο ΣΕΦ (76-71).

Ένα αξιοπερίεργο της… μοίρας είναι ότι οι “ερυθρόλευκοι” έχουν αντιμετωπίσει σε πρώτο ματς στην Ευρώπη, την αποψινή τους αντίπαλο (Μπασκόνια) τρεις φορές -όλες εντός έδρας- και μετρούν αντίστοιχες νίκες.

Πλέον θα κληθούν να αναμετρηθούν με τους Βάσκους για τέταρτη φορά, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα, ελπίζοντας να διευρύνουν την καλή τους παράδοση.

Στις δηλώσεις του ο κόουτς του Ολυμπιακού επεσήμανε:
"Η Μπασκόνια είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, καλή στο ανοιχτό γήπεδο και έχει καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Πρέπει να την απορυθμίσουμε. Έχουμε προετοιμαστεί σωστά, ξέρουμε πώς παίζει ο αντίπαλός μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε διάρκεια. Για εμάς είναι σημαντικό να εφαρμόσουμε το πλάνο μας για να φτάσουμε στη νίκη», τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε στις απουσίες της ομάδας του και στο κατά πόσο μπορεί να επηρεαστεί από το γεγονός πως δεν θα αγωνιστεί στη φυσική της έδρα: «Ο Ρόμπερτς δεν είναι έτοιμος και δεν θέλουμε να ρισκάρουμε.

Πρόκειται για μεγάλες απουσίες, αλλά πιστεύω πως έχουμε τους παίκτες για να αναπληρώσουμε το κενό τους. Δεν ψάχνω δικαιολογίες πως δεν παίζουμε στο γήπεδό μας. Θέλω ο Ολυμπιακός να παίζει καλά τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Θα παίξουμε σε ένα φιλόξενο γήπεδο, με τον κόσμο μας στο πλευρό μας. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Ηρακλείου και όλους τους φορείς που συνέβαλαν στο να παίξουμε στην Κρήτη. Είναι πολύ ζεστή η φιλοξενία, όπως τη νιώσαμε και στο πρόσφατο τουρνουά. Ευχόμαστε να γεμίσει το γήπεδο. Αξίζει ο κόσμος της Κρήτης να δει ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου".

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.