"Σούπερ" πρεμιέρα για το Ηράκλειο !!


Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τη νέα σεζόν της Β΄Εθνικής το Ηράκλειο, που νίκησε με σχετική άνεση , τον νεοφώτιστο (και πολλών προσδοκιών) Διαγόρα Δρυοπιδεών, 75-66, στα Δύο Αοράκια, παρουσία αρκετού κόσμου και πήρε ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια.

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, στο Ηράκλειο  μπορούν να σκέφτονται πως αυτή η χρονιά θα είναι τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες.

Το σύνολο του κόουτς Μακράκη, με νέο ρόστερ, ένα κράμα νεανικότητας και εμπειρίας, με μόλις δύο παίκτες άνω των 28 ετών (Λιανός, Πετράκης), χωρίς "βαριά κορμιά", αποτύπωσε στο παρκέ την νέα φιλοσοφία και φαίνεται ότι μπορεί να κάνει  "βήμα παραπάνω",που   υποδηλώνουν το στιλ που θέλει να εφαρμόσει ο προπονητής της ομάδας δηλαδή ένα γρήγορο μπάσκετ, ελκυστικό για τον κόσμο και συνάμα αποτελεσματικό, μπολιάζοντας το στοιχείο της μαχητικότητας.

Αυτό θα τα συζητάμε στο μέλλον, σήμερα στα Δυο Αοράκια ,είδαμε μια ομάδα , μαχητική, με πλούσιο ταλέντο και ποιότητα που μπορεί ακόμα να μην έχει την απαιτούμενη χημεία , αλλά έχει πλέον περισσότερες και διαφορετικές επιλογές, με αθλητικά κορμιά με ταλέντο.

Στο σημερινό ματς το Ηράκλειο μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι,έλεγχε τον ρυθμό είχε πλουραλισμό , στις επιθετικές επιλογές, καλή δημιουργία, καλό "διάβασμα" ,με γρήγορες περιστροφές αλλά και επιστροφές, που δεν επέτρεπαν αιφνιδιασμούς και  με όπλο την άμυνα και δημιούργησαν  απόσταση ασφαλείας από το πρώτο δεκάλεπτο  και με άριστη διαχείριση από τον πάγκο , εξασφάλισαν τελικά το θετικό αποτέλεσμα

Από τις άλλη οι φιλοξενούμενοι διεύψεσαν τις πολύ καλές συστάσεις  που τους ακολούθησαν καθώς μπορεί να είχαν βάθος στο ροστερ , αλλά δεν είχαν (τουλάχιστον στο σημερινό ματς), την ποιότητα, να διεκδικήσουν κάτι καλό.

Λόγω της πίεσης των γηπεδούχων  δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό καθώς μετά την πρώτη πάσα επιχειρούσαν σουτ η ντράιβ, ωστόσο γινόταν απέναντι  σε οργανωμένη άμυνα τις πιο πολλές  φορές, που τους έκλεινε τους διαδρόμους, η τους υποχρέωνε σε σουτ υπό πίεση.

Λίγο και  αστοχία, στις βολές δεν είχαν τύχη στο Κλειστό στα Δυο Αοράκια..

Ο Μποχωρίδης ήταν ασταμάτητος και οδηγός της νίκης του Ηράκλειο, ενώ πέρα τους παλιούς (Λιανό-Πετρακη και  Χάλαρη-Σταμπουλή που τους είχαμε γνωρίσει μια χρονιά στον ΟΦΗ), παίκτες κλειδιά αναδείχθηκαν οι Λάκκας (που διαθέτει σουτ μετά από ντρίπλα , έχοντας πολύ καλό "πρώτο βήμα") και διαβάζει τις άμυνες.

Επίσης  και ο νεαρός Παπαδάκης , ο οποίος διαθέτει εξαιρετικό περιφερειακό σουτ (με στοιχεία επιπέδου Α1) και υψηλές αθλητικές ικανότητες.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Μάριο Πρωτογεράκη ο οποίος είναι η χαρά κάθε προπονητή και αποδεικνύει ότι δίκαια κατέκτησε  τον χρόνο που παίζει, με περιθωρια εξέλιξης.

Αγωνίστηκε για λίγο ο άρρωστος Καλατζής , ενώ 3:00", συμμετοχής είχε ο 16χρονος Γιάννης Κίτσος, ενώ μεγάλος του αδερφό Κώστας δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού, αλλά υπολογίζεται στο ροτέισον..

Τέλος άψογα διαχειρίστηκε το ματς ο Μακράκης ,με μοναδικό ψεγάδι την τεχνική ποινή που δέχτηκε.

Σύντομα βίντεο με στιγμιότυπα και δηλώσεις.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ  75-66
Διαιτητές: Τσακαλογιαννης, Καμήτσος.
Δεκάλεπτα: 25-14, 33-26 (ημ.), 58-42, 75-66.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Γ. Μακράκης): Κίτσος, Γουμενάκης, Σταμπουλής 6, Μποχωρίδης 25 (3), Πετράκης 3 (1), Λιανός 5, Πρωτογεράκης 4, Καλατζής, Χάλαρης 9 (1), Παπαδάκης 10 (1), Λάκκας 11, Μαραγκουδάκης.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ (Σ. Σαμόλης): Κουκάς 10 (1), Καλλίδας, Καραλής 3 (1), Κωνσταντώνης, Πέττας 30 (3) , Μαυροειδάκος 2, Καρασταμάτης 6 (1), Παπαδούλιας 1, Λυκογιάννης 5, Κατιάκος 9, Καραβανάς 1, Μπιμπούδης. 
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.