Πρεμιέρα με το "δεξί" για τον ΟΦΗ.Η εμπειρία νίκησε τα νιάτα (pics).



Με το δεξί ξεκίνησε η φετινή σαιζόν στην Γ Εθνική  η ομάδα του ΟΦΗ, που πανηγύρισε στο σχεδόν γεμάτο ΒΑΚ, την νίκη με 85-76, απέναντι Άρη Πετρούπολης, νίκη που τους δίνει αυτοπεποίθηση για την συνέχεια.

Η ομάδα του Γιάννη Κόκκινου, σοβαρή και συγκεντρωμένη και κυρίως με πάθος, αλλά και με την εμπειρία που διαθέτει  φέτος, υπέταξε το μαχητικό και νεανικό συγκρότημα της Πετρούπολης, που ξεκίνησε δυναμικά στο ματς.

Το ματς

Καλό και γρήγορο ρυθμό είχε από νωρίς το παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους , να έχουν καλή κυκλοφορία , αποστάσεις και γρήγορες αλλαγές και  μέσα από την επιθετική τους άμυνα βρήκαν δρόμο προς το "ασπρόμαυρο" καλάθι καταφέρνοντας να προηγηθούν με 18-23, στο δεκάλεπτο..

Ωστόσο, η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στους "ασπρόμαυρους". Με όπλο την εμπειρία τους έπαιξαν εξαιρετικές άμυνες και από εκεί με ..."μαέστρο" τον εκπληκτικό Αγαπιάδη και με τον Καραλή, να παίζει… ρολόι, σκοράροντας από όλες τις γωνίες του παρκέ, βάζοντας στην εξίσωση και την αποκάλυψη του ματς Κριθινάκη, η διαφορά ανατράπηκε και ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου  (40-39) , κλείνοντας στο πρώτο μισό με +6 (47-40.

Στο δεύτερο μέρος, λόγω της πίεσης των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι,  δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό καθώς έλειψε η δημιουργία και το εύκολο καλάθι, ενώ με την μείωση του ρυθμού,  βρισκόταν απέναντι  σε οργανωμένη άμυνα τις πιο πολλές  φορές, που τους έκλεινε τους διαδρόμους, η τους υποχρέωνε σε σουτ υπό πίεση.

Η άμυνα και ο έλεγχος των ριμπάουντ  , έβγαλε  σωστές επιθέσεις στον ΟΦΗ και  έδωσαν την ευκαιρία στον κόσμο να χειροκροτήσει πολλές φορές τις προσπάθειες των παικτών του Γ.Κοκκινου , διευρύνοντας την διάφορα ταυτόχρονα, στο 67-55.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαμε διαχείριση του σκορ και του ροστερ από τον Γ. Κόκκινο, που προσπαθούσε να δώσει μικρές ανάσες στους "σκασμένους" Αγαπιαδη-Καραλή_Πάλλη, ενώ παράλληλα η ομάδα της Πετρουπούλης έδειξε κάποια στιγμή ικανή να επιστρέψει στο ματς, ήρθε όμως το  κρίσιμο καλάθι-τρίποντο του Τσερκιτσογλου, να  επαναφέρει την τάξη .

Γενικά ο ΟΦΗ, ευχαρίστησε τον αρκετό κόσμο που παρακολούθησε το ματς, κυρίως για το πάθος  και την ποιότητα που έβγαλαν κάποιοι παίκτες του,  έχει αρκετά καλά στοιχεία, αλλά και αδυναμίες που οφείλει να διορθώσει στο μέλλον αν θέλει να πετύχει κάτι παραπάνω στον φετινό μαραθώνιο.

Συνττομα βιντεο-στιγμιότυπα.

ΟΦΗ - ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ   85-76
Δεκάλεπτα:18-23, 46-40 (ημ.) ,67-55, 85-76.
Διαιτητές: Καρακάσης-Γεράνιος

ΟΦΗ (Κόκκινος): Μητρόπαπας 2, Κριθινάκης 16 (2), Μαϊστρέλης, Τσερκιτζόγλου 12 (2), Καραλής 23 (2), Καρλάφτης 8 (2), Αγαπιάδης 16 (1), Βασιλειάδης 4, Βλαχάκης, Πάλλης 4.
Αρης Πετρούπολης (Παπαδόπουλος, Κωνσταντακόπουλος): Μόκας 5, Βενιτουράκης 5 (1), Χανιάς-Πανταζής 2, Κουλούρης 9 (1), Λιακόπουλος 10 (1), Μακρυγιάννης, Μπούτρης 8, Γιατράκος 4, Παντελιάδης 17 (1), Θωμόπουλος, Μπελί 15, Χριστόπουλος.




Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.