Νίκη και τρίτη θέση για την Εθνική Κορασίδων.H συνολική παρουσία απο τις Κρητικές..


Την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας πανηγύρισε η Εθνική Κορασίδων. 

Η “γαλανόλευκη” συνέτριψε την Ουκρανία με 53-36 στον μικρό τελικό και τερμάτισε στην τρίτη θέση, αλλά δεν πήρε και το εισιτήριο της ανόδου στην Α’ κατηγορία, όπως γίνεται στις διοργανώσεις της FIBA.

Κι αυτό γιατί το επερχόμενο Ευρωμπάσκετ Κορασίδων Α’ κατηγορίας θα διεξαχθεί στη Λιθουανία, η οποία υποβιβάστηκε στη Β’ κατηγορία, αλλά θα αγωνιστεί στην πρώτη ως οικοδέσποινα. 

Έτσι την άνοδο πήραν μόνο οι δύο πρώτες ομάδες της διοργάνωσης (Βέλγιο και Δανία), με την Εθνική Ελλάδας να χάνει το εισιτήριο για την Α’ κατηγορία στον ημιτελικό με το Βέλγιο.

Αναφορικά με τον μικρό τελικό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με όπλο την άμυνα κατέβαλε εύκολα την αντίσταση των Ουκρανών, καθώς στο δεύτερο δεκάλεπτο δέχθηκε 4 πόντους και στο τρίτο δεκάλεπτο 7.

Η παρουσία των κοριτσιών από την Κρήτη στον μικρό τελικό.

-Η Ιωάννα Κριμίλη που ξεκίνησε από τον Εργοτέλη και από φέτος ανήκει στον ΠΑΟΚ σε 40:00" συμμετοχής, σημείωσε 7 πόντους με 1/4 δίποντα και 1/1 τρίποντα, ενώ είχε 2/2 βολές.Πήρε 9 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ, έκανε 3 κλεψίματα και ενα λάθος.

-Η μέχρι πριν λίγες μέρες συμπαίκτρια της στον Εργοτέλη Μαρία Σεμερτζάκη σε 16:30" λεπτά συμμετοχής,  σημείωσε 6,έχοντας 3/5 δίποντα και 0/2 τρίποντα, ενώ μαζεψε 7 ριμπάουντ και μοιρασε 2 ασίστ   .

-Η αθλήτρια του ΟΦΗ Βάσια Παπαμαρκάκη, αγωνίστηκε για 05:52" ,δεν σκοραρε, έχοντας 0/1 δίποντα, 0/4 τρίποντα, πήρε ένα ριμπάουντ, έκανε 2 κλεψίματα. 

Ελληνική παρουσία είχε και η καλύτερη πεντάδα του Ευρωπαϊκού Κορασίδων β΄ κατηγορίας με την Ιωάννα Χατζηλεοντή να βρίσκει τη θέση της ανάμεσα στις κορυφαίες της διοργάνωσης.

Η Δανία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων Β’ Κατηγορίας, νικώντας 74-73 το Βέλγιο σε έναν συγκλονιστικό τελικό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας ημέρας:
Τελικός*: Δανία-Βέλγιο 74-73
Μικρός τελικός: Ουκρανία-Ελλάδα 36-53
Θέσεις 5-6: Πορτογαλία-Φινλανδία 46-63
Θέσεις 7-8: Σουηδία-Βοσνία Ερζεγοβίνη 58-54
Θέσεις 9-10: Ιρλανδία-Ισραήλ 54-66
Θέσεις 11-12: Ελβετία-Σλοβενία 47-53
Θέσεις 13-14: Λουξεμβούργο-Βουλγαρία 47-51
Θέσεις 15-16: Εσθονία-Σλοβακία 50-38
Θέσεις 17-18: Σκόπια-Μεγάλη Βρετανία 53-50
Θέσεις 19-20: Νορβηγία-Ισλανδία 41-50
Θέσεις 21-22: Μολδαβία-Αλβανία 36-69

*Δανία και Βέλγιο προβιβάστηκαν στην Α’ Κατηγορία

Η παρουσία των Κοριτσιών της Κρήτης.
Με τις εμφανίσεις τους δικαιωματικά άξιζαν την θέση τους στην τελική δωδεκάδα, με βάση τις εμφανίσεις που έκαναν ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας, με την Εθνική κορασίδων τα τρία κορίτσια από την Κρήτη.

-Η Ιωάννα Κριμίλη, η Μαρία Σεμερτζάκη και η Βάσια Παπαμαρκάκη, με μεστή εμφάνιση , ξεδίπλωσαν το πλούσιο ταλέντο τους τους, βοηθώντας ουσιαστικά την Εθνική .

Και οι "αριθμοί τους" στο τουρνουά, είναι αδιάψευστα στοιχεία:

Η αθλήτρια του  Εργοτέλη Μαρία Σεμερτζάκη είχε συνολικά 10.4 λεπτά μ.ο συμμετοχής με 2 πόντους ανά αγώνα.
Αναλυτικά :

Η αθλήτρια του ΟΦΗ Βάσια Παπαμαρκάκη είχε συνολικά 12.3 λεπτά μ.ο συμμετοχής με 3.3 πόντους ανά αγώνα.
Αναλυτικά :

Ιωάννα Κριμίλη που ξεκίνησε από τον Εργοτέλη και από φέτος ανήκει στον ΠΑΟΚ, είχε συνολικά 33.5 λεπτά μ.ο συμμετοχής με 10.9 πόντους ανά αγώνα.
Αναλυτικά :

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.