Μαρία Σεμερτζάκη : "Θα τα καταφέρουμε"



Η Ελλάδα βρίσκεται στους ημιτελικούς, έχοντας ήδη αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και κερδίζοντας τα θετικά σχόλια όλων. Μεταξύ των τριών κοριτσιών από την Κρήτη, είναι και η Μαρία Σεμερτζάκη που με την παρουσία της στο τουρνουά δικαιώνει τους κόπους και τις προσπάθειές χρόνων.

Έτσι λοιπόν απόψε τις 22.00 θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο για μια θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16, που έχει έξτρα έπαθλο: Την άνοδο στην Α’ Κατηγορία, καθώς τρίτη ομάδα δεν ανεβαίνει για πρώτη φορά. 

-Η Εθνική Κορασίδων δυσκολεύτηκε στον προημιτελικό, κυρίως εξαιτίας της δικής της αστοχίας, όπως παραδέχεται και η Μαρία Σεμερτζάκη, στην επίσημη σελίδα της ΕΟΚ (basket.gr):

«Η αλήθεια είναι αυτή… Μας δυσκόλεψε αυτό το πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη. Τι έφταιξε; Πιστεύω το γεγονός πως δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση. Συν το γεγονός ότι ήμασταν άστοχες, κάτι που δεν μας βοήθησε στο να πάρουμε ψυχολογία και να φέρουμε το παιχνίδι στα δικά μας μέτρα και ρυθμό.»

-Δεν μπήκατε όπως θα θέλατε στο παιχνίδι, αλλά και πάλι καταφέρατε να αναστρέψετε την κατάσταση. Τι είναι αυτό που άλλαξε στο παιχνίδι ή και στο μυαλό σας για να φτάσετε στη νίκη;

«Αν και δεν μπήκαμε στο παιχνίδι όπως θα θέλαμε, στα… μισά της διαδρομή πεισμώσαμε, βγάλαμε ακόμη περισσότερη ενέργεια και ένταση στην άμυνα και συνειδητοποιήσαμε πως η νίκη ήταν μονόδρομος για να φτάσουμε πιο κοντά στο στόχο μας.»

-Τι να περιμένουμε από τους ημιτελικούς πια; Πόσο δύσκολος αντίπαλος είναι το Βέλγιο;

«Ημιτελικό με το Βέλγιο… Είναι ένας δυνατός αντίπαλος και αποδεικνύεται και μόνο από το γεγονός πως έχει φτάσει ως εδώ. Δεν είναι κάτι που μας φοβίζει όμως. Αντιθέτως, μας ιντριγκάρει για να παίξουμε ακόμη καλύτερα και δυνατά, ώστε να έρθει και το επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο φυσικά από τη νίκη.»

-Μπορούμε να κάνουμε αυτό το έξτρα βήμα για την επίτευξη του στόχου; Θα σας δούμε να χαμογελάτε απόψε στο παρκέ;

«Η θέλησή μας, η επιθυμία μας να τα καταφέρουμε είναι πολύ μεγάλη. Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά και γι’ αυτό το παιχνίδι και οι κόποι μας θα ανταμειφθούν. Το περιμένουμε το παιχνίδι αυτό. Θα είναι δικαίωση για εμάς να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε πιστεύω!»

Πηγή: "basket.gr"
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.