Και επίσημα στον Πανερυθραϊκό, ο Χρήστος Σκάνδαλος.


Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ μας (πατήστε εδώ), Πανερυθραϊκός ΑΣ ανακοίνωσε την απόκτηση του Κρητικού Χρήστου Σκάνδαλου, ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε ότι "αποτελεί νέο κεφάλαιο η Ερυθραία,  για να αναδείξω ακόμη περισσότερο το ταλέντο μου με στόχο να μείνω πολλά χρόνια".

Αναλυτικά:
Ο ταλαντούχος νεαρός γκαρντ (22χρ.), μέλος όλων των μικρών Εθνικών ομάδων, τις προηγούμενες δύο σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΚΑΠ, αποτελώντας τον ηγέτη της ομάδας τόσο στην Β', όσο και στην Γ' Εθνική. 
Την περσινή χρονιά πετύχαινε 12 πόντους ανά παιχνίδι, σημειώνοντας παράλληλα 43 τρίποντα. 
Ξεκίνησε το μπάσκετ στα 6 του χρόνια, στις Ακαδημίες του Εργοτέλη, του οποίου έμελλε να γίνει πρωταγωνιστής της σύγχρονης ιστορίας του, οδηγώντας τον σε τίτλους και δεκάδες επιτυχίες. 
Αφού πρόλαβε να ηγηθεί της ανδρικής ομάδας του Εργοτέλη στην Γ' Εθνική, προτού καν ενηλικιωθεί, το ταλέντο του δεν πέρασε απαρατήρητο, προσελκύοντας ουκ ολίγες ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών, με τον Σκάνδαλο να κάνει εν τέλει το άλμα στην καριέρα του τη σεζόν 2013-2014 σε ηλικία 18 ετών, όταν και αγωνίστηκε στην Α2 με τα χρώματα του Φιλαθλητικού. 
Η επόμενη σεζόν τον βρήκε στον Ιωνικό Νικαίας και την Β' Εθνική, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, πριν καταλήξει στην ομάδα της Αγίας Παρασκευής, τα δύο τελευταία χρόνια.
Με τον Εργοτέλη, ο Σκάνδαλος κατέκτησε τρία Πρωταθλήματα Εφήβων ΕΚΑΣΚ (2011, 2012 & 2013) και δύο Πρωταθλήματα Παίδων ΕΚΑΣΚ (2010 & 2011), όντας ο MVP και των πέντε διοργανώσεων. 
Έχει αναδειχθεί μέλος της καλύτερης πεντάδας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων του 2012 και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων του 2011, ενώ ήταν πρώτος σκόρερ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων το 2012 και δεύτερος σκόρερ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων το 2011, ενώ στην ίδια διοργάνωση κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο. 
Επίσης, έχει κρεμάσει στο στήθος του και το αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων με το 3ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, το 2012.
Χρήστο, καλωσόρισες στην Οικογένεια του Πανερυθραϊκού και σου ευχόμαστε πολλές επιτυχίες με την "ερυθρόλευκη" φανέλα!

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Πανερυθραϊκού, ο Χρήστος Σκάνδαλος υπογράμμισε: 
"Έπειτα από δύο διδακτικά χρόνια, με καλές και κακές στιγμές, στην ΚΑΠ, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου, που λέγεται Πανερυθραϊκός. 
Κεφάλαιο το οποίο αποτελεί πρόκληση για εμένα να αναδείξω ακόμη περισσότερο το ταλέντο μου και να κάνω μαζί με την ομάδα όλο και μεγαλύτερα βήματα προόδου. 
Δεν χρειάστηκε να σκεφτώ πολύ για να συμφωνήσω με την ομάδα, καθώς ήθελα πολύ να γίνω μέλος του Πανερυθραϊκού και να συνεργαστώ με τον κόουτς Χουχουλή. 
Εξάλλου, ο τρόπος που με πλησίασαν οι άνθρωποι της διοίκησης και φυσικά ο κόουτς με κέρδισαν απ' την πρώτη στιγμή και διευκόλυναν ακόμη περισσότερο την απόφασή μου. Θεωρώ ότι η Ερυθραία... μου ταιριάζει! 
Εύχομαι να μείνω εδώ πολλά χρόνια και μαζί να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται! Είμαι περήφανος και ιδιαίτερα χαρούμενος που θα αγωνίζομαι για τον Πανερυθραϊκό. Γνωρίζω, όπως και όλοι στο χώρο, ότι η νέα μου ομάδα έχει "χτίσει" όλα αυτά τα χρόνια πολύ καλό όνομα και αποτελεί από τους πλέον σοβαρούς και οργανωμένους καλαθοσφαιρικούς Συλλόγους, μετρώντας παράλληλα ουκ ολίγες επιτυχίες. 
Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω πολύ τον κόουτς Χουχουλή που με εμπιστεύτηκε και απ' την πλευρά μου υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να τον δικαιώσω και να επιτύχει η ομάδα μας τους στόχους της".
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.