Γ.Μακράκης : "Φτιάχνουμε ομάδα για το μέλλον, αλλά χρειάζεται υπομονή" (audio).


Ο νέος  προπονητής του Ηράκλειο κ.Γιώργος Μακράκης, σε (ηχητικές) δηλώσεις του στο kritikobasket.gr, τόνισε σε δηλώσεις την ευτυχία που έχει να συνεργάζεται (ξανά) με τις τωρινές συνθήκες στο Ηράκλειο, ενώ παρουσίασε τον τους στόχους και τους σκοπό, όπως δομήθηκε φέτος η ομάδα.

Ο καταξιωμένος τεχνικός τόνισε αρχικά ότι "στόχος ήταν να φτιαχτεί ένα ρόστερ με προοπτικές, με νέα παιδιά για να έχει συνέχεια τα επόμενα χρόνια".

Εξήρε τις προσπάθειες των Γιάννη Στεφανάκη και Μανώλη Σπυριδάκη, να υλοποιηθεί αυτό το ρόστερ.

Όπως επεσήμανε μίλησαν με τους αθλητές της περυσινής ομάδας να παραμείνουν (κάποιοι δέχτηκαν κάποιοι όχι), επέστρεψαν παιδιά της ομάδας πίσω και κάποια παιδιά από τις υποδομές σαν δεύτερο κομμάτι, στελεχώνουν την αντρική.

"Ήρθαν πολλά παιδιά από τις υποδομές της ομάδες που μπορούν να σταθούν στην ομάδα,ενώ ήρθαν καλοί αθλητές σε καλή ηλικία, με κίνητρο  που μπορούν να προσφέρουν"τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "κάναμε διάνα".

Το μπάτζετ ήταν ικανοποιητικό, για να φτιαχτεί η ομάδα  και μάλιστα στο τέλος ,έγινε υπέρβαση με τον Μποχωρίδη.

Φτιάχνουμε ομάδα για να μείνει και τα επόμενα χρόνια, φτιάχνουμε μα μαγιά σε πολύ καλή ηλικία (22,8 η δεκαπεντάδα, 23 έτη η δωδεκάδα)".

Σε ερώτησή μας για το αν το ρόστερ ολοκληρώθηκε τόνισε ότι "λείπει το βαρύ πεντάρι, αλλά θα καλυφθεί εκ των έσω". Ενώ για την οργάνωση είπε" Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε την λειτουργία και την οργάνωση της ομάδας. Γίνεται η κάτι καλό η ομάδα να λειτουργήσει σε υψηλό επίπεδο.".

Όσον αφορά το τι νέο θα παρουσιάσει το Ηράκλειο στους φίλους του,ο καταξιωμένος τεχνικός τόνισε ότι "θα δουν κάτι ελκυστικό, αλλά χρειάζεται υπομονή, δεν υπάρχει πίεση στο αποτέλεσμα ,ωστόσο θα είναι μια ομάδα με αρχές".

Για την κατηγορία είπε "το φετινό  πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό".

Για το ροτέισον όταν ρωτήθηκε ο κόουτς Μακράκης, τόνισε ότι θα είναι "ευρύ και ιδιαίτερα θα πάρουν χρόνο τα νέα παιδιά , που δεν θα τους χαριστεί τίποτα θα υπάρχει δικαιοσύνη και αυτοί που δουλεύουν σκληρά θα δικαιωθούν".

Για τους στόχους της ομάδας, τόνισε ότι " η ομάδα έχει στόχους που έχουν οριοθετηθεί από την διοίκηση και τους ασπάζομαι και εγώ.Να γίνει μια ομάδα ανταγωνιστική , περνώντας μέσα από ένα σύστημα αξιών με στόχο να μπορέσει γρήγορα να βρίσκεται σε θέση που να μην έχει προβλήματα παραμονής,  και το ταμείο θα γίνει στο τέλος.Να αποτελέσει πρότυπο για τις Ακαδημίες μας".

Τέλος επεσήμανε ότι "είναι πολύ σημαντικό για τον προπονητή να δουλεύει υπό αυτές τις συνθήκες που υπάρχουν τώρα, είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσουμε να ανέβει επίπεδο η ομάδα".

Σαν επίλογο ο Γιώργος Μακρακης έστειλε τις ευχές του για τα καλύτερα στις ομάδες των Εθνικών κατηγοριών, αλλά και την προηγούμενη ομάδα του "να πετύχουν τους στόχους τους " όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.


Ακούστε το ηχηιτικό απόσπαμα με τις δηλώσεις του Γιώγου Μακρακη.


Check this out on Chirbit
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.