Με 19 ομάδες των Εφήβων, με 27(Α'-Β' κατηγορία), των παίδων.


Οριστικοποιήθηκαν την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 , οι συμμετοχές στο πρωτάθλημα Εφήβων και Παίδων  της ΕΚΑΣΚ, καθώς στα γραφεία της κατατέθηκαν οι δηλώσεις συμμετοχής , περιλαμβάνοντας τα στοιχεία που αναφέρονται στο άρθρο 28 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

Έτσι φέτος στο πρωτάθλημα Εφήβων της ΕΚΑΣΚ, δήλωσαν συμμετοχή 19 ομάδες  από όλη την Κρήτη, χωρισμένες σε δυο ομίλους, με γεωγραφικά κριτήρια και οι υπόλοιπες , θα μπουν σε κλήρωση.

Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή είναι:
1. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 2.ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 3. ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ, 4. ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ, 5. ΠΕΔΙΑΔΑ, 6. ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 7. ΟΦΗ, 8. ΑΓΟΡ, 9.ΔΕΙΛΙΝΟ, 10. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, 11. ΝΕΑΠΟΛΗ, 12. ΚΥΔΩΝ, 13. ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ, 14. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, 15.ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ, 16. ΚΙΣΣΑΜΟΣ, 17. ΑΚΡΩΤΗΡΙ, 18. ΟΑΣΗ, 19. ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑ.

Αυτές θα χωριστούν σε δύο (2) ομίλους ως εξής:
Α όμιλος (ΔΥΣΗ)
ΑΟΚ 
ΚΥΔΩΝ 
ΑΓΟΡ 
ΚΙΣΣΑΜΟΣ 
ΑΚΡΩΤΗΡΙ 
ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Β όμιλος (ΑΝΑΤΟΛΗ)
ΠΕΔΙΑΔΑ
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΝΕΑΠΟΛΗ
ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ
ΟΑΣΗ

Οι υπόλοιπες ομάδες του Ηρακλείου θα συμπληρώσουν τους ομίλους μετά από κλήρωση και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

Στη δευτερη (Β΄) φάση αυτή προκρίνονται οι δυο (2) πρώτες ομάδες κάθε ομίλου όπου θα συγκροτήσουν ένα όμιλο των τεσσάρων (4) και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.
Πρωταθλήτρια ομάδα αναδεικνύεται η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία.

Οι αγώνες για το πρωτάθλημα Εφήβων θα διεξάγονται Σάββατο με ημερομηνία έναρξης το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου.

Στο πρωτάθλημα Παίδων οι ομάδες της Α΄κατηγορίας ειναι :
1. ΑΟ ΚΥΔΩΝ 2. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ  3. ΑΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ 4. ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 5. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ. 6. Ο.Φ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  7. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ 8. ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ  9. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΣΑ 10. ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ.

Στην Α’ Φάση τα Σωματεία της Α’ κατηγορίας θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

Μετά την διεξαγωγή της Α’ φάσης (κανονική περίοδος) οι ομάδες κατατάσσονται με βάση τα αποτελέσματα τους, με τις  δύο (2) τελευταίες ομάδες της Α’ Κατηγορίας να  υποβιβάζονται στην Β’ Κατηγορία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Β. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή  είναι:
1. ΑΟΑΝ, 2. ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2, 3.ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ, 4. ΠΕΔΙΑΔΑ, 5. ΗΡΟΔΟΤΟΣ 2, 6. ΟΦΗ 2, 7. ΑΓΟΡ 2, 8. ΝΕΑΠΟΛΗ ΑΕ, 9. ΑΟ. ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ, 10. ΑΟ ΓΙΟΥΧΤΑΣ, 11. ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, 12. ΓΣ ΑΣΚΗΣΗ, 13. ΑΟ ΔΕΙΛΙΝΟ, 14. ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ, 15. ΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, 16.ΟΑΣΗ, 17. ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑ.

Στην Α’ Φάση τα Σωματεία της Β’ κατηγορίας θα χωριστούν σε δύο (2) ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια ως εξής:

Α όμιλος (ΔΥΣΗ)
ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΑΓΟΡ 2
ΟΑΧ

Β όμιλος (ΑΝΑΤΟΛΗ)
ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ
ΝΕΑΠΟΛΗ
ΠΕΔΙΑΔΑ
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΟΑΣΗ
AOAN

Οι υπόλοιπες ομάδες του Ηρακλείου θα συμπληρώσουν τους ομίλους μετά από κλήρωση και με τα την διεξαγωγή της Α φάσης η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη σύμφωνα με την κατάταξη από κάθε όμιλο προβιβάζεται στην Α’ κατηγορία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Οι δύο αυτές ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε μονό αγώνα . Η νικήτρια ομάδα θα συναντηθεί σε αγώνα μπαράζ με τον 4ο στη βαθμολογία της Α κατηγορίας  και η νικήτρια ομάδα θα περάσει στην Β’ Φάση.

Στην Β’ ΦΑΣΗ , Στη φάση αυτή προκρίνονται οι τρείς (3) πρώτες ομάδες της Α’ κατηγορίας  και η νικήτρια ομάδα από τον αγώνα μπαράζ του 4ου της Α’ κατηγορίας και του νικητή της Β'.

Οι 4 αυτές ομάδες θα συναντηθούν μεταξύ τους σε Final four, σε ημερομηνίες και γήπεδο που θα οριστούν από την Ε.Π. της ΕΚΑΣΚ ως έξης: 
Α1 - Γ (1) και A2 - A3 (2), με τους  ηττημένοους να συναντηθούν στο μικρό Τελικό και οι νικητές  στο μεγάλο Τελικό.

Οι αγώνες για το Πρωτάθλημα των Παίδων θα διεξάγονται Κυριακή, με ημερομηνία έναρξης την  Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.