Ευρωπαϊκό U20 | Νίκησε άγχος και Μαυροβούνιο η Εθνική.


Αγχωτική πρόκριση με 56-49 επί του Mαυροβούνιου, στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, που φιλοξενείται στην Κρήτη, πήρε η Εθνική.



Tο άγχος ήταν εμφανές στην προσπάθεια των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου στο πρώτο τους ματς στο Ηράκλειο,που έδειξαν πάντως ψυχραιμία στο κρίσιμο φινάλε και κράτησαν τη νίκη και την πρόκριση. 

Το επιθετικό μπλοκάρισμα της Εθνικής στην τέταρτη περίοδο ήταν ανεξήγητο. 

Σερί κακών ατομικών επιλογών, χωρίς πλάνο, , “φόβος” εκτέλεσης και οι Μαυροβούνιοι χωρίς προπονητή στον πάγκο αφού αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές σε μία φάση, έφτασαν στο 49-48 στο 36’30’‘! 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χρειάστηκε ένα ξέσπασμα στο τελευταίο τρίλεπτο της αναμέτρησης με το Μαυροβούνιο, για να φτάσει στη νίκη με 56-49 στο Ηράκλειο, για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.


Τα δεκάλεπτα: 17-9, 29-27, 48-40, 56-49

ΕΛΛΑΔΑ: Λούντζης 3 (1), Μιλεντίγιεβιτς, Κόνιαρης 11 (1), Φλιώνης 7 (1), Καρράς 8, Σκουλίδας, Δίπλαρος, Χρηστίδης 8, Χαραλαμπόπουλος 14 (2 τρίπ., 8 ριμπ.), Μουράτος 5 (6 ριμπ.).
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Τσόροβιτς 5 (1), Μπάκιτς 9 (6 ριμπ.), Στάροβλαχ 5, Βοζίνοβιτς 3 (1), Βούκσεβιτς 2, Γκρκοβιτς 11, Καλουτζέροβιτς, Γιόκιτς, Τσέκιτς 4, Πόποβιτς 10 (1 τρίπ., 8 ριμπ.).

-Αύριο (21:15), η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει στο νοκ άουτ προημιτελικό τη Λιθουανία. 
Τα υπόλοιπα ζευγάρια των προημιτελικών που θα γίνουν αύριο: 
Γερμανία-Ισπανία
Ισλανδία-Ισραήλ 
Γαλλία-Σερβία.

Δηλώσεις Ηλία Παπαθεοδώρου:

«Είναι ένα παιχνίδι χιαστί που δίνει πρόκριση. Η πίεση φάνηκε σε εμάς ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε χαμένα λέι απ. Όταν δώσαμε την ευκαιρία στο Μαυροβούνιο να το πιστέψει είχαμε πίεση. Τα χιαστί παιχνίδια είναι πάντα δύσκολα και έχουν πίεση. Παρά την σχετική εμπειρία, πάντα είναι δύσκολο. Συγχαρητήρια στα παιδιά», ανέφερε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά το παιχνίδι.

«Δεν είναι εύκολο για κανένα παίκτη να ξεπερνάει κακές στιγμές και το άγχος. Εμείς παίξαμε καλά στο πίσω κομμάτι του παρκέ. Δεν είναι εύκολο για καμιά ομάδα. Έμεινε έξω η Τουρκία. Κοιτάμε βήμα βήμα να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Στα μεγάλα παιχνίδια θέλουμε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Εμείς δεν έχουμε αυτά τα παιδιά. Πρέπει να τους δώσουμε ένα... αβάντζο, να κάνουμε τη δουλειά μας με πίστη και αφοσίωση σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε», πρόσθεσε.

Και κατέληξε ενόψει Λιθουανίας: «Είναι πολύ διαφορετικό το παιχνίδι με τη Λιθουανία. Είναι μια ομάδα με διαφορετικούς σωματότυπους. Έχει έμπειρα παιδιά. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι για να πάρουμε την πρόκριση».

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.