"3on3 Streetball" στα Χανιά στις 1 και 2 Ιουλίου.


Τσαρτσαρής, Ντικούδης, Γλυνιαδάκης, Μαυροκεφαλίδης, Μαυροειδής και Καββαδάς θα βρεθούν στα Χανιά το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουλίου για το τουρνουά "3on3 Streetball".Τι δήλωσαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Συριγωνάκης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Συριγωνάκης, μίλησαν στην ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ και στάθηκαν στη σημασία του τουρνουά.

«Σε ακόμα μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης. Οι αγώνες «3 on 3 Street Basketball», που θα διεξαχθούν στα Χανιά, αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους φίλους του αθλήματος να θαυμάσουν από κοντά σπουδαίους αθλητές που έχουν τιμηθεί με τα χρώματα της Εθνικής και παράλληλα να ζήσουν μοναδικές αθλητικές εμπειρίες. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη διοργάνωση με την ελπίδα ότι ο φίλαθλος κόσμος θα στηρίξει και τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα των αγώνων», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Συριγωνάκης, ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας να φιλοξενούμε στο νησί μας τέτοιες εκδηλώσεις που ως σκοπό έχουν την διάδοση του αθλήματος με επισκέψεις γνωστών αθλητών οι οποίοι προσπαθούν να μεταδώσουν μυστικά του αθλήματος και παράλληλα μηνύματα με κοινωνικές διαστάσεις.

Σε τέτοιες δράσεις και εκδηλώσεις είμαστε πάντα αρωγοί γιατί ωθούν τα παιδιά σε χώρους άθλησης και μακροπρόθεσμα συμβάλλει στην αναβάθμιση του αθλητισμού.

Το τουρνουά 3 on 3 είναι πλέον θεσμός για την Κρήτη ενώ φέτος θα είναι και ο προπομπός για το Ευρωμπάσκετ Νέων Ανδρών 2017 που θα διεξαχθεί στα μέσα Ιουλίου σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Είμαι σίγουρος ότι και φέτος θα πετύχει όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Με σλόγκαν "ρίχνουμε τάπα στη βία και στο ρατσισμό μαζί με τα αστέρια της Εθνικής" διοργανώνεται το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουλίου τουρνουά "3on3 Streetball" στα Χανιά.

Τη διοργάνωση στηρίζουν και θα δώσουν το "παρών" σπουδαίες μπασκετικές προσωπικότητες όπως ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης (έχουμε αναφερθεί ήδη) και οι Δήμος Ντικούδης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Δημήτρης Μαυροειδής, Βασίλης Καββαδάς.

Tι δήλωσαν για τα τουρνουά στην επίσημη ιστοσελίδα του διοργανωτή ΠΣΑΚ:

Δήμος Ντικούδης: «Το θεωρώ κάτι πολύ αισιόδοξο, να γίνονται μπασκετικές κινήσεις συνεργασίας πολλών φορέων, με κοινό σκοπό την ανάδειξη του αθλήματος και τη δυνατότητα συμμετοχής του κόσμου και κυρίως των παιδιών, σε μία ωραία εκδήλωση όπως αυτή. Ο ΠΣΑΚ κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια στο κομμάτι των κοινωνικών δράσεων. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρεθώ και πάλι σε κάποια από αυτά τα τουρνουά.»

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: «Τα τουρνουά 3Χ3 είναι πολύ όμορφες εκδηλώσεις διότι μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις τα παιδιά να χαίρονται με το παιχνίδι. Επίσης, τους δίνεται η ευκαιρία να βλέπουν επαγγελματίες παίκτες αλλά και να παίζουν μαζί τους. Οποία διοργάνωση κι αν γίνεται που προβάλλει το μπάσκετ, είναι σημαντική.»

Κώστας Τσαρτσαρής: «Για άλλη μια χρονιά, οι τρεις μεγάλοι φορείς του ελληνικού μπάσκετ, ο ΠΣΑΚ, η ΕΟΚ και ο ΕΣΑΚΕ, διοργανώνουν τουρνουά 3Χ3, τα οποία θεωρούνται από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Τα προηγούμενα χρόνια σημαδεύτηκαν από τεράστια επιτυχία και γι αυτό το λόγο, περιμένουμε και εφέτος πολλά παιδιά στα τουρνουά, να περάσουμε όμορφα. Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοια τουρνουά διότι τα παιδιά μπαίνουν στον αθλητισμό και κυρίως στο μπάσκετ και παράλληλα ξεφεύγουν από τις κακοτοπιές.»

Δημήτρης Μαυροειδής: «Είμαι πολύ χαρούμενος κι εγώ που θα βρεθώ στα τουρνουά 3Χ3. Η αγάπη του κόσμου για το μπάσκετ είναι πολυ μεγάλη και μέσα από αυτά τα τουρνουά, έρχονται περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο μπάσκετ. Κάποιοι απο εμάς, δεν είχαμε την ευκαιρία όταν ήμασταν πιτσιρικάδες να παίξουμε σε κάποιο τουρνουά. Τώρα όμως, όχι απλά παίζουν τα παιδιά αλλα γνωρίζουν και επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές. Περιμένουμε τους φίλους του μπάσκετ να έρθουν, να παίξουν όλοι και είμαστε σίγουροι πως για μια ακόμη χρόνια, θα περάσουν όμορφα.»

Βασίλης Καββαδάς: «Κάθε τουρνουά και γενικότερα κάθε αθλητική διοργάνωση, είναι πολύ σημαντικά διότι έρχονται τα παιδιά στο χώρο του αθλητισμού. Με τη διεξαγωγή των 3Χ3 η αγάπη του κόσμου για το μπάσκετ μεγαλώνει και παράλληλα το άθλημα προβάλλεται. Επίσης δίνεται η ευκαιρία στους φίλους του μπάσκετ και όχι μόνο, να γνωρίσουν επαγγελματίες παίκτες και να παίξουν μαζί τους. Αυτό τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε, οπότε, ο κόσμος τώρα έχει ένα επιπλέον κίνητρο. Εμείς οι παίκτες θα είμαστε εκεί στα τουρνουά και περιμένουμε τον κόσμο να έρθει για δυνατά μονά.»

Φέτος τα τουρνουά 3Χ3 θα γίνουν στις Αχαρνές (10-11 Ιουνίου), την Ελευσίνα (17-8 Ιουνίου), το Γαλάτσι (24-25 Ιουνίου) και τα Χανιά (1-2 Ιουλίου). Το "Χανιώτικο" τουρνουά θα λάβει χώρα στην οδό "Ανδρέα Παπανδρέου" μεταξύ του Δημοτικού Κήπου και Εθνικού Σταδίου Χανίων. 
Η εκδήλωση εκτός από αθλητικό έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για το κοινωνικό συσσίτιο και το κοινωνικό παντοπωλείου του Δήμου Χανίων.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.