Αντίο όπως του αξίζει για τον Ανδρέα Ξενάκη.



Όλα τα φώτα έπεσαν  στον Ανδρέα Ξενάκη που είπε με εντυπωσιακό τρόπο "αντίο" στο μπάσκετ, στην νίκη γοήτρου ου ΟΦΗ στην επιτυχημένη παρουσία του στη Γ’ Εθνική, επικρατώντας του Ιπποκράτη Κω με 77-73 στο κλειστό του ΒΑΚ.

Ο 36χρονος φόργουορντ έπαιξε χθες με τον ενθουσιασμό του πρωτάρη, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του, ωστόσο στο τέλος δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του για το κρέμασμα της φανέλας του, μετά από 23 χρόνια καριέρας. 

"Νιώθω γεμάτος μετά από τόσα χρόνια και ειδικά φέτος μετά την εξαιρετική σεζόν που κάναμε. Ήταν μια δύσκολη απόφαση να σταματήσω, αλλά την είχα πάρει εδώ και καιρό. 

Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας, τους συμπαίκτες και τον κόσμο για την αγάπη τους", τόνισε ο Ξενάκης, ο οποίος πριν από το τζάμπολ τιμήθηκε από τη διοίκηση του ΟΦΗ και τους συμπαίκτες του, διά στόματος του εορτάζοντα προχθές Κώστα Αγαπιάδη.


Ο Ανδρέας Ξενάκης(29/1/1981 ύψους 1.96  σμολ φόργουορντ) ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρόδοτο και συνέχισε στο Ηράκλειο όπου αγωνίστηκε μέχρι και την Α1 με προπονητή τον Γιώργο Μακράκη. 

Οι δυο τους συναντήθηκαν ξανά μετά όταν συνεργάστηκαν στην Ιεράπετρα. 

Ο Ηρακλειώτης αθλητής έχει αγωνιστεί ακόμα σε Ξυλόκαστρο, Έσπερο, Αρκαδικό, Λιβαδειά,ενώ το 2010 κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Γ΄ Εθνική φορώντας την φανέλα της Κηφισιάς.

Στην συνέχεια πάλι Κρήτη, με ΟΦΗ-Ηρακλειο-Εργοτέλη και επιστροφή στον ΟΦΗ.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.