Ρέθυμνο Cretan Kings| Καθιερώνεται ως η κορυφαία περιφερειακή ομάδα.



Αφιέρωμα στο Ρέθυμνο  Cretan Kings, έκανε ο ΕΣΑΚΕ, που όπως αναφέρει βαδίζει προς την καθιέρωση στη STOIXIMAN.GR Basket League, καθώς κατέκτησε τον τίτλο καλύτερης ομάδας από την περιφέρεια στη φετινή σεζόν, ενώ κάνει μια αναλυτική παρουσίαση της Κρητικής ομάδας.

Τον άτυπο τίτλο της καλύτερης ομάδας από την περιφέρεια στη φετινή σεζόν κατέκτησε το Ρέθυμνο Cretan Kings που ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην έκτη θέση ενώ προκρίθηκε και στη δεύτερη φάση των πλέι οφ.

Οι Κρητικοί που συμπλήρωσαν 200 παιχνίδια στη λίγκα, βαδίζουν προς την καθιέρωση στη STOIXIMAN.GR Basket League και είναι χαρακτηριστικό πως για έκτη διαδοχική χρονιά ολοκλήρωσαν με διψήφιο αριθμό νικών. Φέτος δεν έμειναν εκτός πρώτης οκτάδας στη βαθμολογία σε καμία αγωνιστική και στηρίχθηκαν σε μεγάλο βαθμό στην εντός έδρας παρουσία τους (ρεκόρ 9-4). 

Παρότι η σεζόν άρχισε με εκτός έδρας νίκη και ολοκληρώθηκε με τρεις διαδοχικές επιτυχίες μακριά από το «Μ. Μερκούση», αυτές οι ενδιάμεσες εννέα ήττες στέρησαν την ευκαιρία στην ομάδα να διεκδικήσει ένα καλύτερο πλασάρισμα. Όπως επίσης και η «κοιλιά» που είχε η ομάδα στην αρχή του έτους, μιας και τελείωσε το Ιανουάριο με ρεκόρ 0-4.

Οι κόουτς Κωνσταντινίδης και Βετούλας χρησιμοποίησαν συνολικά εννέα ξένους, όμως τη διαφορά την έκανε η τριάδα Φιτζπάτρικ, Άρνολντ και Τάλτον που πλαισίωσαν την καλή ελληνική βάση -ειδικά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά- που είχε η ομάδα.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 15 νίκες - 16 ήττες -  6η θέση.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Η σεζόν άρχισε με τον Τόνι Κωνσταντινίδη να κάνει ντεμπούτο στους πάγκους της STOIXIMAN.GR Basket League. Ο Κύπριος τεχνικός έμεινε στην τεχνική ηγεσία του Ρεθύμνου Cretan Kings ως και την 15η αγωνιστική και αποχώρησε έχοντας ρεκόρ έξι νίκες και εννέα ήττες. Στη θέση του ανέλαβε ο Νίκος Βετούλας (είχε αποχωρήσει από τον Προμηθέα) που με τη σειρά του έκανε ρεκόρ σε κανονική περίοδο και πλέι οφ, εννέα νίκες και οκτώ ήττες.

Ο ΜVP: Ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ ήταν εκείνος που συγκέντρωσε τις περισσότερες μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης τόσο στην κανονική περίοδο όσο και συνολικά. Ο Αμερικανός είχε συνολικά 413 μονάδες (13,3 ανά παιχνίδι) στο ranking «κερδίζοντας» τον Ρόμπερτ Άρνολντ -ήταν καλύτερος στα πλέι οφ- που τελείωσε τη σεζόν με 384 μονάδες (12,4 ανά παιχνίδι).

Ο ΣΚΟΡΕΡ: Με τους 10 παραπάνω πόντους που σημείωσε στα πλέι οφ ο Ρόμπερτ Άρνολντ κέρδισε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στη φετινή σεζόν στο... νήμα από τον Τορλίν Φιτζπάτρικ. Ο πρώτος τελείωσε τη χρονιά με 381 πόντους (322 στην κ.π. και 59 στα π.ο.) ενώ ο δεύτερος είχε 377 (328 κ.π. και 49 π.ο.). Αμφότεροι βρέθηκαν στην κορυφαία πεντάδα των σκόρερ της κανονικής περιόδου.

Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ ήταν ο κορυφαίος ριμπάουντερ για το Ρέθυμνο Cretan Kings μακράν του δεύτερου (Άρνολντ). Με 173 (6,7 μ.ό.) στην κανονική περίοδο ήταν και δεύτερος ριμπάουντερ του πρωταθλήματος, ενώ με τα 36 που μάζεψε στα πλέι οφ έφτασε συνολικά τα 209 (172 αμυντικά και 37 επιθετικά).

Ο ΠΑΣΕΡ: Ο Γκάρι Τάλτον ήταν ένας από τους τρεις παίκτες του πρωταθλήματος που ξεπέρασε τις 100 ασίστ στην κανονική περίοδο. Με 105 τελικές πάσες στη regular season και άλλες 30 στην post season ο Αμερικανός ήταν ο καλύτερος πασέρ των Κρητικών αλλά και -ως και τη δεύτερη φάση των πλέι οφ- ο δεύτερος καλύτερος στο πρωτάθλημα συνολικά.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Το ρεκόρ εύστοχων τριπόντων -μαζί με τον Παναθηναϊκό Superfoods- για τη φετινή σεζόν κατέχει το Ρέθυμνο Cretan Kings με τα 16 εύστοχα που είχε στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Κύμη Seajets.

Οι 104 πόντοι που σημείωσε στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Προμηθέα είναι οι τρίτη καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα μετά από τους 116 και τους 106 που έχει σημειώσει ο Παναθηναϊκός Superfoods.

Την τελευταία αγωνιστική ο Νίκος Βετούλας συμπλήρωσε 100 παιχνίδια στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος ως πρώτος προπονητής.

Τα 17 ριμπάουντ που μάζεψε ο Τορλίν Φιτζπάτρικ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κύμη Seajets αποτελούν την κορυφαία επίδοση στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και την κορυφαία για παίκτη του Ρεθύμνου στην STOIXIMAN.GR Basket League, ξεπερνώντας τα 16 που είχε ο Κένι Γκέιμπριελ πριν από δύο χρόνια, αλλά και ο Ντέγιαν Κράβιτς φέτος. Ο ίδιος κατέχει και το ρεκόρ με τα περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ, καθώς μάζεψε 14 τόσο στην κανονική περίοδο (εκτός έδρας με την Κύμη Seajets) όσο και στα πλέι οφ (εντός έδρας με τον Κολοσσό H Hotels).

Την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ ο Χάρης Γιαννόπουλος ξεπέρασε τους 1.000 πόντους στην καριέρα του στην STOIXIMAN.GR Basket League. Τελειώνοντας τη σεζόν ο φόργουορντ των Κρητικών μετρά 1.047 πόντους μετά από 146 αναμετρήσεις.

Την ευρύτερη νίκη του στη λίγκα ισοφάρισε την 11η αγωνιστική το Ρέθυμνο Cretan Kings που επικράτησε με 101-70 του Κόροιβου. Οι Κρητικοί είχαν επιβληθεί και πάλι με +31 την περίοδο 2011/12 του ΚΑΟΔ (98-67).

Η πρώτη αναμέτρηση με την ΑΕΚ στα πλέι οφ ήταν και το 200ό παιχνίδι για τους Κρητικούς στη λίγκα. Πλέον μετρούν 180 παιχνίδια στην κανονική περίοδο (88-92) και άλλα 21 στα πλέι οφ (6-15).
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.