Μ.Κανάκης | "Από τα καλύτερα ΔΣ της ΕΚΑΣΚ".


Ο πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚ, κ.Μιχάλης Κανάκης, στο περιθώριο της ολοκλήρωσης των τουρνουά Παμπαίδων, Παγκορασίδων και Μίνι , επεσήμανε με δηλώσεις του στο kritikobasket.gr, την ικανοποίησή του , για την διοργάνωση στις Αρχάνες, τόνισε ότι φέτος η Επιτροπή αντεπεξήλθε στις φετινές υποχρεώσεις της, ενώ εξήρε τις ικανότητες του  τωρινού Δ.Σ. της Ένωσης.

-Κύριε Κανάκη, θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια την διοργάνωση, αυτή που διεξήχθη στις Αρχάνες;
Ως πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλήματος, είμαι ικανοποιημένος, γιατί όταν προτείναμε στο Δ.Σ της ΕΚΑΣΚ, αυτή του είδους διοργάνωση  αυτή πέρασε ομόφωνα, αλλά  δεχτήκαμε έντονη κριτική από σωματεία, ότι πάμε να υποβαθμίσουμε αυτά τα πρωταθλήματα μικρών κατηγοριών.
Το αποτέλεσμα όμως καταδυκνείει το πόσο δίκιο είχαμε γιατί:
Δεν υπήρχε αντιπαλότητα, τα παιδιά έπαιξαν με το ίδιο πάθος, άσχετα ότι δεν είχαν βαθμολογικά κίνητρα, δεν υπήρχαν εντάσεις για διαιτητικές αποφάσεις, τα παιδιά τήρησαν τα κριτήρια του "ευ αγωνίζεσθε".
Το ότι δεν ονομάσαμε πρωτάθλημα αλλά τουρνουά, εμείς που έχουμε το δικαίωμα να παίρνουμε αποφάσεις για την εξέλιξη του μπάσκετ, είναι γιατί  βλέπουμε τα στοιχεία εκείνα που βελτιώνουν και όχι  να επιδεινώνουν την ανάπτυξη του  Κρητικού μπάσκετ.
Έγινε μια γιορτή σήμερα (σ.σ. 28/05/) μπάσκετ στις Αρχάνες. Από τις 11:00 το γήπεδο ήταν κατάμεστο και συμμετείχαν όλοι με το χειροκρότημα τους  και επιβράβευαν τις προσπάθειές των παιδιών.
Σίγουρα θέλουν βελτίωση κάποια πράγματα. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Μαζεύτηκε κόσμος  από τα Χανιά μέχρι την Σητεία για να δουν παιχνίδι χωρίς βαθμολογικά ενδιαφέρων και αυτό είναι σημαντικό.
Παραλείψεις γίνονται, όπως κάποιοι προπονητές, αν και το γνώρισαν δεν στο τέλος κάθε αγώνα δεν έγραψαν δυο ονόματα του αντίπαλου και μπορεί το δείγμα να μην ήταν 100% αντιπροσωπευτικό.
Θα δούμε του χρόνου ίσως βγάλουμε κάποιο άλλο έντυπο .
Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την διοργάνωση. Όλοι που συμμετείχαν έδωσαν ένα μικρο δείγμα αποδοχής, όπως οι κριτές  και οι διαιτητές που ήρθαν εθελοντικά, μόνο και μόνο για να φύγουν όλοι οι φίλοι του μπάσκετ ευχαριστημένοι.

-Πως κρίνετε το έργο της Επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ, την φετινή περίοδο ;
Κάθε χρόνο το κύριο βάρος που έχει να αντιμετωπίσει η Ένωση , είναι  η ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων από μίνι , μέχρι των Ανδρών που είναι η Κορωνίδα των πρωταθλημάτων.

Θέλω να πω σε αυτό το σημείο,  δουλέψαμε με εξαιρετικά αποτελέσματα.Προσπαθήσαμε κατά το δυνατόν, να λειτουργήσουμε αντικειμενικά και ουδέτερα. κάναμε απόλυτη εφαρμογή των κανονισμών καθώς υπήρξαν και ποινές έγκαιρα,  και με αυτόν τον τρόπο οι διοργανώσεις εξελίχτηκαν ομαλά "on time", χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές.
Προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα σωματεία αντικειμενικά με το ίδιο μέτρο. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς, να μην αισθάνεται αδικημένο κανένα σωματείο περιφερειακό, έναντι με το κέντρου, η η δύση σε σχέση με την Ανατολή.
Με βάση τα μη παράπονα σωματείων νομίζω ότι τα καταφέραμε. Σίγουρα δεν κάναμε το τέλειο, αλλά προσπαθήσαμε.
Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω θερμά την γραμματεία της ΕΚΑΣΚ, η οποία στηρίζει και "βγάζει" σημαντικό "φόρτο" εργασίας , με το να βρει γήπεδα , ώρες κλπ, φροντίζοντας να δίνει λύσεις στο όποιο πρόβλημα παρουσιάστηκε, βοηθώντας σημαντικά στην ομαλή διεξαγωγή.

-Στις 9 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της Ένωσης. Πείτε μας δυο λόγια για την λειτουργία του Δ.Σ. ης ΕΚΑΣΚ.
Νομίζω ότι αυτό το Δ.Σ της ΕΚΑΣΚ, επειδή είμαι πάρα πολλά χρόνια από κοντά στην Ένωση, είναι από τα πιο λειτουργικά και πιο αποτελεσματικά  της τελευταίας 15ετίας.
Αυτό το τονίζω γιατί ο καθένας κάνει του δουλειά του που είναι χρεωμένος να την κάνει, δεν λειτουργεί υποβολιμαία, δεν προσπαθεί ο ένας να βγάλει "τα μάτια" του αλλουνού και όλοι προσπαθούμε για το κοινό καλό του μπασκετ.












Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.