Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο τουρνουά "Cretan Kings Assist Basketball" (pics).



Η αυλαία του 3ου σχολικού τουρνουά μπάσκετ «Cretan Kings Assist Basketball» έπεσε χθες, με την διεξαγωγή του 3ου All Star Game στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη».

Σε μία πραγματική γιορτή του μπάσκετ πλήθος παιδιών και κόσμου συνέρρευσαν στο κλειστό του Ρεθύμνου για να παρακολουθήσουν το 3o All Star Game των μικρών μαθητών. Τα επίλεκτα 28 παιδιά, που συμμετείχαν από τα 14 Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με κέρδος φυσικά την χαρά της συμμετοχή. 

Μάλιστα, μετά από ψηφοφορία ανακηρύχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης των δύο ομάδων (Δύση, Ανατολή) με τον Παναγιώτη Κωστάκη να κατακτά τον τίτλο. Μάλιστα, ο νεαρός μαθητής χάρισε μία μοναδική στιγμή, καθώς ευστόχησε σε σουτ από το κέντρο του γηπέδου στη λήξη του ημιχρόνου. Παράλληλα, στην ανάπαυλα του αγώνα πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός βολών, όπου αναμετρήθηκαν 14 παιδιά, με τον Εφραίμ Απανωμεριτάκη (3ο Δημοτικό Σχ. Ρεθύμνου) να αποδεικνύεται πιο εύστοχος όλων, ενώ ακολούθησε ο χορός των μικρών μαζορετών «Russ Galaxy». Επίσης, σε μία τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείψει ο Κερατούκλης με την παρέα του, Μίνι, Νταίζη και Στρουμφίτα, οι οποίοι ανέλαβαν την ψυχαγωγία τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων. Μετά το πέρας της αγωνιστικής παράστασης, ακολούθησαν οι βραβεύσεις όλων των χορηγών, των σχολείων, των μαθητών και των εθελοντών. Στο φινάλε της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των δύο μεγάλων δώρων, με τους Εφραίμ Απανωμεριτάκη και Ερμή Βαράκη (1ο Δημ. Σχ. Ρεθύμνου) να είναι οι δύο μεγάλοι τυχεροί που κερδίζουν την φιλοξενία τους για 21 μέρες στην παιδική κατασκήνωση «Εξερευνητές».
Στη διοργάνωση το «παρών» έδωσαν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνου πατήρ Νικόλαος Φλουρής, ο Πρόεδρος Ηρακλής Μανουκαράκης, ο Αντιπρόεδρος Μανόλης Γιαννούλης, ο Β’ Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Τάσος Τριαντάφυλλος, το μέλος της Διοίκησης Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου και οι παίκτες της ομάδας μας Χάρης Γιαννόπουλος, Ηλίας Θεοδωρίδης, Γιάννης Παναρετάκης, Δημήτρης Τζαγκαράκης και Γρηγόρης Λαγουδάκης με τον τεχνικό Διευθυντή Γιώργο Κούμουλο να επιμελείται την παρουσίαση της.

ΜΑΝΟΥΚΑΡΑΚΗΣ: «ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΔΥΝΑΜΗ»
Αμέσως μετά το φινάλε του 3ου All Star Game τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings, Ηρακλής Μανουκαράκης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν σε όλη την διάρκεια της σεζόν στο σχολικό τουρνουά «Cretan Kings Assist Basketball». «Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους προσέφεραν στη φετινή προσπάθεια του 3ου τουρνουά «Cretan Kings Assist Basketball». Φέτος η διοργάνωση μας προσέφερε περισσότερα πράγματα από ότι τις προηγούμενες χρονιές. Για σας τα παιδιά γίνεται όλο αυτό και εσείς είστε οι πρωταγωνιστές. Εσείς είστε που μας δίνετε τη δύναμη και τη διάθεση ώστε να συνεχίσουμε αυτό το σπουδαίο πρόγραμμα και ήδη οργανώνουμε την επέκταση του την επόμενη σεζόν με παιχνίδια με μεγαλύτερη διάρκεια. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές που αποτελούνται από παιδιά της ομάδας, του Πανεπιστημίου και από το Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου. Επίσης να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς, την Aegean τα νερά ΡΟΥΒΑΣ. Τέλος εύχομαι σε όλους σας καλή σταδιοδρομία».

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνου πατήρ Νικόλαος Φλουρής ανέφερε: «Το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα. Τα παιδιά μαθαίνουν να είναι αθλητές όχι μόνο στους αγωνιστικούς χώρους του γηπέδου αλλά και σε εκείνους της ζωής. Οπότε οι προπονητές έχουν μεγάλη ευθύνη. Εύχομαι καλή δύναμη, υγεία, στους δε αθλητές καλή επιτυχία και καλή πρόοδο και στους γονείς να τα καμαρώνουν».

Τέλος, η υπεύθυνη του προγράμματος «Cretan Kings Assist» κα Ελίνα Ρογκάκου εμφανίστηκε ενθουσιασμένη από τη διοργάνωση, ενώ παρότρυνε τους μαθητές να συνεχίσουν το μπάσκετ: «Θα απευθυνθώ κυρίως στα παιδιά για να πω ότι αυτό που είδα εγώ σήμερα για 3η χρονιά δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα. Δυστυχώς το τουρνουά για εσάς τα «εκτάκια» τελειώνει φέτος. Εγώ είδα σήμερα ότι εσείς ζούσατε για να παίζετε μπάσκετ. Τα εκτάκια που φεύγετε συνεχίστε να παίζετε μπάσκετ στο Γυμνάσιο. Μην σταματήσετε να κάνετε ποτέ αυτό που σας αρέσει και ρωτήστε αυτούς που ασχολούνται με το μπάσκετ πόσους φίλους θα κάνετε και πόσο κόσμο θα γνωρίσετε. Εδώ στο γήπεδο είναι όλοι. Οι παίκτες, προπονητές της ομάδας, δάσκαλοι, γονείς, ο Δήμος με το γήπεδο που μας παραχωρεί και αυτό είναι απίθανο. Σας ευχαριστώ γιατί όλα ήταν καταπληκτικά τη φετινή χρονιά».

ΤΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΤΗΣ ΚΑΕ ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS
Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης «Cretan Kings Assist» AEGEAN, «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», νερά ΡΟΥΒΑΣ  και την Μανουκαράκης ΑΕ για την πολύτιμη βοήθεια τους. Επίσης, τους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την άρτια αυτή διοργάνωση, την εταιρεία ήχου «Entasis», το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ρεθύμνου, το προσωπικό του κλειστού γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη» και τις παιδικές κατασκηνώσεις «Εξερευνητές» που προσέφεραν δύο μεγάλα δώρα σε δύο τυχερούς μαθητές.











Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.