Επιβολή τελών χρήσης του κλ. Νεάπολης, ζητά ο ΠΑΟΔΑΝ.

%


Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ), επιβάλει τέλη χρήσης, στις αθλητικές  εγκαταστάσεις και μεταξύ αυτών είναι και το κλειστό της Νεάπολης.

Αυτο αποτελει οπως είναι φυσικό, δυσβασταχτο βάρος για περιφερειακό σωμνατείο οπως η Νεάπολη, που καλιεργει με κόπο και ιδρώτα τον αθλητισμό στην περιοχή και ο Νίκος Μιχάκης που ειναι υπεύθυνος τμήματος μπάσκετ της Α.Ε.Ν., σε επιστολή του, αναφερει για το γεγονός αυτό:

"Σε λίγο θα πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε, το ακούσαμε και αυτό.

Δηλαδή αν ένας δημότης ή ένα σωματείο  κάνει χρήση δημοτικών εγκαταστάσεων θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη. Θα μπουν διόδια στις αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν  οι δημότες για να αθληθούν ή από μόνοι τους ή με τα σωματεία.

Ο ΠΑΟΔΑΝ  ανίκανος να συντηρήσει τις αθλητικές  εγκαταστάσεις  θα μετακυλήσει  στους δημότες το κόστος  συντήρησης των εγκαταστάσεων.

Φυσικά ο ΠΑΟΔΑΝ  διαθέτει τα χρήματα για ακριβές  εκδηλώσεις (βλέπε  την ιστοσελίδα του https://diavgeia.gov.gr/) χαμηλής δημοτικότητας και απήχησης στην τοπική κοινωνία  για την προβολή του δήμου, και  δεν μένουν χρήματα για την συντήρηση των  αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου.

Γιατί στους σοβαρούς δήμους πρώτα συντηρείς τις εγκαταστάσεις και μετά διοργανώνεις αθλητικές εκδηλώσεις  που και αυτές είναι σημαντικές,  εδώ γίνεται το  αντίθετο χρησιμοποιούμε χρήματα για εκδηλώσεις και μετά βάζουμε τους δημότες  και τα σωματεία  να συντηρούν τις εγκαταστάσεις.

Όσο για το εάν τα σωματεία πρέπει να πληρώνουν  στον δήμο για την συντήρηση  των εγκαταστάσεων, δεν υπάρχει σωματείο που να μην συντηρεί  τον χώρο που χρησιμοποιεί, φυσικά στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Τα σωματεία  για να μην ξεχνιόμαστε επιβιώνουν οριακά από το μεράκι κάποιων ανθρώπων.

Όσο για την προαναγγελία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα το παραμύθι πάει σύννεφο. Το κλειστό γήπεδο που κατασκευάζεται στην Αμμούδα εδώ και δέκα χρόνια και που είναι ένα σοβαρό έργο,  δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για την αποπεράτωση του.

Στην Νεάπολη προαναγγέλλεται γήπεδο τένις δίπλα στο 5Χ5 εκεί που υπήρχε γήπεδο μπάσκετ, παρεμπιπτόντως  στην Νεάπολη δεν υπάρχει κανένα  ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ.
   
Προφανώς το γήπεδο τένις γίνεται γιατί κάποιος θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητες του στο υποκατάστημα της Νεάπολης όπως γίνεται και από άλλα σωματεία". 

Μιχάκης Νικόλαος
Υπεύθυνος τμήματος μπάσκετ Α.Ε.Ν.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.