Ο ΑΟΚ Χανιά τον τίτλο και την άνοδο στην Γ Εθνική.



Με γεγονότα που θυμίζουν...παραμύθι, ο νεοσύστατος ΑΟΚ Χανιά, έγραψε ιστορία στα μπασκετικά δρώμενα, καθώς αναδείχτηκε πρωταθλητής Κρήτης και πανηγύρισε την άνοδο στη Γ΄Εθνική, μετά την μεγάλη του νίκη 57-46 επι του  Κύδωνα, στον  τέταρτο τελικό , με συνολικό σκορ στις νίκες 3-1.

Το δελτίο τύπου πρωταθλήτριας ομάδας αναφέρει:

Πριν λίγους μήνες αποτελούσε ένα όνειρο “απατηλό”… Πλέον, έγινε πραγματικότητα! Ο ΑΟΚ Χανιά, στην πρώτη χρονιά παρουσίας του στα μπασκετικά δρώμενα, κατέκτησε τον τίτλο στην ΕΚΑΣΚ και του χρόνου θα παίξει στη Γ’ ΕΘνική κατηγορία μπάσκετ! Ποιος το φανταζόταν… Μόνο οι άνθρωποι που αποτελούν αυτή την ομάδα (διοίκηση, προπονητές, παίκτες, παίκτες χωρίς δελτίο), όλοι προσέφεραν με το δικό τους τρόπο σε αυτή την τεράστια επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα “μαζεύτηκε” πέραν της ύστατης ώρας… στο “συν 5”!


ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΚΥΔΩΝΑ
Στο δεύτερο τελικό με τον Κύδωνα Χανίων, στο ΕΑΚ Χανίων, ο ΑΟΚ μπήκε “φουριόζος” και φανέρωσε από την αρχή τις προθέσεις του! 

Οι παίκτες της ομάδας μας “βομβάρδισαν” με τρίποντα το αντίπαλο καλάθι, με κορυφαίο τον “συγκινητικό” Μιχάλη Σαράντη που έπαιξε σφίγγοντας τα δόντια! 

Η διαφορά έφτασε στο 9-28 και στο 11-31 (στη β’ περίοδο), αλλά ο τραυματισμός (και οριστική αποχώρηση) του Σαράντη, προς στιγμήν αποδιοργάνωσε τον ΑΟΚ.

Παρόλα αυτά η διαφορά δεν έπεσε ποτέ από τους 10 πόντους, αφού η ομάδα μας, παρά το γεγονός ότι δεν έβρισκε εύκολα επιθετικές λύσεις, έπαιξε πολύ καλή άμυνα και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πλησιάσουν.

Στο τέλος γράφτηκε το σχετικά άνετο 47-58, με τους παίκτες του ΑΟΚ να πανηγυρίζουν έξαλλα τη σπουδαία νίκη και την κατάκτηση του τίτλου της ΕΚΑΣΚ! Και του χρόνου στη Γ Εθνική…

ΚΥΔΩΝ - ΑΟΚ 47-58   
Δεκάλεπτα: 9-23, 27-39 (ημ.), 31-48, 47-58 

ΚΥΔΩΝΑΣ ΧΑΝΙΩΝ (Στ.Καρκανάκης): Χριστοφορίδης 12 (1), Κουτσαντωνάκης 2, Λυρώνης 4, Καπετανάκης 6, Ζανιδάκης 2, Μαρινάκης 3, Κασίμης 7, Κατσουλάκης 2, Τούπας, Νομικός, Πεντάρης 7, Πρωτογεράκης 2.
ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ (Δ.Ροδάς): Παπαδάκης 4, Ερηνάκης, Βρεττός, Αλμπάνης, Σαράντης 14 (4), Βουρβαχάκης, Πούρος 14 (2), Αρβανιτάκης, Σκαμνάκης 8, Αδοντάκης 10, Δελιδήμος 2, Γκιούλης 6.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.