Οριστικά στο πρωτάθλημα ΕΚΑΣΚ, το Αρκάδι, παραμένουν οι αδελφές Κουλούρη.



Με την ολοκλήρωση της 22ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών έχουμε οριστικά τις ομάδες που σώθηκαν από τον υποβιβασμό.

Μετά την παραμονή του ΠΑΟΚ στην Α1, δεν υπάρχουν ελπίδες για το Αρκάδι και τη νέα σεζόν θα επιστρέψει στο γυναικείο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά κατάφερε τις τελευταίες αγωνιστικές να εξασφαλίσει την απευθείας παραμονή στην Α1, αποφεύγοντας τα μπαράζ. Κάτι τέτοιο δεν κατάφερε να πετύχει ο συμπολίτης Άρης, αλλά πλέον ελάχιστη σημασία έχει.

Σύμφωνα με την προκήρυξη της Α2 Εθνικής κατηγορίας, στο Νότιο Όμιλο πρέπει να βρίσκονται 12 ομάδες. Αν συνυπολογίσουμε τον Πήγασο Κρεμαστής που δεν αγωνίστηκε στο φετινό πρωτάθλημα, το Αρκάδι λογίζεται ως 4ο από το τέλος. 

Στην Α2 ανεβαίνουν 2 από τα πρωταθλήματα της Αθήνας και 2 από τα νησιά (σύνολο 16 ομάδες). Έστω ότι ο Ίκαρος Καλλιθέας επικρατήσει του Ηρακλή στα μπαράζ ανόδου και ακολουθήσει τον Φάρο Κερατσινίου στην Α1, οι ομάδες γίνονται 14. 

Η Τερψιθέα υποβιβάστηκε από την «μεγάλη» κατηγορία (15) και σίγουρα θα υποβιβαστεί μία ομάδα Νότου (Κρόνος Αγίου Δημητρίου-Πρωτέας Βούλας), με τους συλλόγους να φτάνουν στους 16.

Συνεπώς, για να φτάσουμε στον αριθμό των 12 ομάδων θα πρέπει να υποβιβαστούν 4 ομάδες από τη φετινή Α2. 

Αυτές είναι οι Πήγασος Κρεμαστής, ΣΔΥ Τρίπολης, Κυρίαρχοι και Αρκάδι. Μάλιστα, αν ο Ίκαρος Καλλιθέας δεν ανέβει στην Α1 και αν ο Άρης επικρατήσει του Πανιωνίου στο έτερο μπαράζ, τότε θα υποβιβαστούν και οι Άρης Πετρούπολης, Ηλιούπολη.

Η ομάδα του Κώστα Πλευράκη έμαθε τα νεότερα και είναι φυσικό και επόμενο να επικρατεί απογοήτευση. Όμως με όλα αυτά τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν, ήταν αδύνατο να φτάσει στην παραμονή. 

Από δω και στο εξής καλούνται να κοιτάξουν την επόμενη μέρα που θα τους βρει ξανά στο γυναικείο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ. 

Οι βάσεις μπήκαν και οι Ρεθεμνιώτισσες διαθέτουν έναν ισχυρό κορμό νεαρών παικτριών.

Στο Αρκάδι θα παραμείνουν οι Μαίρη και Στελίνα Κουλούρη και ήδη υπάρχουν συζητήσεις για επιστροφές αθλητριών που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια.

Το ζητούμενο πλέον είναι να προετοιμάσουν το έδαφος για να επιστρέψουν ακόμα πιο δυνατές και έτοιμες στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, κοιτάζοντας παράλληλα να επανακτήσουν τα σκήπτρα στα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΚΑΣΚ.

Ρεπορτάζ: "Νίκου Τζανετάκη, απο rethnea.gr".

Στην δεκάδα  στα τρίποντα οι Τζουγκρακη και Μαίρη Κουλούρη.

Δυο Κρητικές, πλασάρονται στην κορυφαία δεκάδα με τα περισσότερα τρίποντα στην Α2 Νότου.
Είναι η Χανιώτισσα Εύη Τζουγκράκη και η Ηρακλειώτισσα Μαίρη Κουλούρη.

1.49 Καμμενου (Αγια Παρασκευη)
2.42 Σπαθαρη (Ελευθερια-Μοσχατου)
3.41 Τζουγκρακη (ΚΑΟ Μελισσιων)
4.40 Αθανασιου (Φαρος Κετατσινιου)
5.39 Γεωργουση (Ηλιουπολη)
6.38 Κεχαγια (Φαρος Κερατσινιου)
7.28 Μοσχοπουλου (Δρομεις Τριπολης)
8.25 Νεαρχακου (Κυριαρχοι)
9.22 Κουλουρη Μ. (Αρκαδι Ρεθυμνου)
10.21 Δανουση (Σπορτιγκ).

Απο το αρχειο του Ιωαννιδη Νεκταριου. 
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.