Συγχαρητήρια στους Δοκιμάκη Γ. (ΟΦΗ) και Α.Γαγάνη (Ηράκλειο).Αυτός είναι ο αθλητισμός που θέλουμε για τα παιδιά μας!!.


Μια πολύ όμορφη στιγμή, που συνέβη στο τουρνουά "Γ.Μαυρακης", στον αγώνα Μίνι, Ο. Φ. Η. – ΗΡΑΚΛΕΙΟ2  22-26, κατέγραψε στην προσωπική του σελίδα, ο προπονητής της ομάδας του ΟΦΗ , ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΚΙΜΑΚΗΣ (με κεφαλαία), μαζί με τον προπονητή του Ηρακλείου ΑΝΤΩΝΗ ΓΑΓΑΝΗ, θυμίζοντας σε όλους τις άξιες του αθλητισμού και όπως γράφει σε σχόλιο του ο Αντώνης Μαρκάκης, να δώσουμε "συγχαρητήρια στον παιδαγωγικό τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται παιδικές ψυχές-αθλητές χωρίς να τους προσδιορίζει σαν αυτοσκοπό την νίκη αλλά τον αγώνα και την προσπάθεια".

Γεγονότα όπως αυτό, οφείλουμε κι έχουμε καθήκον να προβάλλουμε, δίνοντας πολλά συγχαρητήρια στους δυο προπονητές, που προάγουν την ευγενή άμιλλα και τις ηθικές αξίες που λείπουν από τη σύγχρονη κοινωνία και είναι ότι καλύτερο συμβαίνει αυτές τις άγιες ημέρες..

Αναλυτικά :

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΚΙΜΑΚΗΣ : Προπονητής υποδομών ΟΦΗ.
Σήμερα έζησα μια από τις ομορφότερες στιγμές στα πολλά χρόνια που ασχολούμαι με το μπασκετ και θα μου επιτρέψετε να το μοιραστώ!!! 

Παίζαμε αγώνα σε τουρνουά με ένα από τα τμήματα που διδάσκω στον ΟΦΗ, παιδιά ηλικίας 9 ετών!!!

Χάσαμε στο τέλος,δίκαια, από αντίστοιχο τμήμα της ομάδας του ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ και όπως είναι φυσιολογικό οι αθλητές της ομάδας μου στεναχωρήθηκαν και πολλοί από αυτούς έκλαιγαν! 
Τους κράτησα λίγο για να μιλήσουμε και προσπάθησα να τους τονώσω το ηθικό λέγοντας τους ότι η προσπάθεια τους ήταν καταπληκτική και ότι χάσαμε από μια ομάδα πολύ καλή που έχει όμως και πολλά παιδιά πιο μεγάλα από εμάς!! 
Κάπου εκεί έγινε κάτι που μου θύμισε για ποιο λόγο λατρεύω αυτό το άθλημα!! 
Αθλητής της αντίπαλης ομάδας(9 ΕΤΩΝ) ήρθε δίπλα μου, με διέκοψε και είπε στους "αντιπάλους" του. 
"Μην στεναχωριέστε φιλαράκια ήσασταν φοβεροί, ξέρετε πόσες φορές έχω παίξει εγώ με εσάς αντίπαλος και έχω χάσει;".
Δεν ξέρω ειλικρινά αν έχω ξανά ανατριχιάσει έτσι στην ζωή μου!! Θα πω μόνο συγχαρητήρια στον προπονητή του Αντώνης Γαγάνης και εννοείται στην οικογένειά του!!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΓΑΝΗΣ : Προπονητής υποδομών Ηράκλειο.
Ο coach Γιώργος μετά από τα τόσα πολλά παιχνίδια που έχουν παίξει τα παιδιά μας μεταξύ τους, καθώς και μέσω των συζητήσεων που έχουμε κάνει κατά καιρούς, έχει αποδείξει το ήθος του, τόσο το ανθρώπινο οσο και το αγωνιστικό. 

Αυτό το ήθος το έχει εμφυσήσει στα παιδιά/αθλητες του. Κατ' επέκταση αυτό το ήθος έχει καταστεί το κυρίαρχο στοιχείο στα μεταξύ μας παιχνίδια με συνέπεια τα παιδιά, ασυνείδητα (ή υποσυνείδητα εάν προτιμάτε), την ίδια στιγμή που χαίρονται για τις κατά καιρούς (τύποις) "νίκες τους" να μην χαίρονται με την "πρόσκαιρη" λύπη των παιδιών του coach Γιώργου.
Τα παραπάνω πιστεύω ότι συνέβαλαν, πέραν της ανατροφής που έχει το συγκεκριμένο παιδί από το σπίτι, στην συγκινητική αυτή κίνηση. 
Παρεμπιπτόντως, τονίζω ότι η πολυχρονη εμπειρία του Γιώργου με τις συγκεκριμένες ηλικίες με κάνει καλύτερο σε κάθε αγωνιστική ή μη συνάντηση μας και η- πάντοτε καλοπροαίρετη- κριτική του είναι και θα είναι πάντα ευπρόσδεκτη.


Διαβάστε όμως και τα σχόλια γονέων, που ευαισθητοποιήθηκαν αμέσως μετά την δημοσίευση των απόψεών των δυο προπονητών, δηλώνοντας όλοι χαρούμενοι που εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε αυτούς τους προπονητές.

Nεκτάριος Κιοστεράκης: 
Μπράβο σε όλους! Αυτό είναι αθλητισμός και αυτό θέλουμε για τα παιδιά μας! 
Πρώτα να είναι χαρούμενα, να προσπαθούν να μάθουν και να διαχειρίζονται και την νίκη και την ήττα !

Μπαλολάκης Αντώνης:
Αυτή είναι η πραγματική αξία του αθλητισμού και του συγκεκριμένου αθλήματος... 
Συγχαρητήρια στα παιδιά στους γονείς τους αλλά και ιδιαίτερα σε εσάς...τους προπονητές τους που προάγετε την ευγενή άμιλλα και τις ηθικές αξίες που λείπουν από τη σύγχρονη κοινωνία....
Μπράβο σας...

Δημήτρης Πατακός:
Με συγκίνησες φίλε Γιώργο ,ωραίες στιγμές του αθλήματος που αγαπάμε και θαυμάσια η εικόνα της ομάδα σου που την είδα την Δευτέρα !!
Κάνεις καλή δουλειά και αγαπάς αυτό που κάνεις !!Συγχαρητήρια !

Joanna Rubati Aliaj :
Συγχαρητήρια σε όλους εσάς που διδάσκεται στα παιδιά αθλητισμό , συμπεριφορά, κατανόηση και παίζουν για να περνάνε καλά να είναι χαρούμενα , ως μάνα που το παιδί μου ασχολείται με το άθλημα έχω αγαπήσει το μπάσκετ να γιατί .
Μπράβο μπράβο!

Στέλιος Καστρινάκης: 
Μπράβο παιδιά γι'αυτό σας φέρνουμε τα βλαστάρια μας γιατί εκτός από τον αθλητισμό πρέπει να διαμορφώνουμε χαρακτήρες που θα γίνουν σωστοί Άνθρωποι αύριο .

Αντώνης Μαρκάκης: 
Άν και γνωρίζω ελάχιστα τον κ.Δοκιμάκη οφείλω κι εγώ να δώσω συγχαρητήρια στον παιδαγωγικό τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται παιδικές ψυχές-αθλητές χωρίς να τους προσδιορίζει σαν αυτοσκοπό την νίκη αλλά τον αγώνα και την προσπάθεια.
Ήμουν στον αγώνα και τώρα μαθαίνω την σπουδαία ενέργεια του μικρού φίλου από το Ηράκλειο.
Μάθημα να γίνει και για εμάς τους γονείς ..να μεταδώσουμε στα παιδιά μας την αξία του αγώνα..να μάθουν και να κερδίζουν αλλά κυρίως να χάνουν...
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.