Στην παράταση με επιστροφή από το -17 και 1-0 το Ρέθυμνο Cretan Kings.


Αν και βρέθηκε στο -17 (24-41), το Ρέθυμνο κατάφερε να πάει αρχικά το παιχνίδι στην παράταση και στη συνέχεια να κερδίσει με 84-71 (63-63 κ.α.), κάνοντας έτσι το 1-0 και το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της Stoiximan.gr Basket League.Δηλώσεις.

Οι νικητές παρουσίασαν δύο πρόσωπα, αφού στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακοί, σε αντίθεση με το δεύτερο μισό του αγώνα που ήταν μία άλλη ομάδα. 

Οι Κρητικοί βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, όμως στα τελευταία λεπτά της κανονικής περιόδου γύρισαν το παιχνίδι και με καλάθι του Γιαννόπουλου οδηγήθηκαν στην παράταση όπου εκεί έδειξαν να το θέλουν περισσότερο και έτσι πήραν τη νίκη.

Κορυφαίος για το Ρέθυμνο Cretan Kings, ήταν ο Τοάρλιν Φιτζπάτρικ, ο οποίος σταμάτησε στους 20 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ για την ομάδα του, ενώ από την πλευρά του Κολοσσού ξεχώρισε ο Γιουβόντε Ρέντικ με 20 πόντους.

Οι δύο ομάδες θα τεθούν και πάλι αντιμέτωπες την Κυριακή (23/04) και ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο την ΑΕΚ.



Δεκάλεπτα: 14-22, 24-39, 45-51, 63-63 (84-71 παρ.)
Ρέθυμνο Cretan Kings (Βετούλας): Κώττας , Χριστοδούλου 10, Άρνολντ 14(2), Φίτζπατρικ 20 (4), Λέμον 13(1), Σάφτενααρ 3(1) , Τάλτον 4,Καμπερίδης, Παναρετάκης, Θεοδωρίδης, Γιαννόπουλος 20(6)
Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Ρέντικ 20, Σαλούστρος 5(1), Άχονεν 5, Βασιλόπουλος 9, Χολ 9(1), Λιάπης, Τσούκου 2, Ρέλεφορντ 17(1), Αγγελάκος, Παπαδάκης , Ουότσον 4, Γεωργαλλής .



Νίκος Βετούλας (προπονητής Ρεθύμνου Cretan Kings): 
«Συγχαρητήρια στα παιδιά. Θεωρώ πως η νίκη ήταν πολύ σημαντική με τον τρόπο που την πετύχαμε. Στο τεχνικό κομμάτι πιστεύω ότι ο Κολοσσός στο α’ μέρος είχε τον απόλυτο ρυθμό του αγώνα. Ήμασταν διστακτικοί και πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε.

Στο β’ ημίχρονο σίγουρα παίξαμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με συγκέντρωση και ενέργεια αλλά η μη είσοδος του Ρέλεφορντ θεωρώ πως μας βοήθησε. Αυτή είναι η αλήθεια. Στο β’ ημίχρονο παίξαμε όπως παίζαμε συνήθως. Τουλάχιστον αν χάσουμε να χάσουμε με τον τρόπο που επιλέγουμε εμείς.Ο Κολοσσός είναι πολύ καλή ομάδα και τον αδικεί η 7η θέση του πρωταθλήματος. Είναι δουλεμένη ομάδα και σίγουρα προβλέπεται πολύ δύσκολη σειρά. Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους συνεργάτες μου».

Τόαρλιν Φιτζπάτρικ (μπασκετμπολίστας Ρεθύμνου Cretan Kings): 
«Νομίζω ότι στο ξεκίνημα του α’ ημιχρόνου ήμασταν αγχωμένοι και νευρικοί σχεδόν σε όλη την διάρκεια. Εγώ ήμουν μέσα σε αυτούς. Κάναμε αρκετά λάθη και δεν διαβάζαμε σωστά τις φάσεις. Ήμασταν βιαστικοί να τελειώσουμε το ματς νωρίτερα και δεν σουτάραμε αποφασιστικά.

Στο β’ ημίχρονο συνεχίσαμε να παλεύουμε σκληρά. Σουτάραμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μπήκαν κάποια σουτ. Βγάλαμε ενέργεια. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την κατάθεση ψυχής. Συγχαρητήρια στον Χάρη, τον Αντρέα, τον Ρέτζι, τον Γκάρι και όλους τους υπολοίπους που έδωσαν αυτό που χρειαζόταν για να πάρουμε τη νίκη».
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.