Εργο...λιοντάρι!! Έπεσε ηρωικά στο Λίντο.

 

Ο ελλιπέστατος,Εργοτέλης σε μια ακόμα ηρωική εμφάνιση, έδωσε όλες τις δυνάμεις του στο παιχνίδι με τον Μανδραϊκό, ωστόσο στο τέλος λύγισε, καθώς ηττήθηκε στο Λίντο με 66-76  για την 25η αγωνιστική της Β’ Εθνικής και οι ελπίδες παραμονής έμειναν πλέον ελάχιστες ,όσο και ο κόσμος που ήρθε σήμερα, να βοηθήσει την υπερπροσπάθεια των παιδιών του Μακράκη.

Κρίμα . Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις μια ομάδα, που την προηγούμενη Κυριακή, πέτυχε μια από τις ιστορικότερες νίκες της απέναντι στον Ιωνικό Νικαίας, να έχει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς πέραν των Σταμάτη, Δόσπρα που έχουν τεθεί νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν και ο Γεωργούτσος, αγωνίστηκε τραυματίας , για ελάχιστο χρόνο εξ ανάγκης και ο κόσμος του Εργοτελη να γυρίζει την πλάτη,σε αυτήν την ηρωική ομάδα.

Κρίμα και άδικο και η απογοήτευση που υπάρχει από τους ανθρώπους της ομάδας,απόλυτα δικαιολογημένη.

Όσον αφορά το αποτέλεσμα δεν επιτρέπει στους "κιτρινόμαυρους", να συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, να πάρουν ψυχολογία για το φινάλε και να παραμείνουν σε απόσταση αναπνοής από την γραμμή σωτηρίας.

Στην αναμέτρηση στο Λίντο, το παιχνίδι ήταν, ότι έπρεπε γι αυτούς που το έβλεπαν χωρίς "έννομο" συμφέρον, καθώς οι εντυπώσεις μοιράστηκαν, όχι όμως και τα...ποντάκια, καθώς οι φιλοξενούμενοι στο τέλος, εκμεταλλευόμενοι την κόπωση των ηρωικών παιδιών του Μακράκη και την εμπειρία τους, να φύγουν με γεμάτες αποσκευές,

Για την κριτική τους ματς, οι δυο όψεις του νομίσματος,που...εκδόθηκε για την σημερινή αναμέτρηση, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχουν δυο αναγνώσεις.

Υπάρχει το γεγονός που λέει ότι ο  ήταν ο Γιώργος Μακράκης, μην έχοντας  πολλές επιλογές , ήταν ο κυρίαρχος της αναμέτρησης στο πρώτο μισό, αυτός που είχε το ματς στα χέρια του, καθώς έλεγχε τον ρυθμό , τις κατοχές και το κατάφερε έχοντας τρεις περιφερειακούς συνεχώς οι οποίοι , εναλλάσσονταν μεταξύ τεσσάρων παικτών .(Χουχούμης, Καρακωσταντακης, Σταράκης, Χασάπης), ενώ οι δυο ψηλοί εναλλασσόταν μεταξύ των Καραλή, Βερτούδο και Σαρρή.

Α. Ξέχασα και τον Γεωργούτσο, ο οποίος πριν το ματς έκανε ένεση και  παρακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα από τον πάγκο καθώς είναι τραυματίας. 

Αγωνίστηκε εξ ανάγκης τα τελευταία πεντέμισι λεπτά μετά την αποβολή του Βερτούδου για να βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδας του. Πιθανότατα μάλιστα αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του για φέτος καθώς η μαγνητική τομογραφία που υποβλήθηκε έδειξε ότι υπέστη οστικό οίδημα.

Ε πι της ουσίας ο ο Γιώργος Μακράκης σαν τον..μάγο Χουντίνι,προσπάθησε να διαχειριστεί το ματς , όσο το καλύτερο δυνατό, λαμβάνοντας υπ όψιν του πάντα , τον παράγοντα κούραση.

Και το κατάφερε  στηριζόμενος στο εξαιρετικό περιφερειακό παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο, που στηρίχθηκε στην εξαιρετική παρουσία των  Χουχούμη, Καρακωσταντάκη , ενώ στην εξίσωση μπήκαν λίγο μετά το αρχικό τρακ και ο Σταράκης (ο οποίος μετά το δεκάλεπτο, διάβαζε σωστά το ματς, ενώ μετά το πρώτο εύστοχο τρίποντο ανέκτησε και αυτοπεποίθηση), αλλά και τον Χασάπη, που έβγαλε ενέργεια και ταχύτητα, αλλά και με τους Βερτούδο, Σαρρή   από πίσω που έκαναν όλη την..βρώμικη δουλειά, δίνοντας ανάσες και κατοχές στην ομάδα τους..

Με τους Χουχούμη-Καρακωσταντακη, να συγκεντρώνουν, όλη την δόξα και τους προβολείς, αρχικά και να μπαίνει στο τρίτο δεκάλεπτο στην εξίσωση και ο Καραλής, που με συνεχόμενα τρίποντα  έδωσε "αέρα" στον πέντε πόντων  στο 25’ το σκορ έγινε  40-35.

Κι όσο είχε το εύκολο καλάθι ο Εργοτελης και το τακτικό κομμάτι, να υλοποιείται σχεδόν απόλυτα , οι "κιτρινόμαυροι" άρχισαν να πιστεύουν στην νίκη, μέχρι τα σημάδια κόπωσης  να εμφανιστούν.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Μανδραικός, παρατάσοντας έμπειρους παίκτες, βάζοντας τον..όγκο του Λυτόπουλου, κάτω από την ρακέτα και με τα αξιόπιστα σουτ των έμπειρων Κούτρη και Ψυλλέα, γύρισαν το..διακοπτάκι, πήγαν στις επαφές που κούρασαν τους παίκτες του Εργοτελη που δεν είχαν πλέον , τις απαιτούμενες τελικές, (η άλλη όψη του νομίσματος).

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν , με τις συνεργασίες ψηλών-κοντών αλλά και με τον ελεύθερο χώρο στην περιφέρεια βρήκαν διαδρόμους για εύκολα και αμαρκάριστα σουτ και πανηγύρισαν στο Λίντο το "διπλό".

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ- ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΣ     66-76
Διαιτητές: Κωνσταντινόπουλος-Ντάνος.
Δεκάλεπτα: 13-11, 26-26 (ημ.), 51-50, 66-76.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γ. Μακράκης): Γεωργούτσος 4, Καρακωνσταντάκης 7, Σταράκης 8 (2), Βερτούδος 2, Χουχούμης 22 (3), Χασάπης 5, Σαρρής 5 (1), Καραλής 13 (3).
ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ (Θ. Μπεκές): Τζιβελέκας 5 (1), Κωστόπουλος, Παπανικολάου, Λυτόπουλος 10, Κούρτης 21 (5), Ζαφείρης, Παπαπέτρας 8 (2), Γεωργοπαπαδάκος 8 (1), Μουστόπουλος 4, Ψυλέας 20 (1).





.


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.