Είχε ψυχή...απέναντι στο Ψυχικό το Ηράκλειο.




Μεγάλη νίκη στη μάχη που δίνει για την είσοδο του στα πλέι άουτ πανηγύρισε το Ηράκλειο, το οποίο επικράτησε εντός έδρας του Ψυχικού με 73-72, σ’ ένα δραματικό παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. 

Οι Κρητικοί επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα, έχοντας σαν ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Θέμη Κουπίδη, και παρέμειναν ζωντανοί στη μάχη της παραμονής.

Οι παίκτες του Γιάννη Βισκαδουράκη, να κι έχαναν με 63-71, από ένα σερί 0-8 των φιλοξενούμενων, στο στο 38':00, κατάφεραν με πείσμα συγκέντρωση και ψυχή κι ένα καθοριστικό καλάθι του ...Κούπι Μπράϊαντ, να πανηγυρίσουν μια σπουδαία νίκη  που της δίνει ελπίδες για την παραμονή στην Α2 , απέναντι σε μια ομάδα που είχε ρυθμό, προσπάθησε και έπαιξε πολλές φορές το τρανζισιον και βρίσκεται στην πρώτη επτάδα της βαθμολογίας.


Η καλή κυκλοφορία και ο ρυθμός που είχε η ομάδα του Γ.Ρεμεντέλα, επέτρεψε στους φιλοξενούμενους,  να είναι άκρως αποτελεσματικοί στο ξεκίνημα του αγώνα και να προηγηθούν 17-24.

Η επιλογή του Τσερκιστόγλου, που βοήθησε σημαντικά στις άμυνες του Μουράτου,  ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου αλλά και αντίδραση που έβγαλε σταδιακά το Ηράκλειο με οδηγό τον Γ.Λιανό,  "ροκάνισε" τη διάφορα και προηγήθηκε με 38-37. στο ημίχρονο.

Στην τρίτη περίοδο  αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπι για γερά νεύρα! 

Αυτό έκανε αρκετά άστοχες τις δύο ομάδες και μετά από εκατέρωθεν χαμένες προσπάθειες, στο 30:00 υπήρχε απόλυτη ισορροπία (53-53).

Οι κυανόλευκοι με ένα μικρό ξέσπασμα στην αρχή της τελευταίας περιόδου , και με ηγέτες τους Λάτοβιτς και Λιανό προηγήθηκε με 63-61 4':30'' πριν το τέλος, αλλά ένα 0-8 του Ψυχικού με τους Μουράτο, Σμάλιαγκιτς, Παπανικολάου, προηγήθηκαν 63-71.

Η αστοχία στις βολές από τον Νίκου ,σε συνδυασμό  με την επιθετική ικανότητα Κουπίδη που ισοφάρισε σε 71-71 18'' πριν το τέλος. 

Οι γηπεδούχοι επέλεξαν να κάνουν αμέσως φάουλ στον Νίκου που είχε πριν 0/2 βολές. Ο έμπειρος γκαρντ είχε αυτή τη φορά 1/2 κάνοντας το 71-72, όμως απέμεναν 16'' στους «κυανόλευκους» να σκοράρουν και το έκαναν με τον  Κουπίδη να παίρνει πάνω του την επίθεση και να κάνει το 73-72 στα 2''. 

Το Ψυχικό πρόλαβε να εκδηλώσει επίθεση, όμως ο Παπανικολάου ήταν άστοχος προ του Λιανιού.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΨΥΧΙΚΟ 73-72
Διαιτητές: Αναστόπουλος, Καλογερόπουλος, Σιμητόπουλος
Δεκάλεπτα: 17-24, 38-37 (ημ.), 53-53, 73-72.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Βισκαδουράκης Ι.): Γουμενάκης, Λόλας 5, Παπαδάκης 2, Τσερκιτζόγλου, Μαραγκάκης, Πετράκης 11 (1), Κουπίδης 17 (1), Κυπριωτάκης, Λιανός 23 (2), Λάτοβιτς 11 (1), Πάλλης 4.
ΨΥΧΙΚΟ (Ρεμεντέλας Γ.): Νίκου 10, Αχής, Τσιότρας, Παπανικολάου 14 (2), Σακελλαρίου 4, Βλάχος, Γιαννίκος, Σμάιλαγκιτς 21 (3), Μουράτος 19 (1), Σίνης, Τσιώκος 4, Χρυσός.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.