"Αφεντικό", στους Εφήβους ο Εργοτελης , που "καθάρισε" το Ηράκλειο.


Μια από τα ίδια... Ο Εργοτέλης, διαθέτοντας, ψυχή, μέταλλο και την ώρα που έπρεπε το μάτι γυάλιζε, κυριάρχησε στην (κατάμεστη), Αλικαρνασσό και επικράτησε για την 3η αγωνιστική της τελικής φάσης των Εφήβων, με 64-82, του Ηράκλειο που ξανά σε ένα ντέρμπι, φάνηκε κατώτερο των περιστάσεων.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς και οι δυο ομάδες φάνηκαν αρχικά νευρικές, γίνονταν πολλά λάθη εκατέρωθεν, αλλά σίγουρα ο κόσμος που βρέθηκε και ήταν πολύς με πολυποικιλότητα (αθλητές άλλων ομάδων, παράγοντες, γονείς κλπ), απόλαυσε κάποια ταλαντούχα παιδιά και από τις δυο ομάδες, που σε αυτές τις ηλικίες, διαθέτουν τον "αφρό" του Κρητικού μπάσκετ.

Ο Εργοτέλης κέρδισε απλά, γιατί παραμένει μια ομάδα χημείας , είχε ψυχή, μέταλλο, μπόλικη αυτοπεποίθηση και πήρε πολλές και κρίσιμες υπηρεσίες, από αθλητές που συμμετέχουν όλο τον χρόνο στις προπονήσεις του αντρικού, έχοντας αποκτήσει εμπειρίες και παραστάσεις.

Ο Εργοτέλης το έκανε ξανά όπως το κάνει χρόνια τώρα. Ιδιαίτερα φέτος Χωρίς τη σούπερ εμφάνιση, χωρίς μπάσκετ κυριαρχίας, χωρίς καν να είναι η ομάδα που ελέγχει τον ρυθμό – ανεξάρτητα από το σκορ – στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, συνεχίζει, όμως, να στηρίζεται πρώτα και πάνω από όλα στην ψυχή που αυτός έχει. 

Κάτι που εγώ  το γουστάρω πολύ και πρέπει να το λέμε και να συνειδητοποιούμε την μεγάλη του αξία.

Από την άλλη αν και στο Ηράκλειο, διακρίνει κάποιος εύκολα το πλούσιο ταλέντο, εν τούτοις σε μια ακόμα αναμέτρηση με τους "κιτρινόμαυρους", έλειπε η πίστη, έλειπε το κατέβασμα της μπάλας,έλλειπε η δημιουργία και διαχειρίστηκε επιπόλαια κάποιες κατοχές.

Αν συνυπολογίσει κανείς τα πολλά λάθη και την αστοχία στις βολές, τότε το αποτέλεσμα ήρθε φυσιολογικά.

Για τον Εργοτέλη ήταν η βραδιά που ο Χασάπης ξεχώρισε και αναδείχθηκε ο mvp του ματς, είχε τσαγανό -πίστη - αυτοπεποίθηση έβγαλε καλές άμυνες, έτρεξε , βρήκε σε καταστάσεις ανισορροπίας την άμυνα του Ηράκλειο και με τα συνεχή ντραϊβ του έπαιρνε το ιδανικό, καλάθι και φάουλ τις περισσότερες φορές .

Σε αυτό το τάιμινγκ ο Αλεξ ξεδίπλωσε τα αδιαμφισβήτητα προσόντα που διαθέτει , αλλά για να αλλάξει επίπεδο, πρέπει να βελτιωθεί στην δημιουργία και στο σουτ από μέση απόσταση.

Αν και φάνηκε η έλλειψη προπονήσεων (λόγω μαθημάτων), Μαχαιριανάκη και Καββαλαράκης, απέδειξαν πόσο ποιοτικοί παίκτες είναι.

Ο Νησωτάκης και ο Τερζάκης, εξαιρετικοί αμυντικοί και πολύ δυνατοί στις επαφές, έδειξαν πως με την παρουσία τους και αυτοί στις προπονήσεις του αντρικού, πόσο ωφελημένοι είναι.

-Από το Ηράκλειο όπως είπαμε ταλέντο υπάρχει πλούσιο αλλά από το συγκεκριμένο ματς δύσκολα μπορείς να βάλεις πολλούς στην λίστα των διακριθέντων, παρά μόνο τον Μαραγκουδάκη, ένα αθλητή που όπως τον κρίναμε , αυξομείωνε τον ρυθμό, διάβαζε σωστά και σε κατάλληλο τάιμινγκ πάσαρε και άνοιγε την άμυνα, έφτιαχνε τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί σωστά η επίθεση και σούταρε σωστά.

Καλή παρουσία του μικρού Κίτσου, ο οποίος μπορεί να μπήκε σε σημείο που είχε κριθεί το ματς (στο τέλος) αλλά με θράσος, τσαμπουκά και "άγνοια κινδύνου", ξεδίπλωσε το ταλέντο του και σίγουρα αξίζει προσοχής τα επόμενα χρόνια.

Σαν επίλογο δυο λόγια κάθε ομάδα συνολικά.

-Ο υπερβολικός ενθουσιασμός αποπροσανατολίζει και η αλαζονεία είναι το πιο ολέθριο σφάλμα. 
Σεμνά και ταπεινά, δουλειά είναι το πιο μεγάλο όπλο του Εργοτέλη που φαίνεται πως ξέρει  πως κερδίζει (η και να χάνει), ως πραγματική ομάδα.
Έχει κάτι με το οποίο γεννιέσαι και πεθαίνεις. Δεν μπορείς να το αποκτήσεις στη διαδρομή. Τσαγανό και μεγάλη ψυχή.

-Το Ηράκλειο υστερεί σίγουρα σε χημεία, συνοχή, σε ομαδικούς κανόνες και νόμους. 
Έχει πολύ ταλέντο, όμως. Αξίζει το σεβασμό. 
Η λογική λέει πως μόνο καλύτερο θα γίνεται. 
Περισσότερο από ποτέ τώρα, που ο Εργοτέλης έχει περισσότερες νίκες, πρέπει να σέβεται και να υπολογίζει τον μεγάλο του αντίπαλο. 
Το Ηράκλειο τώρα διαθέτει ότι χρειάζεται σε αυτό το επίπεδο, έχει μεγάλη δίψα και πλέον μεγάλο και… πληγωμένο εγωισμό.


ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 64-82
Δεκάλεπτα: 12-16, 23-35 (ημ.), 42-58, 64-82.
Διαιτητές : Χαλαμπαλάκης, Καρανικόλα.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Πετράκης Μ.) : Μανιαδής Εμ.5, Κίτσος 3, Μανουσάκης 7, Μαραγκουδάκης 11, Κίτσος Ι. 9, Πετράκης 4, Μηλαθιανάκης 2, Γεωργόπουλος 6, Αλεξόπουλος, Μαρνελάκης 9, Καλομοίρης 6, Κυπριωτάκης 2.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τζάνης Ι.) : Μαρής 2 Ξενάκης, Μαχαιριανάκης 25, Νησωτάκης 9, Τερζάκης 5, Βασιλείου, Χασάπης 26, Καβαλαράκης 14, Γαλανάκης, Μαρκογιαννάκης 1.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.