Είπε αντίο με συγκίνηση Σόνια Γιουκάκη.


Την περασμένη Κυριακή (19/2/2017) η μία από τις "παλιές καραβάνες" των ελληνικών παρκέ, η Σόνια Γιουκάκη, έδινε με τον Προμηθέα στο Κλειστό του Χαλανδρίου την τελευταία της παράσταση ως ενεργή μπασκετμπολίστρια στο ντέρμπι κορυφής της Α’ ΕΣΚΑ Γυναικών με αντίπαλο τον ΕΦΑΟ Ζωγράφου, η οποία παράσταση ήταν πραγματικά... κινηματογραφικά στημένη. 

Στην τελευταία φάση, του τελευταίου λεπτού, του τελευταίου αγώνα της έμελλε να υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού, έναν σοβαρότατο τραυματισμό, που όμως όπως φάνηκε –και είναι απολύτως λογικό- στο διαδικτυακό της «αντίο», δεν είναι ικανός να σβήσει όλες τις στιγμές, όλα τα όμορφα (29 ολόκληρα) χρόνια που κάνει... παρέα με την «πορτοκαλί θεά»!

«Μπορεί το τέλος μου με την πορτοκαλί “σπυριάρα” μπάλα να ήταν θεατρικό, όπως μου ανέφερε μια καλή φίλη, μπορεί να ήταν στα όρια της απίστευτης γκαντεμιάς, τελευταίο παιχνίδι, τελευταίο λεπτό, τελευταία φάση ουσιαστικά... ΡΗΞΗ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ... όμως ΔΕ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ για κανένα δευτερόλεπτο στο χώρο αυτό, για καμιά επιλογή που έκανα, για ΤΙΠΟΤΑ, άξιζαν όλα!!! 

Με αυτόν τον άδοξο τρόπο κρεμάω τα παπούτσια μου (είχαν φθαρεί άλλωστε) μετά από 29 χρόνια (ναι ναι είμαι και εγώ της γενιάς '87 Γκαλη - Γιαννακη που όλοι τρέξαμε να μάθουμε μπάσκετ) που συναντήθηκα με την πορτοκαλί μπάλα και ευχαριστώ όλους όσους με πίστεψαν, που ήταν δίπλα μου στις χαρές και στις λύπες, με στήριζαν και υποστήριζαν. Ευχαριστώ τις συμπαίκτριές μου στον Προμηθέα και τον κόουτς Θάνο Νίκλα που είναι δίπλα μου αυτή τη στιγμή και με βοηθούν με όλους τους τρόπους. 

Πάνω από όλα όμως ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ αυτό το άθλημα για τις συγκινήσεις που μου προσέφερε!!! 

Φιλάκια πολλά!!!» ανέφερε χαρακτηριστικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Ποια ειναι η Σόνια Γιουκάκη:

Η Σόνια Γιουκάκη ξεκίνησε την μπασκετική της καριέρα το 1988 από την ΑΘΛΕΣΗ, όπου έμεινε ως το 1998. 

Επόμενος σταθμός της ήταν ο Ηρόδοτος, τη φανέλα του οποίου φόρεσε ως το 2005, ενώ στη συνέχεια έφυγε για την Αθήνα, όπου αγωνίστηκε στην Αγία Παρασκευή στην Α1 γυναικών ως το 2008. 

Η επιστροφή της στην Κρήτη την έφερε στα Χανιά, για να αγωνιστεί στον ΟΑΧ και να πανηγυρίσει την άνοδο από την Α2 στην Α1 κατηγορία το 2010. 

Την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην Αγία Παρασκευή, όπου πανηγύρισε δύο ανόδους και ένα Κύπελλο Αττικής, ενώ ανακηρύχθηκε και τις δύο χρονιές αυτές πολυτιμότερη παίκτρια.

Ολοκλήρωσε την καριερα της φέτος με τη φανέλα του Προμηθέα Χαλανδρίου..

Πηγή: "woman2woman.gr¨".

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.