Ηράκλειο | Νίκη "διπλής" σημασίας με...Κούπι Μπράϊαντ!


Στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση, το Ηράκλειο επικράτησε στο καθοριστικής σημασίας ματς με 94-73 του ΓΣΛ καλύπτοντας και την διαφορά της ήττας στην Λάρισα, στα Δυο Αοράκια, που είχαν αρκετό κόσμο, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Α2 .

Μια νίκη που  είχε διπλό όφελος, καθώς κάλυψαν το -19 που είχαν χάσει στη συνάντηση του πρώτου γύρου (83-64) κι έτσι στην ισοβαθμίας υπερτερούν αφού τώρα η Κρητική ομάδα έχει βάλει δυο ομάδες από κάτω (Παγκράτι-ΓΣΛ), ενώ παράλληλα παίρνουν αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για την συνέχεια.

Η ομάδα του νησιού μας , προτάσσοντας , πάθος, ενέργεια συγκέντρωση κέρδισαν δίκαια σε ένα ματς αρκετά καλής ποιότητας, που απλά έλαμψαν κάποιοι παίκτες, βγήκαν μπροστά κάποιες προσωπικότητες, όπως ο Κουπι...Μπραϊαντ, ο συγκινητικός Λάτοβιτς, ο κυρίαρχος στις δυο ρακέτες Λόλας.

Το Ηράκλειο μετά το ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο φαινόταν πιο αποφασισμένο, είχε περισσότερη ενέργεια, έδειχνε ότι ήθελε αυτό το ματς περισσότερο από ότι η Λαρισινή ομάδα κι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, φάνηκε να υπερέχουν και στο κομμάτι της τακτικής.

Είχαν συγκεκριμένη στόχευση, επέμειναν σε αυτή ακόμα και όταν οι φάσεις δεν έβγαιναν και σε βάθος χρόνου δικαιώθηκαν, καθώς για πρώτη φορά φέτος έφτασαν σε υψηλό σκορ, σε χορταστικό θέαμα που άφησε τον (αρκετό) κόσμο που το παρακολούθησε πλήρως ικανοποιημένο και αυτό οφειλόταν:

-Στο εύκολο καλάθι (που επιτελούς βρήκε φέτος), από τον Θέμη Κουπίδη, που σε καταστάσεις clear out θυμίζοντας  Κόμπι Μράϊαντ, εκτόξευσε πυραύλους exoset ..αέρος-αέρος, είτε δίνοντας αέρα στο προβάδισμα είτε διατηρώντας την υψηλή διαφορά.

Ήταν κορυφαίος για την ομάδα του από την πρώτη στιγμή που πάτησε το παρκέ, πέτυχε μαζεμένους κρίσιμους πόντους σε κρίσιμα σημεία που “πλήγωσαν” τον Γυμανστικό και σταμάτησε στους 24 πόντους, σε 26:32" λεπτά συμμετοχής.

-Παράλληλα ένας συγκινητικός Λάτοβιτς, που με την εμπειρία του και τις σωστές τοποθετήσεις του , φόρτωσε με 14 πόντους το αντίπαλο καλάθι, μάζεψε 6 ριμπάουντ, όπως και ο Λολας με τους 17 πόντους και 6 ριμπάουντ, δεν βρήκε ποτέ αντίδοτο απέναντί του αν και Λάρισα έριξε αρκετούς διαφορετικούς παίκτες πάνω του.

-Μεγάλα καλάθια σε κρίσιμα σημεία πήρε το Ηράκλειο από τους Παπαδάκη-Πετράκη (27 στο σύνολο), για πρώτη φορά φέτος , που εκτός του ότι  προσέφεραν πολλές λύσεις στην δημιουργία  διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και την οικονομία του ματς.

Ολοι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν από τον Γιάννη Βισκαδουράκη, έδειξαν υψηλό βαθμό συγκέντρωσης, ετοιμότητας κάνοντας τις καλύτερες δυνατές επιλογές, όπως Λιανός ο Τσερκιτσόγλου και ο Μαραγκάκης..

-Οι προαναφερόμενοι, δήλωσαν παρόν όταν τους χρειάστηκε η ομάδα και η αλήθεια είναι πως με βάση την συνολική εικόνα του παιχνιδιού, η νίκη και διαφορά πέρα για πέρα δίκαιη.

Ο Χανιώτης Τσουράκης απο τον ΓΣΛ, έδειξε καλά στοιχεία σημειώνοντας 13 πόντους.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ-Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Διαιτητές: Μαγκλογιάννης, Σκούτας, Γιακείμη.
Δεκάλεπτα: 17-17, 47-30, 64-48,94-73.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Γιάννης Βισκαδουράκης): Γουμενάκης, Παπαδάκης 16 (1), Τσερκιτζόγλου, Μαραγκάκης 3, Πετράκης 11 (2), Κουπίδης 24 (6), Κυπριωτάκης, Λιανός 9, Λάτοβιτς 14, Πάλλης, Πάνου, Λόλας 17.
Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ (Στέφανος Πέρκος): Τόζιος 7, Συνετός 3, Νίκολιτς 13 (1), Βουργιώτης 3 (1), Κούτρας, Μπέμπης 5 (1), Γκιουλέκας 25 (2), Τσουράκης 13, Χαιρετίδης, Σπυρόπουλος 4.

Τα αναλυτικά στατιστικά:

Η βαθμολογία

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.