Ανδρών ΕΚΑΣΚ | Επεισοδιακή νίκη της Μεσσαράς.



Η Μεσαρά, στο πρώτο της παιχνίδι την νέα χρονιά, πήρε μεγάλη νίκη στη Ιεράπετρα  επί της τοπικής ομάδας με 67-71, ωστόσο το παιχνίδι περνά σε δεύτερη μοίρα , καθώς οι γηπεδούχοι έχουν τρομερά παράπονα από την διαιτησία, των Σκανδαλάκη Νίκο και Χιωτάκη Νίκο , καθώς οι γηπεδούχοι υποστηρίζουν ότι έχασαν τον πειθαρχικό έλεγχο από προκλητικές συμπεριφορές, ενώ σύμφωνα με τον προπονητή τους το θέμα θα φτάσει  όσο πιο ψηλά γίνεται.

Όσον αφορά το παιχνίδι η Ιεράπετρα για τριάντα λεπτά είχε τον έλεγχο του αγώνα , ωστόσο σύμφωνα και με τις δηλώσεις του προπονητή της κ.Μαρίνου Γαϊτανάκη έχασε την συγκέντρωσή της από τις προκλητικές (σύμφωνα πάντα με τον γηπεδούχο προπονητή) συμπεριφορές δυο παικτών της Μεσσαράς, η οποία στο τελευταίο δεκάλεπτο έτρεξε ένα σερί 17-27 και πήρε μεγάλη νίκη.

Τα αδέρφια Κατσαπρακάκη και οι Στεφανουδάκης, Δαριβιανάκης , Μακράκης κορυφαιοι της Μεσσαράς.

Ο Βασιλειάδης με 26 πόντους και ο Πλακογιαννάκης με 24 ήταν οι παίκτες των γηπεδούχων που ξεχώρισαν.

ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ- ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑ 67-71
Δεκάλεπτα: 14-13, 34-25 (ημίχ.), 50-44, 67-71
Διαιτήτες: ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ Ν.-ΧΙΩΤΑΚΗΣ Ν.

ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (Γαϊτανάκης): Πετσαγγουράκης, Κοροβέσης, 2, Πλακογιαννάκης 24(4), Μάλλιαρης 5(1), Βασιλειάδης 26(2), Κολοβός, Χατζηιωαννίδης 10, Δημογεροντάκης, Χατζηιωαννίδης Γ.
ΜΕΣΣΑΡΑ ΓΑΣ (Δαριβιανάκης): Πατεράκης 3(1), Χαραλαμπάκης 2, Κατσαπρακάκης 10(1), Δαριβιανάκης 10(1), Κατσαπρακάκης 28(2)., Μακράκης 10(2), Κτιστάκης 5(1), Δαριβιανάκης Ε. 2, Στεφανουδάκης 11(2).



Δηλώσεις Μ.ΓΑΪΤΑΝΑΚΗ : "Το παιχνιδι βιντεοσκοπήθηκε, θα φτασουμε οσο πιο ψηλά γίνεται".


« Επί εικοσιένα χρόνια που ασχολούμαι με τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ (συνεχώς και ανελλιπώς από το 1996), δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα όπως το σημερινό.

Σήμερα λοιπόν είδαμε ένα τραγικό διαιτητικό δίδυμο να μην μπορεί να κρατήσει ένα αγώνα, αφήνοντας δύο συγκεκριμένους παίκτες της ΜΕΣΑΡΑΣ να προκαλούν συνεχώς με την συμπεριφορά τους, δείχνοντας μας στον πάγκο δύο φορές τα αρχ…..α τους, τσιμπώντας τον προσωπικό τους αντίπαλο, στέλνοντας μας ειρωνικά φιλάκια με τους δύο διαιτητές να γεμίζουν εμάς με τεχνικές ποινές ή να δίνουν από μία και σε αυτόν που προκάλεσε και σε αυτόν που αδίκως προκλήθηκε.

Ένα λεπτό πριν από τη λήξη ο ίδιος κύριος έκανε επίσης μια προκλητική κίνηση προς την κερκίδα, με αποτέλεσμα να έχουμε μία 5’ διακοπή.

Ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για αυτούς που τα κάνανε, το παιχνίδι βιντεοσκοπήθηκε και το θέμα θα το φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Όμως όσο τραγική και αν ήταν η διαιτησία, θεωρώ ότι πέσαμε στην «παγίδα των προκλήσεων» του αντιπάλου, με αποτέλεσμα να χάσουμε τη συγκέντρωση μας, να βγούμε από το ρυθμό μας και να απολέσουμε μια διαφορά 12 πόντων και για αυτό έχω μεγάλο παράπονο από τους παίκτες μου.

Μάλιστα όλη μας η κουβέντα στα αποδυτήρια στο ημίχρονο ήταν επ’ αυτού, όπου τόνισα στα παιδιά ότι αφού οι διαιτητές δεν μπορούν να καταλάβουν ποιος προσκαλεί και ποιος προκαλείται, θα πρέπει να «ζήσουμε» με αυτό και να προσπαθήσουμε να συγκρατήσουμε τα όποια νεύρα μας.

Πιστεύω ότι η ΕΚΑΣΚ θα πρέπει να αλλάξει τη μέρα διεξαγωγής της ΕΚΑΣΚ των ανδρών, καθώς η Κυριακή είναι μέρα που οι αξιολογημένοι και έμπειροι διαιτητές του ΣΥΔΚΑΚ παίζουν στις εθνικές κατηγορίες και οι νέοι διαιτητές που μένουν πίσω, δεν έχουν ακόμα την ικανότητα να διευθύνουν τέτοια παιχνίδια».

Έπειτα παραμένει το αιώνιο πρόβλημα (καρκίνωμα για το άθλημα) με την ατιμωρησία των διαιτητών που έχουν κακή απόδοση, για παράδειγμα ποίος είδε σήμερα τη σημερινή απόδοση ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ και ΧΙΩΤΑΚΗ?

Τι και αν έγραψαν οι διαιτητές στο φ.α. ότι ναι το ν06 της ΜΕΣΣΑΡΑΣ ΚΑΤΣΑΠΡΑΚΑΚΗΣ Γ. έκανε «ειρωνικό νεύμα» προς την κερκίδα? Όποιος και να τιμωρηθεί, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.»

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.