Το scouting report του Σταύρου Καλομοίρη.



Το kritikobasket.gr, έχει ως βασική του επιδίωξη και χρέος προς το  μπάσκετ της Κρήτης, την ανάδειξη, την προσοχή και την προβολή νέων προσώπων , που εξελίσσουν με την αγωνιστική και μη παρουσία τους το άθλημα, και  μέσω ανάδειξης των στοιχείων τους και βίντεο να παρουσιάζει τις ξεχωριστές τους στιγμές.

Το  kritikobasket αρεσκεται να βρίσκεται κοντά σε νεαρούς αθλητές που έχουν τα στοιχεία να διαγράφουν τη δική τους πορεία στον χώρο .

Ο 17χρονος Σταύρος Καλομοίρης (περί αυτού ο λόγος), έχει κάνει σπουδαίες εμφανίσεις κι έχει δείξει μπασκετικά στοιχεία, και δεν σας κρύβω ότι έχω ένα δυνατό προαίσθημα για αυτόν, αρκεί να συνεχίσει την σκληρή δουλειά σε όλα τα επίπεδα και ίσως αργότερα να τον θαυμάσουμε σε υψηλό επίπεδο. 

Ο Σταύρος Καλομοίρης, "γέννημα-θρέμμα" των υποδομών του Ηράκλειο, αγωνίζεται στην θέση του πλέι μέικερ, γεννήθηκε πριν 17 χρόνια και πέρασε απ όλες τις ομάδες υποδομών του Ηράκλειο, φτάνοντας παράλληλα μέχρι το αντρικό, με ολιγόλεπτες συμμετοχές.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά .

Παρά το μικρο σωματικό του βάρος, αντέχει τις επαφές, διατηρώντας καλή ισορροπία σώματος στον αέρα, έχει αλτικά προσόντα, αλλάζει χέρι στα τελειώματα.

Τρέχει με μεγάλη συχνότητα τα on ball screens, δείχνοντας ότι διαβάζει πλέον καλύτερα τις φάσεις.
Έχει την ταχύτητα-εκρηκτικότητα & τον εξαιρετικό χειρισμό της μπάλας για να διασπάσει την αμυντική αντιμετώπιση με ενδιάμεσο πέρασμα, ενώ πολλές φορές επιλέγει να διεισδύσει από την αντίθετη πλευρά της γωνίας του screen. 

Επίσης, στα περάσματα των αντιπάλων του πάνω από το screen δείχνει υπομονή, αλλάζει κατευθύνσεις συγκλίνοντας προς το κέντρο, δημιουργώντας έτσι & την απαραίτητη απόσταση για να εκτελέσει, αλλά και τις προϋποθέσεις για να πασάρει. 

Είναι αθλητής ενστίκτου, στοιχείο απαραίτητο στο σύγχρονο μπασκετ
Τα ποσοστά του από την γραμμή της φιλανθρωπίας, διαχρονικά είναι καλά.

Μέσω σκληρής (ατομικής και ομαδικής) δουλειάς χρειάζεται βελτίωση στο να ολοκληρώνει καλύτερα είτε τα δικά του τελειώματα, είτε να δημιουργώντας να αναδείξει τους συμπαίκτες του.

Επίσης αυτό που υπολείπεται είναι οι περισσότερες παραστάσεις & η μεγαλύτερη τριβή με το τακτικό σκέλος του παιχνιδιού, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αποκωδικοποιεί καλύτερα τις φάσεις στις επιθέσεις του μισού γηπέδου.

Έχει ακόμη δρόμο για να χαρακτηριστεί αξιοπρεπής λύση σε καταστάσεις παιχνιδιού  υψηλής πίεσης.
Θα πρέπει στην πορεία να αναπτύξει καλύτερα τα playmaking skills, ώστε να εξισορροπήσει καλύτερα ανάμεσα στα οργανωτικά & στα εκτελεστικά του καθήκοντα.


Video Stavros Kalomiris scouting report 2016.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.