Κώστας Πλευράκης: "Πιο δυνατό και καλύτερο στον β’ γύρο, το Αρκάδι."


Το Αρκάδι ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για το 2016 και η νέα χρονιά θα το βρει σε κατάσταση… αντεπίθεσης με φόντο την παραμονή στην Α2 Εθνική κατηγορία του γυναικείου μπάσκετ . 
Ουσιαστικά ψάχνει μία υπέρβαση και πώς θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά μετά τον απολογισμό της μίας νίκης και των οκτώ ηττών.

Το νεανικό σύνολο του Κώστα Πλευράκη γνώριζε εξαρχής τα εμπόδια του εγχειρήματος, καθώς αποφάσισε να αγωνιστεί σε μία δύσκολη κατηγορία που απαρτίζεται από πολλές καλές και έμπειρες ομάδες. 

Περιθώρια για μεταγραφές δεν υπήρχαν, η προετοιμασία έγινε σε χρόνο ρεκόρ και οι Ρεθεμνιώτισσες… βούτηξαν στα βαθιά και εδώ και καιρό προσπαθούν να κολυμπήσουν. 

Η στεριά δεν φαίνεται ακόμα στον ορίζοντα, αλλά όπως τονίζει ο έμπειρος τεχνικός είναι στο χέρι τους να δουν τα πρώτα σημάδια.

Ο Κώστας Πλευρακης τόνισε στον Νίκο Τζανετάκη και στην "Κρητική επιθεώρηση":

«Η ομάδα θα ανέβει αγωνιστικά στο β' γύρο και γιατί όχι να πετύχει το θαύμα της παραμονής. Αν κερδίζαμε τον Άρη Πετρούπολης, κάτι τέτοιο θα φαινόταν στον ορίζοντα. Δεν τα καταφέραμε, αλλά δεν σταματάμε να παλεύουμε. 

Συζητήσαμε με τις παίκτριες στα αποδυτήρια, αναλύσαμε κάποια πράγματα και όλοι θέλουμε να αλλάξει πρόσωπο η ομάδα. Υπάρχει μία υπόσχεση. Πιστεύω σε αυτά τα παιδιά και το έχω αποδείξει. Επίσης, παίρνω το ρίσκο και τονίζω ότι στο β' γύρο η ομάδα θα είναι καλύτερη απ' ότι είναι τώρα».


«Μαύρη τρύπα» η άμυνα
  
Το κομμάτι στο οποίο καλούνται να δουλέψουν και να βελτιωθούν οι Ρεθεμνιώτισσες δεν είναι άλλο από την άμυνα. Το Αρκάδι διαθέτει την χειρότερη άμυνα του Νοτίου Ομίλου της Α2, έχοντας δεχτεί 574 πόντους σε 9 αγώνες. 

Κοινώς 63.7 ανά παιχνίδι. Το ανασταλτικό κομμάτι είναι περισσότερο θέμα θέλησης και διάθεσης και συνεχώς ο Κώστας Πλευράκης ζητάει από τις παίκτριές του να βγάλουν ψυχή και ενέργεια. Όμως για να το κάνουν στους αγώνες, θα πρέπει να συμβαίνει το ίδιο και στις προπονήσεις.

Από την άλλη, οι Ρεθεμνιώτισσες διαθέτουν την 9η επίθεση του Ομίλου, έχοντας πετύχει 419 πόντους και δη 46.5 ανά παιχνίδι. Σαφώς και το Αρκάδι καλείται να ανεβάσει το παραγωγικό σκέλος, καθώς μέχρι στιγμής βρίσκεται ψηλότερα μονάχα από Τρίπολη και Κυρίαρχους.

Όμως άπαντες έχουν συνειδητοποιήσει πως ο στόχος της παραμονής θα επιτευχθεί μέσα από την άμυνα. Όταν δέχονται 63 πόντους από τον Άρη Πετρούπολης στο «Μελίνα Μερκούρη» και δη από μία ομάδα που ισοβαθμούν, τότε δεν μπορούν να ελπίζουν. 

Εξ ου και τα σκαμπανεβάσματα και τα «νεκρά» διαστήματα στην απόδοσή τους, κάτι που έχει εντοπίσει ο Κώστας Πλευράκης και χαρακτηριστικά τονίζει: 
«Δυστυχώς το νεαρό της ηλικίας και η απειρία των παικτριών μας, δεν τους έχουν επιτρέψει ακόμα να πιστέψουν ότι μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα από αυτά που κάνουν μέχρι στιγμής. Γι' αυτό και η προσπάθειά τους ακόμα και στην προπόνηση δεν φτάνει στα επίπεδα που θέλουμε. 

Σίγουρα η βελτίωσή τους είναι τεράστια και αν καταφέρουν να κοντράρουν ομάδες με πιο πλούσιο ρόστερ, έστω και σε μεγαλύτερα κομμάτια τους ματς, είναι σημαντικό. Επίσης, δεν έχω καταφέρει να περάσω αυτό που εγώ πιστεύω για την φετινή ομάδα. Να κάνω τα κορίτσια να πιστέψουν πως μπορούν να δώσουν και άλλα πράγματα.

Πιστεύω ειλικρινά πως αν κοιτάξουν τα καλά διαστήματα και αν πιστέψουν στην υπέρβαση, δουλεύοντας παράλληλα και στη συγκέντρωση, τότε θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε μία διαφορετική ομάδα από το νέο έτος. Έχουν τρομερά περιθώρια βελτίωσης, αρκεί να προσπαθήσουν ακόμα περισσότερο και στους αγώνες και στις προπονήσεις».

Ρεπό, δουλειά και τελικοί ενόψει

Οι Ρεθεμνιώτισσες θα πατήσουν ξανά παρκέ από το νέο έτος, καθώς το πρωτάθλημα της Α2 θα αρχίσει ξανά το 2017. Θα εκτίσουν το ρεπό τους και στις 15 Ιανουαρίου έχουν να δώσουν ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι. Υποδέχονται την Τρίπολη και η νίκη είναι αυτοσκοπός. 

Οι «ερυθρόλευκες», λοιπόν, καλούνται να δουλέψουν πάνω στις αδυναμίες τους και στα συν λογίζεται η επιστροφή της Κατερίνας Παναρετάκη. 
Ο Κώστας Πλευράκης θα έχει μία ακόμα ποιοτική λύση στα χέρια του και δη με μία παίκτρια που διαθέτει εμπειρία από την Α2.

Άπαντες ξέρουν πολύ καλά πως είναι στο χέρι τους να… γυρίσουν τον διακόπτη και αυτό θα γίνει μόνο με δουλειά και πίστη στις ικανότητές τους.

Πηγή:"Κρητική επιθεώρηση".

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.