“Βομβάρδισε” την Καβάλα το Ηράκλειο(pics).



Την δεύτερη εντός έδρας και τρίτη συνολικά νίκη του πέτυχε το Ηράκλειο επικρατώντας με ανατροπή  81-76 της Καβάλας στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α2 , χάρη κυρίως στην εκπληκτική παραγωγικότητά του έξω από τα 6.75μ. κυρίως με τους Κουπίδη-Πετράκη αλλά και την εντυπωσιακή απόδοση του Παντελή Μαραγκάκη, που αναδείχτηκε καθοριστικός παράγοντας της νίκης.

Το παιχνίδι απέναντι στην Καβάλα ήταν εξ ορισμού δύσκολο, αλλά και ταυτόχρονα “must win” για το Ηράκλειο και αυτό γιατί η διατήρηση της έδρας είναι πολύ σημαντική σε μία τέτοια διοργάνωση, η οποία είναι γεμάτη από πραγματικά καλές ομάδες που ταυτόχρονα κάνουν εξαιρετικά δύσκολη κάθε εκτός έδρας αναμέτρηση, για να μπορέσει οποιαδήποτε ομάδα να καλύψει απώλειες που θα έχει μέσα στο σπίτι της.

Η Καβάλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μια ομάδα με αρκετά αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα, με νίκες εκτός έδρας αλλά και ήττες εκτός προγράμματος μέσα στην έδρα της.

Ο Γιάννης Βισκαδουράκης, είχε την ατυχία, δυο παίκτες του να βρίσκονται στα "πιτς" (Τσερκιτζόγλου-Πάνου), ενώ από την άλλη ο ιδανικότερος οργανωτής της ομάδας Παπαδάκης, αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο.

Το καλό για τον κόουτς Βισκαδουράκη, είναι οτι ο Κουπίδης  επέστρεψε, έχοντας τη γνωστή… μεγάλη ένταση στο παιχνίδι του και με διάθεση να δείξει ότι είναι εδώ, σε σημείο σε μία-δύο φάσεις από υπερβάλλοντα ζήλο να πάρει και ενέργειες, που ίσως ήταν λίγο εξεζητημένες. 

Αυτό φυσικά μόνο κακό δεν είναι, καθώς ο παίκτης βρίσκει  τον ρυθμό του και εντάσσεται στο παιχνίδι της ομάδας που τον χρήζει ως απαραίτητο, καθώς το αγωνιστικό πρόγραμμα είναι μεγάλο.

Ο καταλύτης του παιχνιδιού ήταν ο Παντελής Μαραγκάκης, που από την στιγμή που μπήκε είδαμε αυτά που πάνω κάτω ξέραμε ότι μπορεί να προσφέρει. 

Στην άμυνα πίεζε πάρα πολύ πάνω στην μπάλα, έκλεινε διαδρόμους για το καλάθι, ενώ έβαζε παντού τα χέρια του πάνω στην μπάλα ακόμα και δίνοντας βοήθειες. 

Στην επίθεση έδειξε ότι έχει την έκρηξη και τα πατήματα που χρειάζονται. Είχε μεγάλη διάθεση και επιθετικότητα, κινήθηκε με ένταση πίσω από τα σκριν που δεχόταν όταν είχε τη  μπάλα στα χέρια του και προσπαθούσε να είναι και έγινε  απειλητικός.

Τέλος ο Αλέξης Πετράκης αξιοποίησε  μεγάλο του ατού είναι το περιφερειακό σουτ, ενώ όταν δεν γινόταν αυτό έδινε τη δυνατότητα να δώσει ένα σωρό επιλογές, όπως να χτυπήσει τον αντίπαλο ψηλό στα πόδια και να φτάσει στο καλάθι, αλλά και να επωφεληθεί από διάφορα κοψίματα που μπορούν να γίνουν σε μία πιο άδεια ρακέτα και να μοιράσει ασίστ στους συμπαίκτες του.

Από την Καβάλα ξεχώρισε ο Ερεβμπενάγκιε, κυρίως για την ενέργεια του και τα αθλητικά προσόντα, καθώς εμπλεκόταν σε οποιαδήποτε φάση άμυνας η επίθεσης καθώς εκτός από τους 24 πόντου , είχε και 14 ριμπάουντ και 1 τάπα.

Ο κόουτς Μωσαΐδης ξέχασε για ένα ολόκληρο δεκάλεπτο τον έμπειρο Μανούσο ο οποίος ήταν εκπληκτικός κάτω από την ρακέτα, που τον έβγαλε σε καθοριστικό σημείο καθώς στο 33.00' είχε πάει τη διαφορά στους 10 (32-42) και έκτοτε τον εξαφάνισε.

Το παιχνίδι είχε αγωνιστικά δυο πρόσωπα το πρώτο μέρος οπού η Καβάλα είχε τον έλεγχο και τον ρυθμό τους ματς, αξιοποίησε τα πικ εν ρολ, τις περιστροφές και το περιφερειακό της σουτ, ενώ παράλληλα στην άμυνα με τις αλλαγές στα σκριν και στο Χεντς άουτ και σωστό πους από τον ψηλό, δεν επέτρεψε τα μις ματς, οπού αποδείχτηκε σημείο υπεροχής.

Στην επανάληψη ωστόσο και μετά το 33.00" το Ηράκλειο άλλαξε την στόχευση του, που αποδείχτηκε καθοριστική.

Με το περιφερειακό σουτ και την "σκληρή" άμυνα, εκμηδένισε τα επιθετικά ατού της Καβάλας, την υποχρέωσε σε βεβιασμένες επιθετικές επιλογές, ενώ παράλληλα με τους Κουπίδη, Λιανο και Μαραγκάκη επιτέθηκαν απέναντι σε όλους τους ψηλούς της Καβάλας,  και ακόμα και αν δεν σκόραραν σε κάποια σουτ, τους έφθειραν σε μεγάλο βαθμό. 

Κέρδισαν φάουλ, φόρτωσε όλους τους ψηλούς των αντιπάλων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παίξουν άμυνα σε διάφορες άλλες καταστάσεις μέσα στο παιχνίδι και οδήγησε Ηράκλειο από νωρίς στο μπόνους των βολών και διατηρώντας μετά την ανατροπή το μικρο προβάδισμα, θα λέγαμε ότι έφτασε σε μια σχετικά άνετη νίκη, που γεμίζει την ομάδα με αυτοπεποίθηση.


Φωτογραφικές στιγμές:


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.