Ανδρών ΕΚΑΣΚ | Επιστρέφουν τρεις στην Ιεράπετρα.Δηλώσεις Γαϊτανάκη.



Ενισχυμένη θα εμφανιστεί στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος Ανδρών ΕΚΑΣΚ η Ιεράπετρα, καθώς από εδώ και στο εξής ενσωματώνονται οι Χατζηιωααννίδης, Κοροβέσης και Μαρκάκης, ενώ στις δηλώσεις του προπονητής Μ.Γαϊτανάκης, δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, σχολιάζοντας όμως την διαιτησία στο αγώνα με τον ΑΟΚ, εκφράζοντας παράπονα στον πειθαρχικό έλεγχο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα της ομάδας της Ιεράπετρας στο facebook

Ευχάριστα νέα για την Ανδρική μας ομάδα καθώς από σήμερα ενσωματώθηκαν 3 παίκτες στην ομάδα:

- Γιώργος Χατζηιωαννίδης (20, 1.96),
- Δημήτρης Κοροβέσης (37, 1.92) και
- Μάνος Μαρκάκης (22, 1.88).

Δηλώσεις του Προπονητή  Μ. ΓΑΪΤΑΝΑΚΗ:

"Επιτέλους 3 μήνες μετά την έναρξη της προετοιμασίας είμαστε σε θέση να κάνουμε προπόνηση αφού η λειψανδρία που έχουμε βιώσει για διάφορους λόγους μας έχει τιμωρήσει ήδη σε δύο παιχνίδια, ένα με τον Κύδωνα που αναγκαστήκαμε να πάμε 3 άνδρες και 4 μικροί και στο χθεσινό με τον ΑΟΚ Χανίων όπου το παιχνίδι χάθηκε από την κούραση και την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων από τον πάγκο.

Επειδή είχαμε και κάποιες παρεξηγήσεις στην κερκίδα με θέμα την διαιτησία του χθεσινού αγώνα, θα ήθελα να πω ότι ο ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ είναι καθαρά ένα μπασκετικό σωματείο αναπτυξιακού χαρακτήρα με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος στην πόλη μας, δίνοντας μια οργανωμένη διέξοδο για αθλητισμό στη νεολαία της περιοχής μας. 

Σε αυτό έχει συμβάλλει τα μέγιστα ο Πρόεδρος και ψυχή της ομάδος Βαγγέλης Πλεξουσάκης ο οποίος με μεγάλο προσωπικό κόστος έχει αφιερώσει και την ψυχή του σε αυτή την ομάδα προσπαθώντας να κάνει τα παιδιά μας να μεγαλώνουν σε ένα υγιές περιβάλλον κάνοντας αυτό που αγαπάνε, έχοντας μάλιστα πληρώσει και πολύ ακριβά το τίμημα του ψεύτο-πρωταθλητισμού.

Όμως το άθλημα της καλαθοσφαίρισης είναι ένα άθλημα επαφής, από τη φύση του «μαχητικό», το οποίο παίζεται υπό μεγάλη ένταση και σε πολύ γρήγορο ρυθμό, συνεπώς είναι δύσκολο να μην υπάρχουν εντάσεις είτε στην κερκίδα είτε στον αγωνιστικό χώρο και ο ρόλος στη διαιτησίας είναι πάρα πολύ δύσκολος. 

Εδώ μεγάλο ρόλο παίζει η διαπαιδαγώγηση των παικτών και των προπονητών οι οποίοι με τη στάση τους δεν θα έπρεπε να είναι παράγοντες πρόκλησης «έντασης» εντός αγωνιστικού χώρου (διαμαρτυρίες, τεχνικές ποινές) γιατί αυτόματα δίνουν το έναυσμα και στην κερκίδα (που δεν μπορείς να ελέγξεις την ποιότητα της) να ξεσηκωθεί και να φωνάξει δηλητηριάζοντας το κλίμα, ταυτόχρονα όμως και η διατήρηση ενός σωστού κλίματος αποτελεί και υποχρέωση της διαιτησίας εφαρμόζοντας σωστά τον κανονισμό.

Στο προχθεσινό παιχνίδι λοιπόν για παράδειγμα ενώ τα σφυρίγματα μπορώ να πω ότι γενικά ήταν σωστά, το διαιτητικό δίδυμο δεν ήταν σωστό κατά τη γνώμη μου στον πειθαρχικό έλεγχο."



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.