Νικητής ο Κύδωνας στο Χανιώτικο ντέρμπι (pics).



Μετά από ένα παιχνίδι ντέρμπι που τα είχε όλα (πολλές διακυμάνσεις στο σκορ, δύναμη, πάθος, εντάσεις και τεχνικές ποινές), ο Κύδωνας Χανίων επικράτησε με 62-56 του νεοσύστατου ΑΟΚ Χανιά για τη 2η αγωνιστική της ΕΚΑΣΚ. Η αντίδραση για τα δελτία.


Πηγή φώτο: " Stratos Solanakis".

Το Χανιώτικο ντέρμπι ήταν  η πρώτη φορά μετά από περίπου, μια 15ετία, που δύο χανιώτικες ομάδες αναμετρούνται σε επίπεδο -έστω- και παγκρητίου πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, με τον Κύδωνα να έχει σε μεγάλη μέρα τον Παναγιώτη Ζανιδάκη που πέτυχε 23 πόντους και τον ΑΟΚ να "φωνάζει" για τη διαιτησία για την αυστηρή αποβολή (με τεχνική ποινή) του καλύτερου παίκτη του, Μάριου Σκαμνάκη.

Στο ρεπορτάζ του για το παιχνίδι,το athlitiko.gr, αναφέρει:

Ο ΑΟΚ είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, βρίσκοντας επιθετικές λύσεις από τους Σκαμνάκη και Σαράντη. 

Η πολύ καλή εμφάνιση όμως του Ζανιδάκη, αλλά και του Χριστοφορίδη κρατούσε τον Κύδωνα Χανίων στο παιχνίδι και μάλιστα, στο τέλος του ημιχρόνου βρέθηκε μπροστά με 32-33.

Στην επανάληψη ο Κύδωνας διατηρούσε το ισχνό προβάδισμά του, ενώ καθοριστική ήταν η αποβολή με 5ο φάουλ (και με αυστηρή τεχνική ποινή) στον Σκαμνάκη που "τραβούσε" το σκορ του ΑΟΚ. 

Το ματς συνέχισε να είναι ντέρμπι, ωστόσο, ο Κύδωνας με καλύτερες επιθετικές επιλογές στο τέλος πήρε την νίκη, σε ένα ματς που έφερε στο κλειστό Κλαδισού περίπου 500 φιλάθλους.

ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ- ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ   56-62
Δεκάλεπτα: 16-15, 32-33 (ημιχρ.), 45-49, 56-62 

ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ (Δ.Ροδάς): Αρβανιτάκης, Ερηνάκης, Βρεττός, Αλμπάνης, Σαράντης 24 (4), Βουρβαχάκης 5, Κανελάκης 2, Μουντάκης 9 (1), Σκαμνάκης 12, Παπαδάκης 4, Ενέλε, Κοτσομύτης.
ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ (Στ.Καρκανάκης): Άσσυ, Μποκαλίδης, Νομικός, Δασκαλάκης 9 (2), Ζανιδάκης 23 (3), Μαρινάκης, Κασσίμης 8(1), Κατσουλάκης 3, Χριστοφορίδης 15 (1), Κούτσογλου, Πρωτογεράκης 4, Κουτσαντωνάκης. 

Η αντίδραση για τα δελτία:
Το πανό:


Την αντίδρασή τους για το γεγονός ότι δεν τους δίδει ο Κύδωνας Χνίων τα δελτία τους, ώστε να μπορέσουν να παίξουν με τον ΑΟΚ Χανιά φέτος εκδήλωσαν οι περυσινοί παίκτες της ομάδας.

Οι παίκτες πάντως που αγωνίστηκαν με τη φανέλα του ΑΟΚ στο ματς με τον Κύδωνα, φόρεσαν πριν ξεκινήσει το ματς φανέλες με τα επίθετα των παικτών που δεν έπαιξαν και μάλιστα φωτογραφήθηκαν μπροστά από την κερκίδα που οι παίκτες αυτοί κάθονταν.

Ταυτόχρονα, στο γήπεδο υπήρχε πανό που οι παίκτες ζητούσαν από τη διοίκηση του Κύδωνα να τους δοθούν τα δελτία τους ώστε να μπορέσουν να παίξουν.




Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.