Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού | "Πλημμύρισε" το κλειστό Αλικαρνασσού (pics).



Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου καθιερώθηκε με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. 

Την ημέρα αυτή δεν πραγματοποιούνται μαθήματα στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, αλλά διεξάγονται ενδοσχολικοί αγώνες αθλοπαιδιών, που συνδέονται με ένα κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου, που υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό.

Βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν «να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».


Έτσι και το κλειστό Αλικαρνασσού, έγινε σήμερα μια κυψέλη μπάσκετ, καθώς με την συνδρομή των ανθρώπων της διοίκησης του Ηροδότου, αρχικά, αλλά και του προπονητικού τιμ, ο Ηρόδοτος, άνοιξε την αγκαλιά του δεχόμενο όλα τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής, που συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες της καλαθοσφαίρισης.

Οι προπονητές Μάνος Σηφομιχελάκης, Βασίλης Τσαγκαράκης και Μαρία Γιαλούση και προσπάθησαν να μεταλαμπαδεύσουν κάποια από τα μυστικά στης πορτοκαλί θεάς, στους μαθητές των Δημοτικών.

Παράλληλα επεσήμαναν μέσα από τη δουλειά που γίνεται στην ακαδημία του Ηροδότου φέτος, τόσο στα αγόρια, όσο και στα κορίτσια, στοχεύει στην ανάδειξη ταλέντων και τη στελέχωση της γυναικείας και ανδρικής ομάδας του συλλόγου με αθλητές από τα τμήματα υποδομής, στηριζόμενος στα δικά του παιδιά.


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.