Η καλύτερη πεντάδα και ο προπονητής από τις Κρητικές ομάδες.



Το kritikobasket.gr, από σήμερα καθιερώνει μια νέα στήλη που θα παρουσιάζει αρχές κάθε εβδομάδας και θα αξιολογεί κατά την γνώμη του, την καλύτερη πεντάδα της εβδομάδας αλλά και προπονητή, από τις ομάδες της Κρήτης σε Εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Όσον άφορα  στην κατάρτιση της καλύτερης πεντάδας κάθε εβδομάδας, θα προσπαθήσουμε να  αξιολογούμε σωστά τις αποδόσεις-επιδόσεις, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με νούμερα.

Η καλύτερη πεντάδα της εβδομάδας :


Θέση 1: Νίκος Χουχόυμης (Εργοτέλης):
Ο νεαρός γκαρντ φαίνεται να γίνεται  ο ηγέτης του φετινού Εργοτέλη, φροντίζοντας  να το αποδείξει με το… καλημέρα στο παιχνίδι του. Μέτρησε 18 πόντους,με 2 τρίποντα, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη.
Παράλληλα φανέρωσε τα πλούσια προσόντα του, καθώς είναι αθλητικός παίκτης ,ταχύς, με έκρηξη, με καλό σουτ και διαβάζει το ματς.
Συνεργάσιμος, αφήνει πρωτοβουλίες στους συμπαίκτες του, ενώ όταν η μπάλα "καίει" δεν διστάζει.

Θέση 2: GARY TALTON (Ρέθυμνο Cretan Kings)
Το Ρέθυμνο Cretan Kings  τα βρήκε… σκούρα στην έδρα του Κολοσσού, ωστόσο κατάφερε να περάσει αλώβητος, χάρη και στην σημαντική συμμετοχή του Ταλτον , που σε 32:00 συμμετοχής, είχε 16 πόντους, έχοντας 5 ριμπάουντ, μοιράζοντας και 2 ασίστ.
Ωστόσο αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο στην αντεπίθεση της ομάδας του που έπαιξε κατά κύριο λόγο.

Θέση 3: Θέμης Κουπίδης (Ηράκλειο).
Το βαρόμετρο του περυσινού Ηράκλειο Θέμης Κουπίδης, αν και άργησε να μπει στην προετοιμασία φρόντισε από το πρώτο ματς να αφήσει την σφραγίδα του .
Εκτός από τους 16 πόντους με 3 τρίποντα που σημείωσε , έκλεψε τρεις φόρες την μπάλα, ενώ βοήθησε στο να αλλάξει το μομεντουμ του αγώνα για να γίνει η ανατροπή.


Θέση 4: ROBERT ARNOLD (Ρέθυμνο Cretan Kings)
Αποτέλεσε τον κορυφαίο παίκτη της ομάδας του Ρεθύμνου στην Ρόδο σημειώνοντας 16 πόντους και κατάφερε να βοηθήσει τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να κάνει μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Κολοσσό.

Θέση  5: Νταμίρ Λάτοβιτς (Ηράκλειο)
Ο  Νταμίρ Λάτοβιτς επέστρεψε στο Ηράκλειο ξαναφόρεσε την φανέλα της ομάδας, μετά απο 13 ολόκληρα χρόνια χωρίς προπονήσεις με την ομάδα του, ωστόσο αν και δεν ήταν ο παίκτης που μπήκε στις στατιστικές, ήταν αυτός  που άλλαξε το ματς, περιόρισε τον  Τζουγκαράκη  στο β’ ημίχρονο με την εμπειρία του και παρά τους μόλις 2 πόντους που σημείωσε, και ήταν ο μεγαλύτερος παράγοντας που ανέτρεψε την εις βάρος διαφορά της ομάδας του. . 


Προπονητής Εβδομάδας : Βασίλης Ράλλης (Ηράκλειο)
Χωρίς να μπορούμε να κρίνουμε  "ιδίοις όμασσι" τον Κωνσταντινίδη από το Ρέθυμνο, θεωρούμε ότι ο Βασίλης Ράλλης ήταν ο κορυφαίος της εβδομάδας. 
Κατ αρχήν ανέτρεψε την εις βάρος του διαφορά στο δεύτερο μισό, περιορίζοντας με καλές άμυνες τις διεισδύσεις ,αλλά και τα ριμπάουντ του Αρκαδικού, αφήνοντας μόνο το περιφερειακό σουτ, που στο δεύτερο μέρος δεν απέδωσε για τους φιλοξενούμενους.
Παράλληλα στην επίθεση το Ηράκλειο δεν ήταν μονοδιάστατο, περιμένοντας τα πάντα από τα μακρινά σουτ. Πίεσε αρκετά τους αντίπαλους στην άμυνα, τους οδήγησε σε λάθη και έψαχνε με κάθε ευκαιρία να σκοράρει σε ανοικτό γήπεδο, με επιτυχία.
Επίσης ο Βασίλης Ράλλης διεύρυνε το ροτέισον του για να κρατήσει όλους τους παίκτες του σε καλή κατάσταση και όσοι έμπαιναν  μέσα πρόσφεραν.
Τέλος σημαντικό ήταν η ηρεμία που είχε η ομάδα κυρίως στο πρώτο μέρος που βρισκόταν πίσω στο σκορ, έχοντας τον "έλεγχο του πάγκου", σε όλη την διάρκειά του.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.