Κύδων | Προπονητής ο Σ.Καρκανάκης-Ανακοίνωση της ομάδας για τους στόχους της.



Ο αντικαταστάτης του Μ.Ροδά στον πάγκο του Κύδωνα θα είναι ο πολύπειρος Στέλιος Καρκανάκης, που   αναλαμβάνει το ανδρικό και το παιδικό τμήμα, ενώ η διοίκηση ανακοίνωσε τους προπονητές των υπόλοιπων τμημάτων και τα στελέχη της ομάδας μπάσκετ.

Η διοίκηση εξέδωσε  μακροσκελής ανακοίνωση που αναφέρεται και στους στόχους της ομάδας, ενώ για την...ταμπακιέρα, τονίζει ότι:
"Ο ΚΥΔΩΝΑΣ είναι ο ιστορικότερoς αθλητικός σύλλογος των Χανίων και δεν οφείλει να απαντά και να συμμετέχει σε ατέρμονες συζητήσεις που απαξιώνουν ανθρώπους του χανιώτικου μπάσκετ και που μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν σε αυτό".

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση του Κύδωνα Χανίων:

"Ο Αθλητικός Όμιλος ΚΥΔΩΝ, ανακοινώνει την συνεργασία του με τον προπονητή κ. Στέλιο Καρκανάκη, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα την Καλαθοσφαίριση, Περιφερειακό Προπονητή Κρήτης (από το 1990), υπεύθυνο για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της ΕΚΑΣΚ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, προπονητή με πολυετή εμπειρία, ήθος και υψηλό πνεύμα συλλογικότητας, προερχόμενο τόσο από την ιδιότητα του ως Περιφερειακού Προπονητή, όσο και τη συνεργασία του με σημαντικό αριθμό ομάδων (Ηρόδοτο, Ο.Φ.Η., Ανδρόγεα,Μίνωα, Μεσσαρά, Σητειακό, Εργοτέλη, ΟΑΧ) στο σύνολο των τμημάτων & κατηγοριών του αθλήματος.

Με την παραπάνω συνεργασία, ολοκληρώθηκε για την αγωνιστική περίοδο 2016 – 2017 η προπονητική ομάδα του Τμήματος, έχοντας στην σύνθεσή της, τους πλέον καταξιωμένους και παράλληλα δημιουργικούς προπονητές, οι οποίοι απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του Συλλόγου, των παικτών, των γονέων και της κοινωνίας μας, μια προπονητική ομάδα κορυφαία σε επίπεδο Κρήτης:

  • Βόλτσης Σαράντος Καθηγητής ΤΕΦΑΑ, Προπονητής Ακαδημιών, Τμημάτων Μίνι,
  • Ηλιάκης Ιωάννης Τεχνικός Διευθυντής Ομάδας, Προπονητής Παίδων, Παμπαίδων
  • Καρκανάκης Στέλιος Καθηγητής ΤΕΦΑΑ, Περιφερειακός Προπονητής, Προπονητής Ανδρών, Παίδων
  • Κωνσταντουδάκης Νίκος Προπονητής Παμπαίδων, Ακαδημιών
  • Λεκάκος Θοδωρής Προπονητής Εφήβων


-Οι Στόχοι του ΚΥΔΩΝΑ, δεν αποκλίνουν ποτέ από την κορυφή, παρόλα αυτά θα εξειδικευτούν στα επίπεδα της συνεργασίας μεταξύ των τμημάτων υποδομής, την τροφοδοσία της ανδρικής ομάδας, την εξατομικευμένη προσέγγιση μέσω αναπτυξιακών τμημάτων, την προσέγγιση των εθνικών κλιμακίων αλλά πάνω απ’ όλα την σύμπνοια και το πνεύμα συλλογικότητας. 
Η συνολική παρουσία, η αρωγή, η ανάδειξη του Χανιώτικου Μπάσκετ είναι οι Στόχοι για τον ορίζοντα 2016-2020. Η συνέχεια στο γήπεδο!

-Ο ΚΥΔΩΝΑΣ είναι ο ιστορικότερoς αθλητικός σύλλογος των Χανίων και δεν οφείλει να απαντά και να συμμετέχει σε ατέρμονες συζητήσεις που απαξιώνουν ανθρώπους του χανιώτικου μπάσκετ και που μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν σε αυτό. 
-Οφείλει όμως, να ενημερώσει όλους αυτούς που τόσα χρόνια ανιδιοτελώς τον στηρίζουν, τους φίλους του, τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους, την Χανιώτικη Κοινωνία, ότι θα συνεχίσουμε να αποτελούμε τον σημαντικότερο αθλητικό πνεύμονα της πόλης με στόχο την κορυφή, όχι όμως ως αυτοσκοπό.

-Στόχος είναι να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε στα παιδιά μας το αθλητικό ιδεώδες, το αθλητικό ιδανικό, να μάθουν από τις χαρές και τις λύπες του αθλητισμού, να εφοδιάσουμε τα παιδιά μας με υγεία, άμιλλα, θάρρος, ευγένεια ψυχής, να σφυρηλατήσουμε τολμηρούς και ακλόνητους χαρακτήρες, σε όλες αυτές τις έννοιες που καλλιεργεί ο αθλητισμός, στον πολιτισμένο άνθρωπο του σήμερα και του χτες.

-Οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι ο ΚΥΔΩΝΑΣ έχει περιουσία, που δεν μπορεί ούτε να γκρεμιστεί, ούτε να καταστραφεί, ούτε να μηδενιστεί από ΚΑΝΕΝΑΝ. Την περιουσία αυτή την έχτισε με κόπο ιδρώτα και το μεράκι ανθρώπων της κοινωνίας των Χανίων και μπορεί μόνον να κληροδοτηθεί στις επόμενες γενιές. 

-Η περιουσία αυτή, είναι η ιστορία, το όνομα, οι άνθρωποι που γαλουχήθηκαν μέσα σε αυτόν και συνεχίζουν να προσφέρουν μέσα από αυτόν τώρα, και πάνω από όλα οι Αξίες του.

-Τις Αξίες τις διαφυλάσσουμε και δεν τις διαφθείρουμε, τις αναδεικνύουμε και δεν τις καταποντίζουμε και το σημαντικότερο ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ. 

-Έτσι θα συνεχίσουμε ώστε οι αξίες και οι ιδέες να γίνουν πράξη, χωρίς να γκρεμίσουμε για να χτίσουμε, χωρίς να απαξιώσουμε για να πάρουμε αξία…

Σ-το πλαίσιο αυτό θα συζητήσει μαζί τους στο επόμενο χρονικό διάστημα, με κίνητρο την παραγωγή πολιτισμού μέσα απ’ τον αθλητισμό και μόνη ατζέντα «ένα βήμα μπρος…».

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.