Γυναικών ΕΚΑΣΚ | Ζητούν τρεις γύρους πρωταθλήματος.Επιστολή ΟΑΧ.



Με την αποχώρηση των ομάδων του Αρκαδίου (ανέβηκε Α2) και Πλατανιά, με συνέπεια το νέο παγκρήτιο πρωτάθλημα μπάσκετ θα διεξαχθεί με 4 μόλις ομάδες (ΟΦΗ, Εργοτέλης, Ηρόδοτος και ΟΑΧ).

Με πρωτεργάτη τον ΟΑΧ και συμφώνησαν οι άλλες ομάδες , ζητούν να γίνει το πρωτάθλημα με play off και να αλλάξει δηλαδή η προκήρυξη, ώστε να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό,  ώστε (όπως είχε αναφέρει και στην συνέντευξή του στο kritikobasket.ο Κ.Πλευράκης),να προκύψουν περισσότεροι αγώνες.

Aν οι ομάδες  μείνουν (τέσσερις) θα μιλάμε για ένα πρωτάθλημα με 6 μόλις αγωνιστικές.

Όπως έχει ανακοινώσει η Ε.Π, η νεα  κλήρωση του πρωταθλήματος  γυναικών, ΕΚΑΣΚ θα γίνει τη Δευτέρα 19/09, και θα δούμε αν αλλάξει και η προκήρυξη, βάσει του δίκαιου αιτήματος του ΟΑΧ.

Η επιστολή του ΟΑΧ προς την Ε.Π της ΕΚΑΣΚ:
"Σε συνέχεια της ανακοίνωσης σας με αρ.πρωτ.125 για την νέα κλήρωση του πρωταθλήματος Γυναικών ΕΚΑΣΚ ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων αιτείται τα εξής:

Μετά την άνοδο της Γυναικείας ομάδας του Αρκαδίου και την αποχώρηση της Γυναικείας ομάδας του Πλατανιά, το Γυναικείο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης ΕΚΑΣΚ κινδυνεύει να απαξιωθεί. Οι τέσσερις (4) ομάδες που έχουν απομείνει, με το σύστημα διεξαγωγής που είχε ανακοινωθεί αρχικά, θα συμμετάσχουν σε ένα πρωτάθλημα έξι (6) αγώνων το οποίο όχι μόνο δεν βοηθάει την τελική πρωταθλήτρια Κρήτης εν όψη των μπαράζ ανόδου αλλά απαξιώνει πλήρως το Γυναικείο μπάσκετ στην Κρήτη.

Έχοντας την σύμφωνη γνώμη και άλλων σωματείων που συμμετέχουν στο γυναικείο πρωτάθλημα Κρήτης προτείνουμε κατά την κλήρωση της Δευτέρας 19/6/16, να αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής , με την προσθήκη είτε τεσσάρων γύρων είτε PLAY OFF.

Έτσι το νέο πρωτάθλημα θα έχει τουλάχιστον 12 αγώνες και με το δεδομένο ότι όλες οι ομάδες απαρτίζονται από μικρές αθλήτριες θα δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσουν εμπειρίες και να προετοιμαστεί καλύτερα η πρωταθλήτρια Κρήτης για τα μπαράζ ανόδου στην Α2.

Με γνώμονα το συμφέρον του Κρητικού μπάσκετ πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητος ο ορισμός νέου τρόπου διεξαγωγής του Γυναικείου πρωταθλήματος ώστε να αποδειχθεί για μία ακόμα φορά ότι κύριος στόχος είναι ο αθλητισμός και το «ευ αγωνίζεσθαι»" !
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.