Διαλύεται ο Κύδων ! Αποχωρούν και οι παίκτες του!Βυθίζεται στο τέλμα το Χανιώτικο μπάσκετ, καθώς η διάσπαση των τμημάτων μπάσκετ του Κύδωνα έφερε ακόμα και την αποχώρηση των παικτών της ανδρικής ομάδας, που με ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι εξελίξεις στο χανιώτικο μπάσκετ βυθίζουν στο τέλμα έναν ολόκληρο νομό στην αφάνεια, όσον αφορά το Κρητικό μπάσκετ και πρέπει κάποιοι να δώσουν εξηγήσεις γιατί το έκαναν αυτό και γιατί τώρα που η ομάδα έχει ξεκινήσει προετοιμασία και δεν έγινε τελος της περασμένης σαιζόν που κάθε διοίκηση κάνει τον προγραμματισμό-σχεδιασμό της.

Η ανακοίνωση των παικτών του Κύδωνα :
"Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε αποσβολωμένοι ένα θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές όλους αυτούς που τόσα χρόνια "μάχονται" για την προαγωγή του χανιώτικου μπάσκετ.

Ως παίχτες, το πιο ζωντανό κύτταρο του αθλήματος, ερασιτέχνες και εραστές της καλαθοσφαίρισης δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι σε κάτι που μας αφορά άμεσα, καθώς θεωρούμε ηθική υποχρέωσή μας να κληροδοτήσουμε κάτι υγιές και στις επόμενες γενιές αθλητών που θα στελεχώσουν το τμήμα του αντρικού.

Αυτή τη στιγμή το δίλημμα που τίθεται σε εμάς δεν αφορά τόσο την επιλογή ανάμεσα στην διοίκηση του Κύδωνα και την επιτροπή του μπάσκετ. Είναι ξεκάθαρα μεγαλύτερο, καθώς καλούμαστε να διαλέξουμε από τη μια ανάμεσα στο σωστό και ηθικό συμφέρον των πολλών και εκείνο των λίγων και από την άλλη ανάμεσα στο υγιές μέλλον του μπάσκετ και στο πισωγύρισμα. 

Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι, μέσα σε ένα περιβάλλον νοσηρότητας που απειλεί βασικές αρχές λειτουργίας οποιουδήποτε συλλόγου θέλει να αποκαλείται υγιής.

Διαλέγουμε, λοιπόν, την απόχη όχι τόσο ως ένδειξη συμπαράστασης στην απομάκρυνση των ανθρώπων που τόσο καιρό στάθηκαν δίπλα μας, αλλά ως απόδειξη ότι στερώντας οι ίδιοι από τους εαυτούς μας κάτι που αγαπάμε πραγματικά δίνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα του μεγέθους του προβλήματος που δημιουργούν οι αποφάσεις αυτές για το μέλλον του μπάσκετ στα Χανιά. 

Ένας χρόνος έξω από τα γήπεδα είναι ένα βαρύ τίμημα για ένα αθλητή, ο οποίος χάνει την επαφή με το άθλημα που αγαπά και υπηρετεί ακόμα και αν πρόκειται για ερασιτεχνικό επίπεδο. Είμαστε, όμως, διατεθειμένοι να το επωμιστούμε, αφού είναι και δική μας ευθύνη η προαγωγή ενός υγιούς μοντέλου αθλητισμού, που σέβεται τους κανόνες και βάζει τους ανθρώπους πάνω από τα πρόσωπα".
Από το Blogger.