Μαν. Ρουσσάκης συνδιοργανωτής 1ου International Basketball Tournament Crete | "Προβολή της Κρήτης, στο κορυφαίο τουρνουά της Ελλάδας".


O Μανόλης Ρουσσάκης, Γενικός Διευθυντής ALFA PLUS, συνδιοργανώτριας εταιρείας 1st International Basketball Tournament Crete , μιλά στο  kritikobasket.gr, τονίζοντας την μεγάλη σημασία του μοναδικού αυτού τουρνουά, γιατί ευχαριστεί τον Ολυμπιακό, πως θα προβληθεί η Κρήτη,πως θα προμηθευτείτε τα εισιτήρια ηλεκτρονικά και από εκδοτήρια , ποιοι δικαιούνται δωρεάν είσοδο και ποια αστέρια θα έρθουν.



Μανόλης Ρουσσάκης, Γενικός Διευθυντής ALFA PLUS, συνδιοργανώτριας εταιρείας 1st International Basketball Tournament Crete.  Το  1st International Basketball  Turnament Crete, είναι   μεγαλύτερο διεθνές  τουρνουά μπάσκετ που γίνεται στην Ελλάδα .                                                      
Οργανώνεται από κοινού από την εταιρεία ALFA PLUS και το Δήμο Ηρακλείου, με την υποστήριξη της ΕΚΑΣΚ.

Ο χρόνος λοιπόν μετρά αντίστροφα μέχρι την έναρξή του στις 23/09/2016 και το kritkobasket.gr εξασφάλισε αποκλειστικές πληροφορίες γι’ αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός για τον τόπο μας από τον κ. Ρουσσάκη.

-Κύριε Ρουσσάκη πιστεύετε ότι αυτή η διοργάνωση μπορεί να βοηθήσει πολύπλευρα την Κρήτη, ευελπιστώντας να καθιερωθεί στο μέλλον ώστε το Ηράκλειο και κατ’ επέκταση η Κρήτη να καθιερωθούν ως ένας αθλητικός - τουριστικός - πολιτιστικός προορισμός κάθε Σεπτέμβρη; 

Μια μεγάλη διοργάνωση, ένα Διεθνές τουρνουά μπάσκετ, από τα λίγα που διεξάγονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη, είναι έτοιμο να φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Κρήτη και ειδικότερα στο Ηράκλειο.
Με κάθε επισημότητα, το μεγαλοπρεπές κλειστό γήπεδο "Δυο Αοράκια” θα υποδεχθεί σπουδαίες ομάδες και μεγάλους αθλητές, σε πολύ ενδιαφέροντες αγώνες που θα συγκινήσουν τους φίλαθλους και θα ανεβάσουν την ποιότητα του συγκεκριμένου αθλήματος.
                                                            
 Συγκεκριμένα οι λάτρεις του μπάσκετ θα απολαύσουν τονΕρυθρό Αστέρα, την Αναντολού Εφές, την Χάποελ Ιερουσαλήμ και τον Ολυμπιακό από τις 23 έως και τις 25 Σεπτεμβρίου 2016, στο 1st International Basketball Tournament Crete.

-Πως αισθάνεστε τώρα που πραγματοποιείται το όραμα που είχατε στο μυαλό σας, ως ιδέα και σκέψη, εδώ και πάρα πολύ καιρό;

Δεν σας κρύβω ότι περιμένω και εγώ με ανυπομονησία την ημέρα της έναρξης των αγώνων.
Οχι μόνο επειδή έχω τη μεγάλη ευθύνη της συνδιοργάνωσης και πιστέψτε με είναι ένα μεγάλο και τολμηρό εγχείρημα, αλλά και γιατί θα έχω την τιμή να απολαύσω και εγώ μαζί με τους χιλιάδες ευελπιστώ φίλαθλους από ολόκληρη την Ελλάδα, αυτές τις μεγάλες ομάδες στο σπίτι μας.
                                                                      
Επίσης συγκινούμαι ιδιαίτερα γιατί και εγώ, σαν πολίτης αυτής της πόλης, θα προσθέσω ένα λιθαράκι στο τουριστικό προϊόν της Κρήτης και στον αθλητισμό της… είναι μια μοναδική διοργάνωση στην Ελλάδα, που θα προβάλει πολύ το νησί μας.

-Κύριε Ρουσσάκη μας είπατε πως συζητήσατε με τον κ. Μαρκάκη (πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ) την ιδέα και συμφωνήσατε να κάνετε  κάτι πολύ "δυνατό" για το Ηράκλειο . Αυτή η σκέψη είχε να κάνει και με το γεγονός ότι στην Κρήτη απουσιάζουν ομάδες από τις κορυφαίες κατηγορίες του ποδοσφαίρου - μπάσκετ ;

Το ότι δεν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο ή στο μπάσκετ ομάδες στην ανώτερη κατηγορία δεν ήταν η αφορμή για να συζητήσουμε και εντέλει να διοργανώσουμε αυτό το αθλητικό super γεγονός.

Ως εταιρεία η ALFA PLUS έχει την εμπειρία, λόγω ενασχόλησης,από όλες τις αθλητικές διοργανώσεις που έχουν γίνει στην Κρήτη.      
                                                                                          
Τα στελέχη μας έχουν συνεργαστεί με την ΕΟΚ και την ΕΚΑΣΚ σε  Διεθνείς διοργανώσεις (Πανευρωπαϊκό U20 το 2014 - Παγκόσμιο Εφήβων 2015), με απόλυτη επιτυχία όπως έχει διαπιστώσει ο φίλαθλος κόσμος της Κρήτης και έχουν αποκτήσει τεράστια εμπειρία στο αθλητικό marketing.
Αποφασίσαμε λοιπόν oτι αξίζει να προσπαθήσουμε ώστε να κάνουμε κάτι πολύ "δυνατό"… μοναδικό θα έλεγα για τον τόπο μας.  
                                                                                                   
Ο κ. Βαρδαβάς και ο Δήμος Ηρακλείου συμφώνησαν με την πρότασή μας και έκαναν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο τουρνουά.
                                     
 Θέλουμε να "δεθεί" δηλαδή αυτό το τουρνουά με τον αθλητικό τουρισμό στην Κρήτη και να αναπτυχθεί με την πάροδο των χρόνων, όπως άλλωστε είχαν τονίσει σε ημερίδα στις αρχές του χρόνου, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμος Ηρακλείου «είναι πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός και θα έχει πολλά να κερδίσει το νησί μας από αυτό».                        

Είναι μια μοναδική διοργάνωση για τα ελληνικά δεδομένα, η Κρήτη αξίζει να έχει αυτή την διοργάνωση καθώς διαθέτει όλες εκείνες τις υποδομές προκειμένου να  πραγματοποιήσει ένα διεθνές τουρνουά με 4 από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.
                                                                                            
Και βέβαια σύμμαχός μας στη σωστή διεξαγωγή των αγώνων είναι το γήπεδο στολίδι της πόλης του Ηρακλείου στα "Δυο Αοράκια", ένα από τα κορυφαία, πιο λειτουργικά  και πιο όμορφα της Ελλάδας.

-Από τη θεωρία στην πράξη, πόσο δύσκολο είναι να υλοποιηθεί μια ιδέα; Εκτός από τον Δήμο και την ΕΚΑΣΚ, υπήρξε άλλος που στήριξε την ιδέα αυτή και σας βοήθησε;


Ναι η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού!Χωρίς τη στήριξή τους δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτό το τουρνουά.                                      

Θέλω ειλικρινά να επισημάνω τη μεγάλη βοήθεια της διοίκησης και των έμπειρων στελεχών της ομάδας του Ολυμπιακού στο τουρνουά, που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την προσπάθειά μας, θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό για τη μεγάλη βοήθειά του σε όλους τους τομείς.

Μην ξεχνάτε ότι  ο Ολυμπιακός αλλά και ο ΠΑΟ έχουν γευθεί ήδη την Κρητική φιλοξενία σε αγώνες της Euroleague,  όπου έτυχαν όλης της αγάπης του φίλαθλου κόσμου και είχαν όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τόσους μεγάλους αγώνες.
Η ομάδα του Ολυμπιακού στο 1ο International Basketball Tournament Crete, αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή μας, γιατί θα έρθει νωρίτερα και θα παραμείνει 8 αντί 4 ημέρες που θα μείνουν οι υπόλοιπες, με δικά της έξοδα!                                

Αυτός είναι ο αθλητικός τουρισμός που θέλουμε.

-Είναι μεγάλη διαφήμιση για το Ηράκλειο.Συμμετέχουν κορυφαίες ομάδες, θα υπάρξει τηλεοπτική μετάδοση;

Μαζί με τον πρωταθλητή Ελλάδος Ολυμπιακό συμμετέχουν επίσης όπως προανέφερα, ο Ερυθρός Αστέρας - πρωταθλητής Σερβίας & Αδριατικής Λίγκας, η Αναντολού Εφές - δευτεραθλήτρια Τουρκίας,  και  η Χάποελ Ιερουσαλήμ

Ο Ερυθρός Αστέρας, έχει προπονητή τον Ντέγιαν Ράντονιτς και διαθέτει μεγάλα αστέρια του μπάσκετ στην ομάδα του, όπως ο πολύ γνωστός μας Ογκνιεν Κούζμιτς, ο Μάρκο Σιμόνοβιτς, ο Στεφάν Γιόβιτς και άλλοι.

Η Αναντολού Εφές, πήρε προπονητή τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς και έχει παίκτες, τον επίσης γνωστό μας Μπράιαν Ντάστον, τον Ντέρικ  Μπράουν και τον Ταϊλερ Χανεϊκατ..

Η Χάποελ Ιερουσαλήμ πήρε ένα σπουδαίο προπονητή, τον Σιμόνε Πιανιτζάνι και έχει επίσης πάρει τρεις πολύ καλούς παίκτες, με κορυφαίο τον  Αμαρε Στουνταμαιερ - έναν All Star Player καθώς έχει συμμετάσχει σε οκτώ All Star Game NBA, και θα κάνει στο Ηράκλειο την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στην Ευρώπη!

Κι ακόμη έχει τον Γιοτάμ Χαλπερίν, τον Τάρενς Κίνσευ, τον Κέρτις Τζέρρελς και πολλά άλλα αστέρια.

Έχουμε εξασφαλίσει όλα τα παιχνίδια να μεταδοθούν από τα κανάλια OTE SPORT του OTE TV.

Επίσης όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά και στις χώρες των ομάδων που συμμετέχουν.

-Θα είναι προσιτές οι τιμές, στα εισιτήρια των αγώνων;

Όταν καταφέρνεις να φέρεις ένα τόσο μεγάλο τουρνουά με κορυφαίες Ευρωπαϊκές ομάδες στην Κρήτη, από την αρχή καταλαβαίνεις ότι τα  έξοδα θα είναι τεράστια.Σαν συνδιοργανωτές έχουμε αναλάβει όλα τα έξοδα …σε αυτά περιλαμβάνονται τα πάντα!

Από τα ξενοδοχεία που είναι ανώτατου επιπέδου, τις μετακινήσεις αθλητών και παραγόντων, τα ιδιαίτερα απαιτητικά γεύματα, τις ασφάλειες του γηπέδου και των ομάδων… όπως αντιλαμβάνεστε τα κόστη είναι πολύ μεγάλα

Παρ όλα αυτά διαμορφώσαμε ένα προσιτό για το κοινό εισιτήριο, σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής και όχι με γνώμονα το επίπεδο των κορυφαίων ομάδων που συμμετέχουν και την αξία του θεάματος που θα προσφέρουν.15 Ευρώ για δυο αγώνες (ημερήσιο εισιτήριο), σε σχέση με την αξία των ομάδων και των αθλητών που συμμετέχουν, δεν νομίζω ότι είναι κάτι ιδιαίτερα δαπανηρό.

Η τόσο προσιτή τιμή αποτελεί όπως καταλαβαίνετε μεγάλο ρίσκο για εμάς, αλλά θέλουμε να απολαύσουν οι φίλαθλοι ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου.

Τα μικρά παιδιά θα πληρώνουν εισιτήριο;Αν ο γονιός μπορεί να κρατήσει το παιδί μαζί του στο ίδιο κάθισμα δεν χρεώνεται.

Αν το παιδί καταλαμβάνει θέση αναγκαστικά θα πληρώνει.Μικροί αθλητές σωματείων θα πάρουν εμπειρίες και παραστάσεις από το τουρνουά δωρεάν!
Εδώ πρέπει να τονίσω ότι στα πλαίσια της ανάπτυξης του τοπικού μπάσκετ, οι μικροί αθλητές των σωματείων του νησιού από αυτή την εξαιρετική διοργάνωση θα αποκομίσουν εμπειρίες και παραστάσεις ζωής.                                                    

Πάντα σε συνεννόηση με την ΕΚΑΣΚ θα μοιράσουμε ΔΩΡΕΑΝ εισιτήρια για να παρακολουθήσουν οι μικροί μας αθλητές από κοντά τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου.

-Ποιος είναι ο τρόπος διανομής - διάθεσης των εισιτηρίων ;

Από την Παρασκευή  26/08 στο επίσημο site της διοργάνωσης  www.crete-ibt.com, μπορεί κάποιος να αγοράσει ηλεκτρονικά το εισιτήριο του.
                                                                              
Μπορεί επίσης ο κάθε ένας να επιλέξει και τη θέση που επιθυμεί.

Από Δευτέρα (5/09), θα είναι έτοιμα και τα εκδοτήρια, εισιτήρια θα πωλούνται από τα γραφεία της ALFA PLUS στην Βιομηχανική περιοχή, στα Γυμναστήρια του Δήμου στο Παγκρήτιο Στάδιο & τις Πατέλες και από το Ferias Travel - Αντιστάσεως 176.

-Το μεγάλο στοίχημα για εσάς είναι να γίνει θεσμός;

Πράγματι, σκοπός μας είναι η καθιέρωσή του, να γίνεται δηλαδή κάθε χρόνο (τέλος Σεπτέμβρη) εδώ στο Ηράκλειο με τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.                                                    

Θα το μάθουν όλοι οι φίλαθλοι της Κρήτης και της Ελλάδας, αλλά και οι Έλληνες του εξωτερικού, θα το ξέρουν οι ομάδες και θα γίνεται ένας συνδυασμός κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, τουρισμού, πολιτισμού.

Παράλληλα υπάρχουν υψηλής ποιότητας ξενοδοχεία, γεγονός που "παίζει"  σημαντικό ρόλο, συν το γεγονός ότι η Κρήτη αποτελεί ένα ασφαλή προορισμό.

Μη ξεχνάμε βέβαια και τη συμβολή του κλειστού Γυμναστηρίου "Δυο Αοράκια", που είναι από τα καλύτερα της χώρας μας.

Ο στόχος μας ήταν να κάνουμε ένα πολύ μεγάλο event.            

Να έρχονται οι κορυφαίες ομάδες και να απολαμβάνει ο κόσμος υψηλού επιπέδου τουρνουά.Αν λοιπόν αυτό, το απολαύσει ο κόσμος, γεμίσει το γήπεδο ,αν και εμείς πάμε σε όλα καλά, όπως τα προγραμματίζουμε σαν ALFA PLUS, Δήμος Ηρακλείου, ΕΚΑΣΚ και διαφημίζεται το νησί μας η περιοχή,  τότε είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.

Είναι μια πολύ σημαντική συνδιοργάνωση με τον Δήμο και ευχαριστώ τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Κώστα  Βαρδαβά, την ΕΚΑΣΚ, καθώς όλοι μαζί έχουμε πιστέψει σε αυτό το τουρνουά και δουλεύουμε σκληρά ώστε να γίνει πραγματικότητα.

Είναι κάτι μοναδικό, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά στην Ελλάδα γενικότερα,
Ακόμη και σήμερα στην Ευρώπη δεν γίνονται συχνά τόσο μεγάλα τουρνουά.                                    
Για άλλη μια φορά η Κρήτη και το Ηράκλειο πρωτοπορούν, κάνοντας μια πολύ μεγάλη διοργάνωση. Πιστεύουμε ότι και ο κόσμος θα την αγκαλιάσει και θα την απολαύσει

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.