Οι Υποψήφιοι, κατέθεσαν φάκελλο για την Α1. Β.Αλεξανδρής: " Ηράκλειο, Δ. Λευκάδας , το προβάδισμα".


Σήμερα (26/8) ήταν η καταλυτική ημερομηνία ώστε οι επτά ενδιαφερόμενες ομάδες να καταθέσουν τον φάκελο τους αναφορικά με την συμμετοχή τους στην Basket League, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για την ακρίβεια, Δόξα Λευκάδας, Ηρακλής, Πανιώνιος, Ηράκλειο, Αρκαδικός και Καβάλα κατέθεσαν τους φακέλους τους στην ομοσπονδία και πλέον περιμένουν την οριστική απόφαση της ΕΟΚ για την ομάδα που θα πάρει την πολυπόθητη wild card.

Το Παγκράτι ήταν η ομάδα η οποία έσπευσε να εκδηλώσει το ενδιαφέρον της και ενώ ήταν αρχικά εκτός της λίστας των έξι, με την Ελληνική ομοσπονδία να κάνει δεκτό το αίτημα της ομάδας που τερμάτισε πέμπτη στο περσινό πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, και να την συμπεριλαμβάνει στην σχετική λίστα.

Ωστόσο η Αθηναϊκή ομάδα, ήταν η μοναδική που δεν κατέθεσε τον σχετικό φάκελο, ενώ ούτε εμφανίστηκε να δικαιολογήσει την καθυστέρηση της, με την προθεσμία να λήγει σήμερα στις 15:00 το μεσημέρι.
 Φυσικά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι μπορεί να το έχει στείλει με συστημένο γράμμα και αυτό να φτάσει την Δευτέρα (29/8) στην ομοσπονδία, αλλιώς αποκλείεται αυτόματα από την διαδικασία.

Αλεξανδρής: "Προσανατολισμός της ΕΟΚ είναι να δοθεί η θέση στην A1 σε Ηράκλειο ή Λευκάδα".

Ο προπονητής του Ηρακλή μίλησε μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Arena fm", της Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι η ΕΟΚ προσανατολίζεται σε Ηράκλειο ή Δόξα Λευκάδα για την θέση στην Α1

Αναλυτικά:

«Εξήγησα στα παιδιά ότι σε περίπτωση που βρεθούμε στην Α1, δε θα τα αδικήσω, θα κάνουμε κάποιες προσθήκες ξένων παικτών. Θέλουμε να παίξουμε στην Α1. Πάντως ετοιμάζομαι περισσότερο για Α2. Προσανατολισμός της ΕΟΚ είναι να δοθεί η θέση στην A1 σε Ηράκλειο ή Λευκάδα. Δεν ξέρω ποια είναι τα κριτήρια.»

Αισιοδοξία για Α1 στην Δόξα Λευκάδας.
Στην Δόξα Λευκάδας κατέθεσαν τον πληρέστατο φάκελο και την εγγυητική στον ΕΣΑΚΕ και πλέον περιμένουν με αισιοδοξία την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για την άνοδο στην Α1.

Εκτός από τον φάκελο και την εγγυητική έχουν αρχίσει και οι απαραίτητες εργασίες στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης προκειμένου να κλείσουν και αυτό το κεφάλαιο και να είναι έτοιμοι από κάθε άποψη.

Με δεδομένο ότι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, στην Δόξα επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την θετική έκβαση της προσπάθειάς τους και μάλιστα θεωρούν ότι έχουν και ένα ηθικό προβάδισμα σε σύγκριση με ορισμένους από τους υπόλοιπους διεκδικητές της ανόδου. 

Αγωνία και αισιοδοξία για την wild card στον Αρκαδικό
Ο Αρκαδικός κατέθεσε την Παρασκευή 26 Αυγούστου στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης τον φάκελο υποψηφιότητας ειδικής αδιοδότησης για την Basket League.

Η αγωνία όπως γίνεται αντιληπτό χτυπά κόκκινο στις τάξεις του ΣΕΦΑ ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία πως ο Αρκαδικός θα είναι αυτός που θα πάρει τελικά την wild card και θα επιστρέψει στην Basket League.

Η εξαιρετική δουλειά των ανθρώπων του Αρκαδικού σε όλα τα επίπεδα, οι πολύ καλές γηπεδικές εγκαταστάσεις αλλά και η άψογη πρώτη παρουσία της ομάδας στην Basket League που κέρδισε τα εύσημα και τον σεβασμό όλων όσων αγωνίστηκαν στην Τρίπολη θα παίξουν τον δικό τους καθοριστικό ρόλο.

Κατέθεσε το φάκελο για Α1 ο Πανιώνιος.
Ο Πανιώνιος κατέθεσε το φάκελο του στην ΕΟΚ, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για συμμετοχή στην Basket League, και πλέον αναμένει την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής.

Στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Ίων Βαρουξάκης, προκειμένου να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για τη συμμετοχή των «κυανέρυθρων» στην Basket League, μετά την θέση που άφησε η Κηφισιά και εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση. 

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.