Ευρωπαϊκό U20 | Νίκησε την Βοσνία και βρίσκεται ένα βήμα πριν την άνοδο!


Η Εθνική Νέων Ανδρών επικράτησε 77-51 της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας που διεξάγεται στη Χαλκίδα.

Με δεδομένο ότι την άνοδο για την Α’ Κατηγορία κερδίζουν οι τρεις πρώτες ομάδες της διοργάνωσης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει ακόμα μια νίκη για να πετύχει τον στόχο της.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν και πάλι ο κορυφαίος της ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου καθώς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 23 πόντους (10/21 σουτ), 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα κι ένα κόψιμο. 

Καλή παρουσία κι από έναν άλλον Κρητικό τον Α.Κόνιαρη, που σημείωσε 4 πόντους, πήρε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ.

α πρώτα βήματα της ελληνικής ομάδας στο παρκέ δεν είχαν σε τίποτα να κάνουν με αυτά που είχαν κάνει στους αγώνες που είχε δώσει μέχρι τώρα. Μετά το 2-0 από τον Κώττα, οι Βόσνιοι ήταν αυτοί που έδειξαν πιο σταθεροί, με όπλο το ριμπάουντ, την ώρα που η Ελλάδα παρουσιάστηκε άστοχη σε ελεύθερα σουτ τριών πόντων μετρώντας 0/10 στην πρώτη περίοδο. Λύσεις επιθετικά βρέθηκαν όσες φορές κατάφερε να περάσει την μπάλα κοντά στο καλάθι με τους Κώττα να σημειώνει τους 8 από τους 11 πόντους της ελληνικής ομάδας με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Αυτό σε συνδυασμό με την απόλυτη κυριαρχία στα «σκουπίδια» των Βόσνιων (16-4) οδήγησε και σε αυτό το -7 (11-18).

Τα τρίποντα του Χαραλαμπόπουλου, τα ριμπάουντ του Λούντζη και η ενέργεια του Δίπλαρου άλλαξαν το πρόσωπο της ελληνικής ομάδας, σε συνδυασμό και με την παρουσία του Σταμάτη (παρά το ότι ταλαιπωρείται και αυτός από γαστρεντερίτιδα), οδηγώντας από το 14-21 (11’30’’) στο 21-21 (13’16’’). Η άνοδος αγωνιστικά του Κώττα ήρθε να προστεθεί στο καλύτερο δυνατό χρονικά σημείο με τον συνδυασμό να οδηγεί σε κυριαρχία της Ελλάδας στη δεύτερη περίοδο. Ο Δίπλαρος που είχε ισοφαρίσει με σουτ τριών πόντων, έδωσε και το προβάδισμα από τη γραμμή (24-23, 15’37’’) και ο κόσμος φρόντισε να «σπρώξει» και να βοηθήσει, ώστε να φτάσει στο +9 (35-26). Ενδεικτικό της προσπάθειας και της επιθυμίας της ομάδας η πλάστιγγα που έγειρε προς την πλευρά της στα ριμπάουντ στη δεύτερη περίοδο (14-9).

Η Ελλάδα κυριάρχησε στο τρίτο δεκάλεπτο και το επιμέρους 21-9 ήταν ενδεικτικό. Η ενέργεια που έβγαλε στην άμυνα και τα σουτ που είχαν αρχίσει ήδη να... περνούν το διχτάκι βοήθησε τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου να φτάσουν στο με ένα 14-0 στο 44-26. Και λίγο αργότερα στο +22 (55-33 με τους Χαραλαμπόπουλο και Λούντζη να ευστοχούν). Το παιχνίδι έγινε πιο μυαλωμένο και ο αριθμός των λαθών μιλά ανάγλυφα για το τι έγινε στο παρκέ: 5 λάθη η Ελλάδα, 16 η Βοσνία Ερζεγοβίνη, φτάνοτας ως το 56-35 (30’). Το σκηνικό δεν άλλαξε... Οι Έλληνες παίκτες παρέμειναν σοβαροί ως το τέλος, έδειξαν την επιθυμία να ευχαριστήσουν και τον κόσμο που κατέκλυσε και η αυλαία έπεσε με το τελικό 77-51.

Διαιτητές: Κορτές (Ισπανία), Λαβριναβίτσιους (Λιθουανία), Ρόσι (Ιταλία)

Δεκάλεπτα: 11-18, 35-26, 56-35, 77-51

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 4, Κώττας 18 (6ρ, 3κλ, 2κ), Κόνιαρης 4 (4 α), Τσαλμπούρης, Σκουλίδας, Μπιλλής, Σταμάτης 10, Χαραλαμπόπουλος 23 (9ρ, 3 α, 4κλ, 1κ), Δίπλαρος 7 (3 α), Λούντζης 11 (8ρ, 5 α, 4κλ), Αντετοκούνμπο

Βοσνία Ερζεγοβίνη (Μουμίνοβιτς): Λόντσαρ 14, Ντούρμο, Άτιτς 2, Τσούρεβατς 6, Λούζαϊτς 4, Μανγκαφιτς, Πόλουτακ 8, Λάζιτς 3, Καράχοντζιτς 14

*Η Ελλάδα αγωνίστηκε χωρίς τον Μουράτο, ο οποίος παραμένει στο «Μetropolitan» στην Αθήνα με οιογενή γαστρεντερίτιδα. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και οι Γιώργος Τσαλμπούρης, Σωτήρης Μπιλλής, Δημήτρης Σταμάτης. Ο Τσαλμπούρης είχε ένα άσχημο πέσιμο την ώρα της αναμέτρησης, χτύπησε στο κεφάλι, του τοποθετήθηκε κολάρο στο λαιμό και μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο.

Τα στατιστικά της Εθνικης:

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.