Εθνική Νεανίδων | Ξεχώρισαν οι Κρητικές στην φιλική νίκη επί της Ρουμανίας.


Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε τα φιλικά στο Βουκουρέστι η Εθνική Νεανίδων , που μετά από καλή εμφάνιση επικράτησε με 64-47 της Ρουμανίας.


Την Εθνική εκπροσωπούσαν τρία κορίτσια απο την Κρήτη, οι Ηρακλειώτισσες Μαρία Δανδουλάκη, Ρένια Καρλάφτη, και η Χανιώτισσα Εύη Τζουγκράκη, με την Δανδουλάκη και Τζουγκράκη να ειχαν εξαιρετική παρουσία.

Συγκεκριμένα η Μαρία Δανδουλάκη σημείωσε 10 πόντους όντας δεύτερη σκόρερ της Εθνικής μας, ενώ αμέσως μετά η Τζουγκράκη με τρία τρίποντα, σημείωσε 9 πόντους.

Η Ελλάδα που προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν καλύτερη και είχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του φιλικού. 

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Γερεουδάκης χρησιμοποίησε και τις 12 αθλήτριες που έχει πάρει μαζί του στην αποστολή δοκιμάζοντας διάφορα σχήματα.

Οι  δύο ομάδες να αναμετρώνται εκ νέου σήμερα στις 16.00. 

Ρουμανία-Ελλάδα 47-64
Δεκάλεπτα: 15-16, 26-33, 34-43, 47-64

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Αγκάτσε 3(1), Αλ Ασχαμπ, Μποτ, Κρέτου 5, Αρμάνου  Ε. 3(1), Πόνταρ 16, Αρμάνου Τ., Σαλασιοαν 5, Μπρεζόι 1, Μανέα 2, Σαρακουτ 2, Βαργιόγκε 6, Ντεμετέρ 4.
ΕΛΛΑΔΑ: Τζουγκράκη 9(3), Τζανετάτου 4, Τσινέκε Ε. 14(2), Παναγιωτοπούλου 4, Κολλάτου 8(1), Τσινέκε Κ., Σταυρόπουλος 7(1), Βιντσιλαίου 2, Γεροστεργίου 3, Αναστασοπούλου 2, Καρλάφτη 1, Δανδουλάκη 10.

Μετά το τέλος του φιλικού ο Γιάννης Γερεουδάκης σχολίασε: 

"Δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε όλα τα κορίτσια, τα οποία προσπάθησαν πολύ. Θέλουμε μερικές προσαρμογές στην αυτοσυγκέντρωση και στην αντίδραση στην άμυνα. Αύριο θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ζώνη για να δούμε πως θα λειτουργήσει. Η ομάδα ήταν νευρική στην αρχή του πρώτου δεκαλέπτου σε άμυνα και επίθεση. Μετά βρήκε λύσεις και πήγαμε καλά. Υπάρχει και το αυριανό παιχνίδι όπου θα γίνουν εκ νέου δοκιμές. Θεωρώ, πάντως, ότι σημαντικότερο φιλικό θα είναι με τη Βουλγαρία όπου θα έχουμε και αρκετή κούραση από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια».
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.