Ιστορία του Κρητικού μπάσκετ | Όλο το βίντεο του αγώνα - Γ.Ε.Η.-ΟΑΧ 64-54 , 32 χρόνια μετά.


Το kritikobasket.gr (αφού το επεξεργάστηκε), εξασφάλισε από το πολύτιμο αρχείο του Μιχάλη Δασκαλάκη, το βίντεο του αγώνα  πριν από 32 χρόνια του ιστορικού αγώνα μπαράζ ΓΕΗ-ΟΑΧ, στο ανοιχτό !!! γήπεδο Ρεθύμνου , γυρίζει το χρόνο πίσω και βάζει ξεχωριστές ...πινελιές στην ιστορική  αυτή αναμέτρηση.

"Ήταν Σάββατο 24 του Μάρτη το 1984. Στο ουδέτερο γήπεδο του Ρεθύμνου έγινε ο αγώνας μπαράζ για το πρωτάθλημα Κρήτης περιόδου 1983/84. Αντίπαλοι η ΓΕΗ και ο Ο.Α. Χανίων.

Ο νικητής κατακτούσε το πρωτάθλημα Κρήτης και ανέβαινε στην Β'.Εθνική κατηγορία, μετά την αναδιάρθρωση σε Εθνικές κατηγορίες των πρωταθλημάτων Ελλάδος.

Η ΓΕΗ νίκησε 64-54 και ανέβηκε στη Β'. Εθνική. Ήταν μια τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο της ΓΕΗ, που μετά την επαναδραστηριοποίηση της και τη συμμετοχή της για 5 χρονιά στο τοπικό πρωτάθλημα, ξεκινώντας από την αρχή με παίδες και εφήβους και με προπονητή τον Νίκο Τούλη, κατόρθωσε να βγει στην Β'.Εθνική κατηγορία και να πρωταγωνιστήσει στο Κρητικό Μπάσκετ τη δεκαετία του 80.
Οι παίκτες που αποτελούσαν την 10αδα( 3 άνδρες και 7 έφηβοι).

Φωτογραφία:  Ο Γ. Χαρωνίτης παίρνει την κούπα από τον τότε Νομάρχη Ρεθύμνου κ. Λουγιάκη.

Το μοναδικό βίντεο , ολόκληρου του αγώνα, σας παρουσιάζει με υπερηφάνεια το kritikobasket.gr.
Σ.Σ. Χρειάστηκαν ατελείωτες ώρες επεξεργασίας από τον συντάκτη, προκειμένου να βγει αυτό το αποτέλεσμα.Η ποιότητα του ήχου δεν βελτιώνεται.
Ευχαριστούμε θερμά τον Μ.Δασκαλάκη για το αρχικό βίντεο.


Το ιστορικό φύλλο αγώνα:
ΓΕΗ-ΟΑΧ 64-54
Διαιτητές : Βιδάλης Θεόδωρος-Ράλλης Ιωάννης.

ΓΕΗ ( Νικος Τουλης): Νεκτάριος Σαατσάκης,Γεωργακάκης Γιώργος,Κώστας Περαντωνακης 12, Μιχάλης Πε τρακης 10, Γιάννης Χαρωνίτης 17, Στέλιος Διαλεκτάκης 12, Βαγγέλης Καλαϊτζάκης,Αλκης Βενερης8 ,Μανος Σπυριδακης 4,Μιχάλης  Αρχοντουλακης 1.
ΟΑΧ (Αντρέας Τρουλακης): Τάκης Σβουρακης 2, Θοδωρής Παπαγρηγορακης, Σταμάτης Πιπεράκης 7, Μανόλης Μπαγάκης 12, Μανουσος Χριστοδουλακης 6, Γιαννης Σκαραντωνακης 27,Ηλίας Παναγόπουλος, Γ.Παπαδακης, Γ.Ασημινας.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.